Eerst gebruikte ik pedaalemmerzakken om het in te bewaren (in de vriezer), maar dat beviel toch niet zo en werd er een beetje nat door. Nu bewaar ik ze in van die stevig plastic afsluitbare zakken (met zo'n soort rits). Die zijn bovendien herbruikbaar dus erg handig. Daar past overigens geen heel brood in maar meestal verdeel ik het over 5 van die zakken, als ik 2 broden maak. Als het brood uit de oven komt wikkel ik het in een schone theedoek en laat het daarin volledig afkoelen. Daarna kan je snijden. (Snijden in een nog heet brood schijnt het brood erg zompig te maken.) Iedere keer apart snijden lijkt me een beetje lastig, maar dat is vooral omdat ik een elektrisch mes gebruik, dan is het makkelijker om alles in één keer te doen. Laten afkoelen op een rooster kan ook heel goed maar het is maar net of je een zachte of krokante korst wil. Wij vinden een zachte korst lekkerder dus daarom laat ik het in een doek afkoelen. De kruimels die overblijven na het snijden (en dat is best veel) bewaar ik als paneermeel, vind ik lekkerder dan paneermeel uit de winkel. Geen dank, en ja, gewoon een man laten kneden als je daar geen zin in hebt haha! Ik denk inderdaad dat zelfgemaakt brood ook leuk is om te geven/krijgen, zelf zou ik het dan wel extra 'versieren' met zaden en pitten enzo. Je schijnt ook tijgerbrood te kunnen maken door het deeg met een papje van rijstmeel en water te bestrijken maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.
Oke, weer wat tips erbij! Wij houden van een krokante korst dus dan moet ik het brood laten afkoelen op een rooster? Krentenbrood maken lijkt me erg leuk en lekker,dat ga ik snel eens proberen
Ja, klopt. Lijkt mij ook, heb het alleen nog nooit gemaakt... En dat terwijl ik regelmatig krentenbollen kocht toen ik nog winkelbrood at. Croissantjes heb ik ook wel eens gemaakt, echt heerlijk maar duurt ontzettend lang voordat ze klaar zijn. Daar moet je minstens 1 dag voor uittrekken.
Wow, een hele dag? Dat is inderdaad lang zeg maar ik heb het er wel voor over om eens te proberen. Verse aardbeien en een beetje suiker erop, hmmmm!
Bekijk bijlage 385009 Vandaag broodjes bapao gemaakt Ik had een recept gevonden op internet maar deze klopte niet, er werd veel te weinig water toegevoegd. Ben dus maar zelf wat gaan proberen totdat ik een mooi deegje had. De vulling heb ik met gehakt gemaakt en zelf wat kruiden etc toegevoegd. Heerlijk zijn ze!
Het deeg moet 'getoerd' worden net zoals bij bladerdeeg (laagjes waartussen boter komt te liggen) en moet bovendien heel lang in de koelkast rusten. 't Is niet zo dat je heel de dag aan het kneden bent ofzo haha, maar vooral wachten...
Bapao, die staan al heel lang op mijn lijst. In de toko heb ik eens bapaomeel gekocht, al kwam ik er later achter dat patentbloem ook gewoon gebruikt kan worden. Heb je ze in een stoompan gemaakt?
Altijd handig om er een paar in de vriezer te hebben liggen Ik heb zo'n rieten stoommandje die je op een pan kokend water zet. Maar gebruik ook een vergiet op een pan met daarop een deksel, werkt ook prima. Daarna in een diepvries zakje de vriezer in. Als je ze wil eten doe je ze met zakje en al in de magnetron in, dat werkt hetzelfde als dat je ze koopt. Je kan ze ook weer opnieuw warm maken in het stoommandje. Er komen hier trouwens leuke dingen voorbij! Leuk topic!
Ik heb twee couscouspannen, een grote en kleine. Denk dat het daar ook makkelijk in te maken is (die ik trouwens voor veel meer dan alleen couscous gebruik). Wat voor vulling heb je gemaakt?
Niet echt gebakken, maar ik heb zelf chocola gemaakt met kokos santen, honing en cacao poeder. Enige kook techniek die erbij kwam kijken, was au bain marie smelten van de kokos santen. Super lekker, en spotgoedkoop
Couscouspannen ken ik niet dus even gegoogled, maar volgens mij kan je die prima gebruiken hiervoor. Ik heb gehakt gebruikt en die op smaak gebracht met ketjap, sambal, wat kruiden (ketoembar djintan etc) gewoon wat je lekker vindt. En ik hadnog een prei en paprika liggen die ik er doorheen heb gedaan
Ik weet niet of het lukt met foto plaatsen maar ik heb gisteren voor het eerst een taartje gebakken en voor de eerste keer ben ik best trots. Hij was heerlijk hihi Bekijk bijlage 385017
Die bananenbroden zien erg lkkr ui t. Wil ik ook maken maar mijn bananen zijn nig niet overrijp. Kan ik het ook met rijpe bananen maken?