stelling: beter bezuinigen op kraamzorg dan op ouderenzorg

Discussie in 'De lounge' gestart door Cygnet2, 3 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Met de quotes is iets misgegaan..maar krijg het niet meer goed.
     
  2. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    #102 Damay77, 3 mei 2014
    Laatst bewerkt: 3 mei 2014
    nee,ik vind borstkolf geen noodzakelijke zorg. als iemand zo nodig borstvoeding wilt geven dan betaald die dat maar zelf. net als de LD. en kan diegene dat niet betalen dan is er altijd nog flesvoeding. BV is niet iets noodzakelijks. maar dit is mijn mening.
    verder ook eens met tuc. flesvoeding word ook niet vergoed en er zijn genoeg mensen die dat ook niet kunnen betalen. dan vind ik dat persoonlijk nog meer voorrang op vergoeding hebben dan een borstkolf.....
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Dat geldt dan toch ook voor kraamzorg en de eventuele hoger wordende kosten daarvan? Echo's, bevallingen etc. Ik vind best dat er meer kosten mogen zitten in de zwangere zorg die je zelf deels zou moeten betalen. Ook in andere delen van 'de zorg' vind ik dat dingen misschien anders zouden moeten.

    Maar overal iets meer voor vragen of iets in rekening brengen gaat denk ik de tekorten nog niet opvullen. Daarvoor moeten er gewoon meer dingen gaan veranderen.
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    Er mag idd best meer zelf betaald worden hoor..ben ik niet op tegen.
     
  5. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.808
    5.943
    113
    Vrouw
    #105 Zoe123, 3 mei 2014
    Laatst bewerkt: 3 mei 2014
    Nou ja zeg.....Gelukkig denk de nederlandse gezondheidszorg/overheid hier anders over.
    En terecht natuurlijk.

    Jij kiest voor kunstvoeding, dat is prima.

    Maar bv wordt wereldwijd gezien als de beste voeding (en dit is geen bv-kv discussie) voor je kindje (wat niet betekend dat het altijd de beste keuze is). Logisch dus dat als je besluit om voor borstvoeding te gaan, je hulp krijgt.

    Dus dat je voor een 2e keuze moet gaan omdat de hulp die je nodig hebt niet vergoed zal worden...wat enorm egoistisch gedacht!

    Stel je kindje heeft KMA. En je geeft flesvoeding. Dan krijg je die toch ook vergoed? Of een van de andere speciale voedingen?
    Mits via de KA natuurlijk. Die vergoedingen gaan we toch ook niet zomaar schrappen? Dan zegt er toch ook niemand: ja JIJ wou zo nodig flesvoeding geven? Dat is noodzakelijk voor je kindje.
    Net zo goed als borstvoeding geven noodzakelijk is als je daar voor kiest.

    Wat kortzichtichtig!:$
     
  6. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief



    Ik heb indertijd een Tommee Tippee handkolf aangeschaft voor (ik geloof) 25 euro. als je je dát al niet kan veroorloven denk ik inderdaad dat je beter nog even kunt wachten met kinderen krijgen...

    On topic: ouderenzorg moet m.i. 100% voorrang krijgen op kraamzorg. Kraamzorg is m.i. een luxe, ouderenzorg een noodzaak.
     
  7. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Ik ben het er juist helemaal niet mee eens dat wij nog meer inleveren. Hoeveel meer zijn we al in gaan leveren en hoeveel minder is daar tegen over gaan staan?

    Het is er uiteindelijk alleen maar slechter op geworden..
    Wat mij betreft back to the old days.
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hele discussie verder niet gelezen, maar wij hebben beide keren een zwaar zorgpakket voor mij verzekerd om voldoende kraamzorg te kunnen krijgen. Eerste keer medisch ook echt nodig, (ik had nogal wat bloed verloren en kon de eerste dagen m'n bed gewoon niet uit, in totaal toen 74 uur geindiceerd gekregen), dus ik was blij dat de kraamzorg er was.
    Maar je kunt je daar extra voor bij verzekeren, dus meer verantwoordelijkheid bij de ouders daarvoor lijkt me prima.
    Om een deel van die zorg bij mantelzorg neer te leggen vind ik een lastige: mensen die niemand hebben die bij kan springen, komen zo in hun kraamtijd wel heel lastig te zitten.
    Bovendien, van al die ouderen die eraan komen, zijn er een hoop die veel geld op de bank/te besteden hebben. Als ik even naar mijn ouders kijk: die weten niet hoe ze hun geld op moeten krijgen, (ja, als ze nou echt met geld gingen smijten, zou het echt wel op gaan natuurlijk, maar ze doen gewoon normale dingen met 2-3 keer per jaar een vakantie). Die kunnen ook een stuk eigen verantwoordelijkheid nemen als het gaat om bijverzekeren voor voldoende zorg.
    Ik vind het dus beslist geen of-of, maar het lijkt mij dat bij beiden iets te halen valt.

    Dat vind ik trouwens van een hoop zorgdingen hoor. Er kan echt veel geld bespaard worden gewoon door bepaalde dingen meer eigen verantwoordelijkheid te maken, onderscheid te gaan maken in noodzakelijke zorg en dingen die toch echt meer luxe zijn (en mensen daarvoor zich dus zelf bij te laten verzekeren -of niet).
    Een hoop klinische zorg kan ook ambulant gemaakt worden, zou ook een hoop schelen.
     
  9. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Ja er bestaat meer dan BV, maar na mijn in ziens zijn daar mijn borsten voor bedoeld. Lukt het niet dan is KV een alternatief.
    En vooral bij vroeg geboren kinderen adviseren ze BV dus ja dan is een kolf nodig om de BV goed op gang te krijgen en de kleine baby's die te weinig kracht hebben om te drinken te voeden door BV via een sonde te geven. Dus ja ik ben voor het pakket voor kraamzorg goed na te kijken en (pret)echo's en testen alleen te doen als er medische klachten in de familie zijn en als de ouders het willen dan betalen ze er maar voor.

    En voor de ouderenzorg is het dubbel, ze willen het afschuiven op de kinderen maar die werken toch ook meestal of wonen niet in de buurt.
    En ik vind dat je voor sommige handelingen toch echt een opleiding moet hebben, helpen met de huishouding, eten koken enz. oké.
    Maar wondverzorging en medicijnen toedienen is toch echt voor de verzorgende hulp.
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Met een handkolf ga je borstvoeding niet op gang krijgen, maar ik heb van de thuiszorg destijds een apparaat gehuurd dat 7 euro per week kostte, meen ik. Dat moet te doen zijn voor de meeste mensen, lijkt me, want goedkoper dan een pak kunstvoeding iig ;)
     
  11. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat zie ik nu ook ineens, dus geen idee wie ik zojuist gequote heb, maar jou dus niet :D
     
  12. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik lees hier van alles over echo's maar de enige echo's die ik kreeg was:

    termijn echo
    20 weken
    Groei echo.

    Alle echo's daar buiten heb ik zelf moeten betalen.
    Borstkolf kreeg ik niet vergoed zelf moeten betalen.

    Wbt bezuinigingen. Ik vind het lastig.

    Ik had bij Danté de hulp echt nodig. Oké ik had een makkelijke bevalling en liep vrolijk de vlk uit.
    Maar ik heb bij de eerste een behoorlijke pnd gehad en had kans op herhaling.
    Mijn man kon geen vrij nemen die werkte net bij een nieuwe werkgever en iedereen had zijn vakantie al gepland. Mijn moeder kan hier niet kramen huis is te klein zou ze bij mij en mijn man in bed moeten slapen. En ze woont te ver om heen en weer te rijden elke dag.

    Maar ik werk fulltime woon 1.5 bij mn moeder vandaan. Als zij nu zorg nodig zou hebben zou ik haar ook niet kunnen verzorgen oid.

    Ik vind het dus kiezen tussen 2 kwaden en kan daar geen keus tussen maken.
     
  13. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Oja, dieetvergoeding die je vergoed krijgt bij een allergie van je kind. Best vreemd dat je dan alles vergoed krijgt...
    We hebben hier voor Caitlyn nutramigen a 21 euro per 400 gram voeding. Zou 42 euro per 800 gram zijn, tegen zeg een tientje voor een normaal pak. Ik zou het eigenlijk heel normaal vinden als ik op de dieetvoeding dus per blik van 400 gram een eigen bijdrage van 5 euro betaal....
    Zou verzekeraars al een hoop schelen.
     
  14. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik was aardig op weg met de handkolf, maar na het overlijden van mijn moeder 8 weken na de geboorte van mijn zoon heb ik het helaas opgegeven indertijd...
     
  15. tuc

    tuc Niet meer actief


    Jep bv het bedrag van standaard voeding..dat zou je sowieso kwijt geweest zijn. En dat er kritischer gekeken wordt naar hoelang en of een kind dat nog nodig heeft. Ken 2 mama's die dieetvoeding nodig hadden..maar toen dat niet meer nodig was kon zij dat zo blijven afhalen en de herhaalrecepten bleven komen terwijl hun kindjes al lang geen fv meer hoefden.
     
  16. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ik zit ook voor 2 kids op Nutramigen, vind dat je idd gelijk hebt, we kunnen best iets zelf betalen! Als dat zo zou zijn denk ik dat er ineens een stuk minder kinderen allergisch zijn ;).... Er wordt zo vlug maar dieetvoeding voorgeschreven zonder een provocatietest o.i.d.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik zou er wel voor zijn dat als mensen zonder verwijzing van HAP naar de SEH gaan, de kosten gewoon voor henzelf zijn. 220 euro is dat minimaal namelijk.
    Als op de SEH blijkt dat je wel degelijk spoedeisende hulp nodig had, terwijl de HA(P) niet wilde verwijzen, dan de kosten uiteraard vergoed.
    Zelfde voor HAP-zorg. Niet spoedeisend? Dan die 70 euro zelf dokken, (voor zover ik weet zijn dit de bedragen die gerekend worden voor bezoekjes aan HAP en SEH).
     
  18. KimK

    KimK Niet meer actief

    Waarom doe je dat dan?!? Om te verkopen ofzo??!
     
  19. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ja maar soms denk ik ook vanuit collega's nee ik ga vanavond wel naar hap, want ja geen tijd overdag??? Wtf?
     
  20. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    En hoe de overheid het nu aan het doen komen er steeds meer werklozen uit de zorgsector.

    Ik heb ooit vakantie werk gedaan in een bejaarden verzorgingshuis, de mensen hebben een eigen kamer met keukentje/badkamer, ze kregen eten uit de keuken van het huis, konden op hun kamer of in de eetzaal eten. Er is verzorgingsgroep, huishoudelijke hulp, een zaaltje voor verjaardag, een winkeltje en een huiskamer en een creatieve zaal.
    Ik werk nu ook bij cliënten in een wooncomplex van 60+ en daar hebben ze meer een appartement, ze hebben daar ook een huiskamer, winkeltje, kapster, wasruimte en zorgkantoor. Ze kunnen daar wel zelf eten koken/wassen in hun appartement, de zorg is niet verplicht je mag zelf kiezen welke thuiszorg als je het nodig hebt.(is van een woningstichting met huismeester)
    Ik vind dat er dan meer van zulke wooncomplexen moeten komen, met wasruimtes, huiskamer, winkeltje en zorgkantoor.
     

Deel Deze Pagina