recept verse tomatensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 3 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    ik ook...heerlijk al die kruiden in de soep. Maar begin even met een basisversie
     
  2. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Goeie topics maak jij aan de laatste tijd! ;) :D
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    :d:d:d
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ben benieuwd hoe het smaakt :)

    W j vinden hem de volgende dag nog lekkerder trouwens.
    Maar je kunt ook gewoon snel een stevige kop soep op tafel zetten.
     
  5. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ga t ook eens proberen :) maak t zelf altijd van tomaten, wortel en paprika, Italiaanse kruiden en een bouillon blokje.
    Valsspelen is dat he:D
    Maar wel lekker. Ik hou alleen niet van zoete tomatensoep. Dus ben benieuwd.
     
  6. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    2 pakken gezeefde tomaten en net zoveel water
    8 kleine wortels in plakjes gesneden
    1 uit gesnipperd
    Zoveel gehaktballetjes rollen als je wilt ;)
    3 el ketjap
    3 theelepels citroensap
    3 theelepels suiker
    1 lente-ui
    1 el boter
    (Kook) room
    Peper en zout naar smaak

    Fruit ui in boter
    Wortel erbij
    5 min koken
    Dan gezeefde tomaten en water erbij
    Mengsel maken van ketjap, citroen en suiker
    Mengsel erbij doen
    Dan balletjes erbij

    Serveren met lente-ui en room!
     
  7. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Kruiden? Ik bedoel de Chinese tomatensoep,daar zitten geen kruiden in ;)
     
  8. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Volgens mij ben ik trouwens de enige hier die heel oldschool een passeerzeef gebruikt,haha!
     
  9. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Welke is nou het allerlekkerste en gewoon pure tomatensoep?
     
  10. tuc

    tuc Niet meer actief


    Ow hahaha dan las ik een andere denk ik
     
  11. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Die van mij :D
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dat is volgens mij zou met alle soep. Tenminste met mijn zelfgemaakte kippen- en champignonsoep heb ik dat ook.
     
  13. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Die van mij natuurlijk ;)
    Haha, geintje hoor..ligt eraan wat je smaak is. Wij houden van een lekkere zoute/pittige tomatensoep.
     
  14. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Tomaten creme soep

    25 gram boter
    1 ui in snippers
    3 blikken gepelde tomaten uitlekken en het sap opvangen
    2 aardappelen in blokjes
    100 ml slagroom
    peper en zout

    - Boter + uien fruiten (5 minuten op zacht vuur)
    - Tomaten erbij en 15 minuten meebakken
    - Op smaak brengen met peper en zout
    - opgevangen sap van de tomaten en aanvullen met water tot 700 ml toevoegen
    - Aardappels toevoegen en aan de kook brengen.
    - 1 uur laten pruttelen
    - In de blender
    - Room erdoor
    - Serveren met Parmezaanse kaas

    Chines tomatensoep
    Van dit recept maken we altijd meer en vriezen we in.

    1 liter water
    2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk
    2 grote kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    1 ui
    2 tenen knoflook
    6 eetlepels suiker
    4 eetlepels zoete ketjap
    1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak)
    1 theelepel djahe
    1 theelepel sereh
    2 eetlepels maizena
    1 handje vol mihoen

    -Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook.Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
    -Haal alle ingrediënten uit de bouillon.
    -Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn. Doe zolang in een schaaltje.
    -Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
    -Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, sambal, djahe en sereh. Roer dit door de soep.
    -Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.
    -Voeg de mihoen toe.
    -Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
    -Als laatste de gesneden kip toevoegen.
     

Deel Deze Pagina