Vandaag heb ik een chocolade-notentaart gemaakt Super lekker. Alleen heb ik behoorlijk wat noten over. Wat zou ik hier mee kunnen doen (behalve zó opeten)? Liefst iets met salade oid.... Of couscous.... Hebben jullie nog ideeën?
Wat ik over heb zijn; - cashewnoten - walnoten - pecannoten - pistachenoten - hazelnoten Ik wil liever niets zoets maken (taart oid) omdat ik al een chocolade-notentaart heb gemaakt. Liever verwerken in iets hartigs dus. Hoop op nog meer tips
Wel iets Zoet: notenrepen, caramel maken dat mixen met de noten, evt grof gehakt en dan op een bakpapier uitstorten en als het hard is geworden in stukken breken. Kun je makkelijk een week bewaren!
Misschien kun je pesto maken? Verder vind ik geroosterde pecannoten altijd lekker in een salade. (MEZZE) Bietensalade met walnoot - Frisse bulgursalade met granaatappel, feta en pistachenoten - Hummus - Een recept van Claudia van Galen - Albert Heijn (salade met walnoten) De Maaltijden van Marleen: Salade van bieten, winterpostelein en feta met hazelnoten Recepten met noten Noten recepten - Eten Gerechten - Recepten Vandaag
Mijn recept voor nut roast (soort gehaktbrood maar dan van noten) Ingredients 250 g gemengde noten 4 fijngehakte sjalotjes 1 blik tomaten, afgegoten en in stukjes gesneden 3 losgeklopte eieren 150 g geraspte pittige kaas 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde 2 tl gehakte verse salie of ½ tl gedroogde ½ tl gedroogde munt 1 el gehakte peterselie 2 tl zoute sojasaus 1 tl azijn zout, peper Preparation 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm (26 cm) met bakpapier. 2. Rooster de noten in een droge koekenpan op halfhoog vuur. Roer rustig tot de noten goudbruin worden en lekker gaan ruiken. Laat ze afkoelen (maar niet in de pan anders verbranden je noten alsnog omdat de pan nog heet is). 3. Maal de noten in een keukenmachine fijn. Let op dat het geen puree wordt, het moeten grove kruimels blijven, zodat je een beetje crunch houdt. 4. Meng in een kom de noten met de rest van de ingrediënten en stort het geheel in de cakevorm. 5. Bak de nut roast in 50 minuten gaar en goudbruin. Laat hem een paar minuutjes uitrusten voor je hem uit de vorm op een mooie schaal serveert
Notenbrood bakken. Of een notensaus maken (lekker bij pasta). Of verwerken in witloofsalade. Noten zijn ook heel lekker bij geitenkaas, dus vb. salade geitenkaas maken. Notencrumble gebruiken als korst voor iets (vb. vlees, of kaas). Of preitaart maken. Mogelijkheden genoeg
Ik heb geitenkaas en rucolasla in huis....Zou dat smaken als ik daar een salade van maak met de noten? Mijn man vond sla en noten een aparte combinatie
Rucola noemen ze zelfs ook notensla. Dus zeker een goeie combinatie, met de walnoten dan. En dan honing, appel, eventueel ook gebakken spekblokjes erbij... mmmm P.S. niet vergeten geitenkaasje even onder de gril te zetten
Dank voor de tip nogmaals! Ik zie alleen net dat ik tóch géén geitenkaas in huis heb. Wel witte kaas uit de Turkse winkel. Zou dat ook smaken denk je?