Wie weet dit? Ik wil zo gaan koken voor m'n dochtertje en wil macaroni met saus maken. De saus maak je met melk. Ik geef borstvoeding en wil dus graag bv gebruiken. Maarr ik heb te weinig in de koelkast staan. Nu weet ik dat je eenmaal ingevroren borstvoeding niet opnieuw mag invriezen. Maar hoe zit dat als je er mee gekookt hebt? Mag het gemaakte prakkie dan wel ingevroren worden? Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft!
Van de volgende website: Bewaren en opwarmen moedermelk | Borstvoedingorganisatie La Leche League Moedermelk kan na ontdooien nog 24 uur in de koelkast bewaard worden. Hoewel er beperkte aanwijzingen zijn dat melk die een paar uur ontdooid is geweest, veilig opnieuw ingevroren kan worden, is dit niet ideaal. Opnieuw invriezen resulteert in nog meer afbraak van melkcomponenten en verder verlies van de bacteriedodende werking. Kan dus wel maar is niet ideaal..
Bedankt voor je reactie! Mja maar ik wil dus een saus maken met melk uit de vriezer. Ik ben zo benieuwd of er dan andere regels gelden. Ik wil dus niet de melk opnieuw invriezen, maar het prakkie met de saus waarin dus melk verwerkt zit. Iemand die dat weet? Ik zat ook te denken, vlees uit de vriezer kun je niet opnieuw invriezen. Maar als je iets maakt waarin vlees verwerkt zit kun je het daarna prima invriezen. Zou dat voor moedermelk ook gelden??
Dat kan volgens mij prima hoor. Vaak is opnieuw invriezen niet goed vanwege de vergrote kans op bacterien (door temperatuurwisselingen en blootstelling aan lucht) , maar jij gaat de saus koken neem ik aan? Dan zijn sowieso de bacterien dood (ook de goede stoffen in de moedermelk).
Denk je er aan dat moedermelk veel zoeter is dan koemelk?? Ik maak wel eens pannenkoekjes met BV, maar die zijn echt mierzoet! Kan me niet voorstellen dat het lekker is in een saus. Hihi! Opnieuw invriezen na pasteurisatie of koken is geen probleem trouwens, maar zoals al gezegd, voor de voedingsstoffen, en vooral de antistoffen en probiotische werking hoef je het niet te doen! Overigens (nu komt t mierengeneuk, hihi) saus voor carbonara is met room, niet met melk, en bechamel kan ook prima met room een beetje ongezouten tomatensaus (die mini potjes van del monte bijv) over een beetje penne is hier ook grote favo!
Dank voor je reactie! Het gaat om het macaroni gerecht uit opperdepop en de saus is dan met bv en bloem en kaas. Verder macaroni en broccoli. Tis alleen voor ons kleine meisje, we eten er zelf niet van, en zij vindt het smullen!