witlof

Discussie in 'De lounge' gestart door DutchDiamond, 14 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DutchDiamond

    DutchDiamond Niet meer actief

    in de supermarkt zag ik weer witlof liggen geen idee wat ik er mee aan moet dus heb het laten liggen
    dus heeft er iemand een recept met witlof?
    van maggie hebben ze wel een pakje voor witlof ovenschotel met gehakt
    alleen vl is niet zo'n gehakt liefhebber
     
  2. lydian

    lydian Niet meer actief

    Witlof met ham en kaas..
    Heerlijk eerst de witlof koken dan in ham en kaas rollen en dan in de oven totdat de kaas gesmolten is..
    Ik ken ook mensen die er ook nog bladerdeeg om heen doen, maar daar ken ik het recept niet van. Zou je even moeten googelen..
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    witlof in stukjes en dan roerbakken met spekjes

    Of witlof met ham en kaas in de oven: eerst witlof koken, dan in ham wikkelen, er kaas overheen strooien. Daaroverheen wat paneermeel en klontjes roomboter, 25 min in de oven op 220 graden.
     
  4. tikigo

    tikigo Bekend lid

    16 okt 2012
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wel even de kern uit de witlof snijden! Anders wordt hij zo bitter. Ik snijd hem in de lengte door midden, verwijder dan de kern.

    En idd na het koken even in de oven met ham en kaas jammie.....

    Het recept met bladerdeeg ga ik ook even zoeken!
     
  5. nora25

    nora25 Actief lid

    18 okt 2013
    347
    94
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hier doe ik het heel simpel, maar altijd een succes:
    - achterkant van witlof afsnijden, in de lengte doorsnijden, de harde stronk in het midden er uitsnijden en dan in grove stukken snijden.
    - 10 minuten koken en goed uit laten lekken in een vergiet.
    - ondertussen oven voorverwarmen (175 graden)
    - dan in ovenschaal: laag ham, laag kaas, witlof erop weer een laag kaas en daarop een laag ham. Dan met de bakkwast een losgeklopt ei erover strijken. Ongeveer 8 minuten in de oven.
    - Aardappelpurree erbij maken.

    Heerlijk!
     
  6. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Jam jam zo maak ik her ook altijd
     
  7. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.209
    1.266
    113
    Centrum België
    Witlof in kleine stukjes snijden, blikje tonijn erbij, geplet hardgekookt eitje en mengen met mayonaise. Met pureepatatjes en slaatje erbij. Heerlijk :)
     
  8. Aylen

    Aylen Niet meer actief

  9. Cabb

    Cabb Niet meer actief

    Ik doe de stronken altijd koken, door midden of door vieren snijden en in plakken ham rollen. Vervolgens maak ik wat kaassaus (die van de lidl is het goedkoopst en lekker gebruik 2 zakjes). Giet dat erovrheen, nog wat geraspte kaas erover en dan in de oven. Lekker met gekookt aardappeltje, meestal doe ik er geen vlees bij omdat ik altijd lekker veel ham al gebruik.
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Bijna hetzelfde als een boel hier. Ik snij ze door de helft in de lengte, beetgaar koken(15 minuten incl aan de kook brengen) dan eruit, in Ham rollen en een flinke lading kaas. Dan voor 20 minuten in de oven op 180 graden;)
     
  11. mirmir

    mirmir Actief lid

    26 jan 2012
    129
    0
    16
    NULL
    NULL
    Rauwe witlof salade
    Witlof snijden wel de harde kern er uit halen.

    Komkommer, tomaat, ui, kleine blokjes kaas, blokjes ham, je kunt er een appeltje sinaasappel of mandarijntje door doen dressing naar keuze.

    Of in de oven zoals hier al meer is aan gegeven.
     
  12. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik maak het altijd uit de oven met bouirsain cuisine.

    Witlof even kort koken en goed uitlaten lekken.
    Dan inrollen met ham.
    De bouirsain even met wat melk tot een iets dunnere saus roeren.

    Witlof in de ovenschotel bouirsain meukje erbij kaas er over heen en de oven in :D
     
  13. Fizzy

    Fizzy Bekend lid

    24 jul 2013
    518
    0
    0
    NULL
    Groningen
    Ik snij de stronken (behalve het harde uiteinde) in stukjes/reepjes en kook ze 10 minuten. Daarna afgieten, maar een klein beetje water erin laten zitten. Vuur uit, groentesaus (met tuinkruiden, is een pakje van honig) erdoor, goed roeren zodat de saus niet meer klontert. Vervolgens het vuur weer aan, en kleine stukjes of plakjes schouderham erdoor en een flinke bak geraspte kaas. Door de saus wordt het een lekkere dikke drap haha :D Maar is echt heerlijk! Lekker te combineren met schnitzel en aardappelpuree!
     
  14. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Witlof ham/kaas, witlofsalade, witlof als roerbakgroente...
    Je kunt er van alles mee!
     
  15. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Rauwe witlof in kleine reepjes snijden. Binnenwerk is stug dat we wel even uithalen. Stukjes banaan en appel erbij, partjes mandarijn kan ook, paar rozijntjes en een eetlepel yofresh ( is mager) of mayo om alles aan te maken. Heerlijk !!!!
     
  16. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Oeh lekker.

    Hier meestal gesneden gekookte witlof met een ham/kaas sausje en stukjes ham en eventueel plakjes/partjes ei.

    Wat ik ook doe is de witlof even voorkoken in zijn geheel. Dan goed laten uitlekken, en in kaas en hamgerold in een ingevette ovenschaal en een kwartier of zo in de oven. Heerlijk!
     
  17. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wij verwijderen eigenlijk nooit de binnenkern: dat bittere vinden we juist lekker als tegenhanger van bijv de ham en kaas uit de oven, of bij de witlofsalade die wij eten met mandarijntjes, appel, walnoten en honing mosterd saus. Jammie!
     
  18. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Het recept "Schelpjes met romige makreel" is ook lekker van de AH. Ik maak het met volkoren penne ipv schelpjes. Verder gaat erin: witlof, ui, makreel, roomkaas, peper en wat verse bieslook erover.
     
  19. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Witlof in reepjes snijden, ondertussen uitje fruiten, witlof erbij, even omscheppen, scheutje kippenbouillon en groene peperkorrels erbij. Zo even laten sudderen totdat de witlof gaar is en dan nog wat verse peterselie erover.
     
  20. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Witlof in reepjes ( midden eruit ) klont margarine in de hapjes pan en daarin de witlof doen, lekker laten glaceren en er een flinke scheut honing bij doen. Super lekker. Erbij gewone aardappels en een vleesje wij doen meestal een worstje.
     

Deel Deze Pagina