Ik heb lekkere varkenshaas gegeten uur in pan zacht pitje gebraden. Nu was hij erg lekker echter achteraf gezien hij was rosé. Ik ben 28 weken zwanger wat kan ik doen behalve huilen. Ben zo dom kan mezelf voor mijn kop kan slaan
Je kunt er nu niks meer aan doen, en de kans dat het kwaad kan is echt minimaal. Al snap ik wel dat je ervan geschrokken bent! Maar als het een uur heeft gebraden een hete pan, lijkt het me heel sterk dat je varkenshaasje nog echt rosé was het zal dan in ieder geval voldoende verhit zijn. Dus ik denk echt dat je je nergens zorgen over hoeft te maken!
Das knap als een varkenshaas na een uur in de pan nog rosé is! Ik wil het niet minder maken dan het is. Tuurlijk moet je oppassen, maar de risico-kansen zijn zo ongelooflijk klein! Dat is jouw huilen en stress niet waard hoor!
Wij hebben net ook lekker een.varkenshaasje gegeten en die van mij was gewoon roze vanbinnen maak me daar niet zo druk om hoor. Tis vast niet heel erg!
Maak jezelf niet te druk meid! Als hij een uur in een verhitte pan heeft gelegen is hij écht wel oke hoor!! Dikke knuffel.
Mijn verloskundige zei dat ik varkenshaas gewoon rose mocht hebben hoor.. ik zou me dus niet zo druk maken..
Hier bij de vk ook hoor, zelfs dat je filet americain en gerookte zalm mag mits je het vers eet en de volgende dag niet meer. Kan echt geen kwaad hoor en helemaal niet als je als zo ver bent!!
Ik werk in een slagerij en ik kan je vertellen dat varkenshaas na een uur echt niet meer rose is.. En anders is ie zo goed verhit dat het echt geen kwaad kan.
Het is al die stress echt niet waard hoor! De kans dat je iets oploopt van de sla die ernaast lag is bij wijze van spreke net zo groot/minimaal! Iedereen eet of drinkt in de zwangerschap wel eens iets waarvan ze achteraf dacht 'oeps'. Echt, helemaal 100% 'perfect' eten en drinken is onmogelijk. Nu loslaten en lekker van Pasen genieten.
Vroeger moesten ze juist rauwe biefstuk eten in de zwangerschap voor het ijzergehalte....nie tobben!! Je kindje hoeft alleen nog maar te groeien, aanleg is verder klaar!!
Ik eet mijn filet pur al de hele zwangerschap blue-chaud, net zoals ervoor. Met lamsvlees doe ik net hetzelfde en ik eet ook gewoon gerookte vis, alle kazen, rauwkost, enz.. Ik ben voor de zwangerschap nooit ziek geweest van voeding en nu ook niet. Mijn baby en ik zijn tot nu toe perfect gezond! Ik begrijp wel dat je bezorgd bent, je wil de best mogelijke mama zijn voor dat kleine mensje. Maar je mag je niet te bang laten maken! Stress en angst zijn zeker zo schadelijk.
Ja precies! Het overkomt de meeste vrouwen wel een keer. Ik stak vorige week zonder nadenken een vinger met beslag (waar 5 rauwe eieren doorheen zaten) in mijn mond. Oeps! Dat mag ik ook niet meer. Ik maak me er niet druk om, kan er niks meer aan veranderen. Volgende keer even beter opletten.
Dat begrijp ik niet... Dat je dat zelf doet moet zelf weten ook al zou het persoonlijk NOOIT bewust doen als ik zwanger ben... Maar ik snap niet dat je schrijft dat je gerust deze producten kunt nuttigen. Het wordt niet afgeraden omdat het toch geen kwaad kan... Als je per wat eet wat niet helemaal gaar is zal dat niet meteen consequenties geven maar bewust ervan gaan eten met enige is wast mij betreft de kat op het spek binden. Ts maak je verder druk hij heeft lang in de gelegen niks aan de hand.