Oh help! Asperges!

Discussie in 'De lounge' gestart door Saskia78, 18 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Kistje met asperges en wijn gekregen...

    Maar ik heb geen idee hoe je asperges moet bereiden :)

    Dus als iemand goede tips en recepten heeft: graag!

    Anders krijgt het hele gezin vanavond een rauwe of te lang gekookte asperge :)
     
  2. 27denise

    27denise Actief lid

    7 jan 2012
    262
    0
    0
    leiden
    Hoi
    Ik schil ze eerst de schillen kook ik dan eerst min of 10
    Haal de schillen uit het water en in dat water kook ik de asperges 8 a 10 min dan draai ik het vuur uit en laat ze nog 10 min zo staan voor ik ze afgiet
     
  3. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Ik doe het altijd zo:
    Asperges schillen en in de pan doen met water zoveel dat ze er net onder staan.
    Met een beetje zout aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje laten koken.
    Ondertussen eieren koken en fijn prakken met peper en zout.
    Asperges afgieten en serveren met het geprakte ei, ham en ik doe er altijd een peper-roomsausje bij ( zelf gemaakt ), maar je hebt ook van die kant en klare asperge sauzen. Vaak nog iets van gebakken aardappeltjes/ krieltjes er bij.
    Eet smakelijk!
     
  4. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Je snijd ongeveer 1 á 2 centimeter van de onderkant van de asperges af, dan schil je ze met een dunschiller.

    Je doet ze in kokend water met wat zout eerst 5 minuten koken, doe dan het vuur uit en laat ze nog 10 minuten staan in het warme water.

    Lekker met een mooie plak ham, en zacht gekookt eitje en een lekker aspergesaus. ( meerdere recepten zijn op internet te vinden)
     
  5. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Hmm lekker ik kom bij jou eten vanavond goed? Ben dol op asperges.
     
  6. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.864
    3.500
    113
    Voor je ze gaat schillen even een half uurtje onder water zetten dan zuigen ze zich weer vol en gaat het schillen makkelijk. En royaal schillen, niks zo vies als asperges met draadjes
     
  7. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ik kook ze altijd samen met de schillen en het onderkantje in water met een beetje zout, suiker en citroen.
    Daar overheen geprakt eitje en aspergesaus en fijngehakte peterselie
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  9. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Alleen als je weet hoe je ze moet koken! :)
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    En hei zit dat als je van de schilletjes nog soep wil maken?

    @eylem: zat ik net te lezen ja
    Ziet er wel heeeeel erg lekker uit moet ik zeggen.
    En dat eet je dan ook met een aardappeltje of hoeft daar verder niks meer bij?
     
  11. Username

    Username Niet meer actief

    Eylem: dat ziet er heerlijk uit! Gelijk de link doorgestuurd aan m'n man. Ik denk zomaar dat je recept dit weekend uit gaan proberen :)
     
  12. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Hier eten wij graag asperges met ei-botersaus en ham met krieltjes.

    Ik schil ze goed. Houd niet van draderige houterige asperges.
    Daarna 10 minuten koken in water met zout en suiker.
    Afgieten.

    Gekookte eieren prakken.

    Klont boter smelten. Gekookte eieren mengen met de boter en over de asperges doen. Ham erbij. Krieltjes erbij.

    Jummie!

    Mijn vriend lustte geen asperges, maar ik heb ze hem leren eten. Hij vindt ze nu ook overheerlijk.

    Aankomend weekend (waarschijnlijk 1e Paasdag) ga ik me wagen aan een quiche met asperges, ham en brie. Hopelijk wordt dat wat :D.
     
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.059
    2.201
    113
    Brabant
    Goed schillen. En van die schillen kun je volgens mij geen soep maken hoor. Dat is een en al draad. Bleh.

    ook lekker: aspergesoep, aspergesalade, aspergetaart. Hmmmmm

    hier al de hele week asperges aan t eten:)
     
  14. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Doe er altijd ham in stukjes, eitje in stukjes en gesmolten roomboter overheen. En dan met krieltjes, heerlijk!
     
  15. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.545
    3.057
    113
    Jum jum ♥
     
  16. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    Heerlijk, ik heb ze net ook gekocht. Dit weekend eten we ze met tagliatelle, gerookte zalm en witte wijn roomsaus.
     
  17. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    Oh ja als je nooit asperges hebt gegeten: niet schrikken van de geur van je urine als je asperges hebt gehad. Hier is één hap asperge al genoeg voor een afschuwelijke ammoniak-lucht een uurtje later.
     
  18. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Hahaha, ja, die riool/putlucht achteraf in de WC als je moet plassen....dat is dan wel weer een nadeel :p.
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Leuk! Eet smakelijk alvast :)
     
  20. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Haha ik wou het niet zeggen om de eetlust niet te bederven :D
     

Deel Deze Pagina