Eten tijdens de vakantie

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Susannelilian, 14 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    Mijn vriend en ik gaan deze zomer naar Karpathos, Griekenland en nou heb ik wat vragen over het eten daar...

    Kan ik wel gewoon een Griekse salade eten? Rauwe groenten worden afgeraden, maar je krijgt eigenlijk standaard een Griekse salade bij het eten (vaak geen gekookte groente) en die vind ik ook altijd erg lekker.

    Hoe weet ik of de feta daar (in de supermarkt en restaurants) gemaakt in van gepasteuriseerde melk?

    Griekse yoghurt kan altijd?

    Zijn er nog andere dingen op voedingsgebied waar ik daar extra rekening mee moet houden of hebben jullie nog tips? Uiteraard geen rauw vlees, maar dat is logisch. Wel erg jammer, want veel vlees is lekkerder als het niet helemaal gaar is en kan moeilijk 12 dagen kip eten.
     
  2. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Leuk naar Karpathos, mooi!

    Wat betreft rauwe groenten: dat wordt niet afgeraden hoor! Het is alleen belangrijk dat je het goed wast. De vraag is of dat altijd gebeurd in restaurants. Waar ik tot nu toe ben geweest ga ik er vanuit dat het zo is dus doe ik niet moeilijk over. In het buitenland misschien iets lastiger dus als je je daar prettig bij voelt kun je vragen of ze het extra willen was.

    Feta moet je inderdaad navragen. Hier wel die van appetina maar of dat daar ook zo is betwijfel ik.

    Griekse Yoghurt kan inderdaad altijd.

    Vlees is wel lastig ja, goed doorbakken vragen en vis en kip denk ik inderdaad...

    In elk geval heel veel plezier..
     
  3. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    Is het niet raar om te vragen of ze de rauwe groenten extra willen wassen? En moet er dan ook maar op vertrouwen dat ze dat ook echt doen...

    Hopelijk nemen ze dat van de feta serieus, weet niet of ze in het buitenland dezelfde regels hebben... Denk eerlijk gezegd ook dat het daar in de restaurants van rauwe melk is. Weet je ook hoe ik daar op supermarkt feta kan zien of het van rauwe melk gemaakt is? Mijn Grieks is niet zo goed. ;)

    Mooi dat Griekse yoghurt altijd kan, is erg lekker!

    Vragen om vlees goed te doorbakken is niet zo'n probleem, zie het wel als het niet goed gaar is en kan dat makkelijker vragen. Neem aan dat zwangere Griekse vrouwen ook geen rauw vlees mogen.

    Dankje, hopelijk lukt het allemaal met het eten, zie er daardoor best wel tegenop.
     
  4. maartje25

    maartje25 Niet meer actief

    Ik zat met dezelfde vragen want ik wilde ook graag nog naar griekenland (heerlijk dat eten daar!!)
    Aangezien ik tegen de tijd dat ik vakantie heb 32 weken ben durf ik dat niet meer aan (wat als ik daar moet bevallen...alsjeblieft niet!!!)
    En omdat ik het eten daar niet volledig vertrouw (vorig jaar heel ziek geweest) neem ik het risico maae niet....

    Ik zou zelf de feta en de salade maar overslaan...al is get daar wel gruwelijk lekker!!! Als je toch de sla wil dan gooi je toch de feta eruit??
     
  5. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    @Maartje: dan zou ik het inderdaad ook niet meer aandurven, maar ik ben dan een stuk minder ver, nog helemaal veilig om te vliegen. Ik ben 2 keer eerder naar Griekenland geweest en ben nog nooit ergens ziek van geweest, dus maak me daar geen zorgen over (misschien nu wel door jouw bericht, ben een ontzettende piekeraar).

    Als ik de salade moet laten staan, dan blijft er denk ik weinig keuze over, geloof niet dat ze daar veel keuze hebben op groente gebied...
     
  6. 2de leg

    2de leg Fanatiek lid

    24 jan 2014
    3.053
    476
    83
    NOP (Flevoland)
    Lastige beslissingen.
    Ik ben zelf vorig jaar naar Macedonië geweest.
    Toen was ik 10 weken zwanger.
    Daar hadden ze (in eht hotel) een lunchkaart waarop je zelf je salade kon samenstellen. Dat kwam dan op allemaal aparte borden (komkommer, tomaat, champignons, noem maar op).
    Ook hadden ze heel veel verschillende soorten kaas, ik heb alles laten staan, zelfs de vleeswaren.

    Werd ook door de VK aangeraden. de normen voor zwangere vrouwen zijn gewoon anders daar dan hier.

    En ik wou geen risico lopen. Dacht kan later nog weleens terug komen en dan genieten van alle lekkers.
     
  7. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    Ik ben wel verder dan jij, de 3 maanden zijn dan in ieder geval voorbij. Bij ons is het de huwelijksreis en moet toch ook wel kunnen genieten, kan moeilijk alles laten staan. Wat moet ik dan eten? Juist nu is eten belangrijk, moet wel goed eten voor het kindje en voor mezelf vanwege de insulineresistentie. Wat heb jij dan gegeten de hele vakantie? Wij hebben trouwens alleen het ontbijt erbij, de rest doen we dus buiten de deur. Ik wil natuurlijk ook geen risico nemen, maar wil wel genieten, juist op mijn huwelijksreis.
     
  8. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Nou ja raar, alles voor je beeb toch ;) Maar inderdaad is het de vraag of ze het dan alsnog doen. Ik weet zelf ook nog niet hoe ik dat ga doen hoor, wij gaan straks 1,5 week naar Frankrijk. Nu zitten wij wel in een appartement dus eten we ook wel wat avonden daar en kan ik zelf bepalen hoe goed alles gewassen wordt. En als ik uiteten ga neem ik wel pasta/patat/pizza of zo voor de zekerheid. En sla uhm ja ik kijk altijd even per toko of ik het vertrouw.

    Feta durf ik niet te zeggen in Griekenland. Mijn grieks is ook niet fantastisch...lastig he? veel brood eten bij het ontbijt en lunch? ;)
     
  9. 2de leg

    2de leg Fanatiek lid

    24 jan 2014
    3.053
    476
    83
    NOP (Flevoland)
    Smorgens at ik brood met honing (vind ik ook nog eens heel erg lekker en was voor verpakt. En fruit, er lagen altijd sinaasappels, bananen enzovoort.

    Tussen de middag een salade, zonder sla en kaas.
    Maar met gebakken champignons en gebakken kip en tomaten en komkommer enzo.

    En s avonds van alles, alleen geen rauw vlees of kaas.
    Gingen of uit eten of in het hotel eten (erg lekkere kaart).

    Snap dat het vervelend is, ook omdat het je huwelijksreis is. Ik zou zelf alleen geen risico nemen.
     
  10. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    Natuurlijk alles voor mijn beeb! Kan ik er dan op vertrouwen dat ze dat ook echt doen? Kan ook aanbieden om het zelf goed te wassen. :D Wij zitten in een hotel, dus moeten wel elke dag uit eten en vanwege de insulineresistentie mag ik maar af en toe patat (geen pizza en pasta) en extra brood is ook geen optie. Zal inderdaad per restaurant kijken of ik het vertrouw. Is heel lastig inderdaad, zie er daarom ook best tegenop. Ga maar vaak vis eten denk ik, maar teveel vis is toch ook niet goed? Of geldt dat alleen voor vette vis?
     
  11. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Oei goede vraag. Twee keer per week vis is goed toch? Maar ik weet niet of het dan om vette of alle vis gaat.
     
  12. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
  13. Mirabella

    Mirabella Lid

    15 aug 2011
    90
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tijdens mijn eerste zwangerschap 4 weken in Griekenland op vakantie geweest,was toen 16-20 weken(eilandhoppen). Heerlijk gegeten overal,ook de Griekse salade. Wel altijd gevraagd naar de feta en natuurlijk geen rauw vlees. Ook daar zijn vrouwen zwanger dus het is echt niet raar als je extra navraag doet! Gewoon lekker genieten in het mooie Griekenland! Heel veel plezier!
     
  14. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    Bedankt voor je reactie, hopelijk kan ik het daar allemaal een beetje loslaten en net zo genieten als jij gedaan hebt!
     
  15. New miracle

    New miracle Actief lid

    1 jan 2014
    358
    0
    0
    Let op met roofvis...zit vaak dioxine in...dat is niet goed.
    Vrouwen die zwanger zijn of willen worden, kunnen beter niet vaker dan 2 keer per week vette vis eten. Ook kunnen zij beter geen roofvis eten, zoals snoek, snoekbaars, paling, tonijn en makreel.
    Dioxines | Voedingscentrum
     
  16. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.466
    4.919
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    In griekenland gelden dezelfde leefregels voor zwangere vrouwen als hier, dus als je bij je bestelling aangeeft dat je zwanger bent en doorvraagt over hetgeen je bestelt, dan zou ik het zeker aandurven.
    Bovendien zijn de risico's echt slechts heel klein (ik zeg niet dat ze er niet zijn, maar alles moet je in verhouding zien). Ziek worden van eten? Ik heb vorige week voedselvergiftiging gehad van zalm. En dat was gewoon in nederland...
    Het enige risico is uitdroging. De vergiftiging zelf heeft geen risico voor je ukkie.
     
  17. Susannelilian

    Susannelilian Fanatiek lid

    12 jun 2011
    3.780
    1
    0
    @New miracle: dat zei ik al in een eerdere post. ;) Makreel mag wel, maar de koningsmakreel niet.

    @merah: bedankt voor je reactie, hoop vooral dat ik lekker kan genieten. Maak me veel te druk om alles dat er kan zijn/gebeuren.
     

Deel Deze Pagina