Als hij geduwd is zou ik de eventuele kosten verhalen op de ouders van de duwer. Aan de ander kant heeft school niet tijdig gehandeld en is er daardoor mogelijk meer schade. Lastig! Mijn man is vroeger bij het vrijzwemmen van de zwemvereniging heel ongelukkig gebotst met het glijden en de vereniging heeft alle kosten op zich genomen: tand zit vast met een pen nu en is een aantal keer vervangen. Kosten zijn aldoor betaald door de vereniging en blijven dat ook.
School had moeten bellen , daarvoor zou ik wel verhaal halen , maar de kosten verhalen op school , wat heeft dat voor zin . Kinderen zijn toch voor 100 % verzekerd voor tandartskosten ......
Als een implantaat nodig is wordt dat echt niet helemaal vergoed door de verzekering hoor. Al helemaalniet als hij eenmaal 18+ is.. en implantaten zijn nog wel duurder dan 680 euro, denk dubbel zo duur, er moet ook nog een kroon op he. Daarnaast is de school voor dit soort ongevallen verzekerd met een rede, ik zou het ook op de school verhalen en wat je krijgt op een spaarrekening zetten voor later.
Ik dacht dat kinderen op school de verantwoordelijkheid zijn van de school, en dat de school daarvoor verzekerd is?
Ik bedoelde er niks mee, ik vroeg me alleen af hoe dat dan zou gaan. Sorry als ik een andere indruk wekte. Ik zou het ook vreselijk vinden als mijn kind een grotemensentand kapot of los zou vallen Als dit van tevoren te regelen is, zou ik dat ook zeker proberen!!
Heeft niks met schuld, maar met aansprakelijkheid te maken. Zolang het op school gebeurt, maakt het niet uit hoe of wat. Al was het een bewuste duw, van een muurtje af. Of dat een kindje expres een ander kindje met de hand tussen de deur doet... Valt allemaal onder de ongevallenverzekering van school.
Een school is alleen aansprakelijk als er sprake is van schending van de zorgplicht of nalatigheid. Nalatigheid betekent bijvoorbeeld dat er een losse stoeptegel lag waar het kind over is gestruikeld. Dat een kind een ander kind duwt valt hier niet onder lijkt me. Dus als jeiemand aansprakelijk wilt stellen zou het de ouders/verzorgers van het andere kind moeten zijn, maar ook daarbij twijfel ik aan het succes gezien het feit dat het om jonge kinderen gaat die de gevolgen van hun handelen nog niet in kunnen schatten.
De school heeft pas een schadevergoedingsplicht wanneer er sprake is van een verwijtbare fout. De school (of zij die voor de school optreden) moeten dus te kort zijn geschoten in hun rechtsplicht. Het is mogelijk dat er schade wordt geleden zonder dat er sprake is van enige onrechtmatigheid. Bijvoorbeeld tijdens de gymnastiekles een bal tegen een bril. Die schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering en wordt (dan ook) niet door de school vergoed. Ten tweede is de school niet aansprakelijk voor (schade door) onrechtmatig gedrag van leerlingen. Leerlingen (of hun ouders als de leerlingen jonger zijn dan 14 jaar) zijn primair zelf verantwoordelijk voor hun doen en laten. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens andere door de school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar dus in de eerste plaats zelf (of de ouders) verantwoordelijk voor. Het is dus van belang dat ouders/verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Je zou dus contact kunnen opnemen met de school en de ouders van het kind wat tegen hem aanbotste.
Ja de moeder van dat jongetje heeft al contact met mij opgenomen en gaf zelf aan dat we het ook op hun verzekering mogen verhalen. Maar dat kindje heeft hem niet moedwillig geduwd. Ze botsten tegen elkaar waardoor hij viel. Ik ga hierover nog in overleg met de tandarts dinsdag voor ik überhaupt stappen onderneem.
Ik vergis me helemaal... Ongevallenverzekeringen keren alleen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit (door ongeval).