Ben benieuwd hoe het smaakt W j vinden hem de volgende dag nog lekkerder trouwens. Maar je kunt ook gewoon snel een stevige kop soep op tafel zetten.
Ga t ook eens proberen maak t zelf altijd van tomaten, wortel en paprika, Italiaanse kruiden en een bouillon blokje. Valsspelen is dat he Maar wel lekker. Ik hou alleen niet van zoete tomatensoep. Dus ben benieuwd.
2 pakken gezeefde tomaten en net zoveel water 8 kleine wortels in plakjes gesneden 1 uit gesnipperd Zoveel gehaktballetjes rollen als je wilt 3 el ketjap 3 theelepels citroensap 3 theelepels suiker 1 lente-ui 1 el boter (Kook) room Peper en zout naar smaak Fruit ui in boter Wortel erbij 5 min koken Dan gezeefde tomaten en water erbij Mengsel maken van ketjap, citroen en suiker Mengsel erbij doen Dan balletjes erbij Serveren met lente-ui en room!
Dat is volgens mij zou met alle soep. Tenminste met mijn zelfgemaakte kippen- en champignonsoep heb ik dat ook.
Die van mij natuurlijk Haha, geintje hoor..ligt eraan wat je smaak is. Wij houden van een lekkere zoute/pittige tomatensoep.
Tomaten creme soep 25 gram boter 1 ui in snippers 3 blikken gepelde tomaten uitlekken en het sap opvangen 2 aardappelen in blokjes 100 ml slagroom peper en zout - Boter + uien fruiten (5 minuten op zacht vuur) - Tomaten erbij en 15 minuten meebakken - Op smaak brengen met peper en zout - opgevangen sap van de tomaten en aanvullen met water tot 700 ml toevoegen - Aardappels toevoegen en aan de kook brengen. - 1 uur laten pruttelen - In de blender - Room erdoor - Serveren met Parmezaanse kaas Chines tomatensoep Van dit recept maken we altijd meer en vriezen we in. 1 liter water 2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk 2 grote kippenbouten 2 kippenbouillonblokjes 1 ui 2 tenen knoflook 6 eetlepels suiker 4 eetlepels zoete ketjap 1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak) 1 theelepel djahe 1 theelepel sereh 2 eetlepels maizena 1 handje vol mihoen -Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook.Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. -Haal alle ingrediënten uit de bouillon. -Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn. Doe zolang in een schaaltje. -Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook. -Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, sambal, djahe en sereh. Roer dit door de soep. -Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe. -Voeg de mihoen toe. -Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken. -Als laatste de gesneden kip toevoegen.