Koken met ingevroren moedermelk

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Lootje, 13 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.498
    598
    113
    Wie weet dit?
    Ik wil zo gaan koken voor m'n dochtertje en wil macaroni met saus maken. De saus maak je met melk. Ik geef borstvoeding en wil dus graag bv gebruiken. Maarr ik heb te weinig in de koelkast staan.
    Nu weet ik dat je eenmaal ingevroren borstvoeding niet opnieuw mag invriezen. Maar hoe zit dat als je er mee gekookt hebt? Mag het gemaakte prakkie dan wel ingevroren worden?
    Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft!
     
  2. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Van de volgende website: Bewaren en opwarmen moedermelk | Borstvoedingorganisatie La Leche League

    Moedermelk kan na ontdooien nog 24 uur in de koelkast bewaard worden. Hoewel er beperkte aanwijzingen zijn dat melk die een paar uur ontdooid is geweest, veilig opnieuw ingevroren kan worden, is dit niet ideaal. Opnieuw invriezen resulteert in nog meer afbraak van melkcomponenten en verder verlies van de bacteriedodende werking.

    Kan dus wel maar is niet ideaal..
     
  3. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.498
    598
    113
    Bedankt voor je reactie! Mja maar ik wil dus een saus maken met melk uit de vriezer. Ik ben zo benieuwd of er dan andere regels gelden. Ik wil dus niet de melk opnieuw invriezen, maar het prakkie met de saus waarin dus melk verwerkt zit.
    Iemand die dat weet?
    Ik zat ook te denken, vlees uit de vriezer kun je niet opnieuw invriezen. Maar als je iets maakt waarin vlees verwerkt zit kun je het daarna prima invriezen. Zou dat voor moedermelk ook gelden??
     
  4. vogel

    vogel Actief lid

    23 okt 2009
    276
    0
    0
    Gelderland
    Dat kan volgens mij prima hoor. Vaak is opnieuw invriezen niet goed vanwege de vergrote kans op bacterien (door temperatuurwisselingen en blootstelling aan lucht) , maar jij gaat de saus koken neem ik aan? Dan zijn sowieso de bacterien dood (ook de goede stoffen in de moedermelk).
     
  5. firsttimemom

    firsttimemom Fanatiek lid

    26 sep 2012
    1.184
    0
    0
    Denk je er aan dat moedermelk veel zoeter is dan koemelk?? ;) Ik maak wel eens pannenkoekjes met BV, maar die zijn echt mierzoet! Kan me niet voorstellen dat het lekker is in een saus. Hihi! Opnieuw invriezen na pasteurisatie of koken is geen probleem trouwens, maar zoals al gezegd, voor de voedingsstoffen, en vooral de antistoffen en probiotische werking hoef je het niet te doen! Overigens (nu komt t mierengeneuk, hihi) saus voor carbonara is met room, niet met melk, en bechamel kan ook prima met room ;) een beetje ongezouten tomatensaus (die mini potjes van del monte bijv) over een beetje penne is hier ook grote favo! ;)
     
  6. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.498
    598
    113
    Dank voor je reactie! Het gaat om het macaroni gerecht uit opperdepop en de saus is dan met bv en bloem en kaas. Verder macaroni en broccoli. Tis alleen voor ons kleine meisje, we eten er zelf niet van, en zij vindt het smullen!
     
  7. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.811
    5.946
    113
    Vrouw
    En?? Gelukt? :)
     
  8. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.498
    598
    113
    Zeker! :D
    Voor de zekerheid toch maar vers gekolfde melk gebruikt...
     
  9. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.811
    5.946
    113
    Vrouw
    Geweldig,wat leuk.
    Die kleine van jou krijgt nu al Jamie Oliver niveau met mamamelk!
    Top!
     

Deel Deze Pagina