alle voeding vervangen naar gezondere ingredienten...geen dieet

Discussie in 'De lounge' gestart door mirell, 8 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Melk wordt geen kaas zonder stremsel. Stremsel komt uit de maag van een kalfje...

    Er is bij de natuurwinkels ook kaas te koop met vegetarisch stremsel.
     
  2. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Stevia is net zo goed een geraffineerd produkt.
    Beter is geen zoetstoffen te gebruiken, behalve onbewerkt zoet uit de natuur (een taart met rijp fruit en/of zuidvruchten is heerlijk zoet!) of iets van kokosbloesemsuiker.
     
  3. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    vandaar de groene stevia zijn gemalen blaadjes
     
  4. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    suiker is niet wit is dus helemaal bewerkt voordat het de kristal suiker is wat we in de winkel halen
     
  5. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dacht je dat?
    Stevia
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    Je kan ook zelf 'margarine' maken door roomboter te mengen met geëvaporeerde melk (gelijke delen)
     
  7. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    de stevia die ik bedoel is niet een druppeltje of een wit pilletje
    maar zijn gedroogde blaadjes van de plant
    en dat dan gemalen
     
  8. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Misschien heel voor de hand liggend maar alle witte voedingsproducten vervangen door de volkoren variant.

    Kant en klare muesli/cruesli vervangen door zelfgemaakte.

    Zakjes en pakjes vervangen door kruiden en specerijen en/of de biologische variant zonder enge toevoegingen.

    Fijn zeezout vervangen door Himalaya zout die je nog zelf moet malen.

    Zoetstoffen helemaal links laten liggen en met mate natuurlijke zoetstoffen gebruiken.

    Slechte vetten vervangen door goede vetten. (Margarine wordt roomboter etc)

    Magere en 0% vet producten vervangen door de volle, onbewerkte producten.

    Frisdrank vervangen door water, thee en evt zelfgemaakte fruitdrank (water met vers fruit).
     
  9. Astre

    Astre Niet meer actief

    Bij stevia inderdaad goed opletten, want vaak zitten er allerlei andere zoetstoffen aan toegevoegd. Ik heb nu een paar steviaplantjes, waarvan ik af en toe een blaadje laat drogen. Verder gebruik ik ook agavesiroop om te zoeten.

    Er is sojamelk zonder suiker te koop. Een ander alternatief is bijv. Ook amandelmelk of rijstemelk.

    Bakken doe ik veel met amandelmeel, hazelnotenmeel, boekweit of spelt.

    Verder vind ik een eigen kruidentuin wel een must om je eten en sauzen goed op smaak te brengen. Ik maak trouwens vaak een sausje op basis van yoghurt met kruiden. Mijn knoflooksaus is inmiddels berucht :D
     
  10. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant
    O ja agave siroop! En dan vooral de donker.
    Schaaltje Griekse yoghurt, banaan en wat siroop...jammmmmm
     
  11. Astre

    Astre Niet meer actief

    De grap is dat ik ben afgevallen sinds ik geen light of halvarine gebruik, maar wel roomboter en volle producten. Veel mensen zijn onterecht bang voor vetten. Terwijl niet alle soorten vet slecht zijn. In tegendeel.
     
  12. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    9 feb 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Hallo ik lees met jullie mee. Ik probeer ook wat anders te eten en kan met heelveel wat jullie hier aangeven wel in mee. Alleen wat betreft de melk en yoghurt niet zo goed. Waarom is de volle variant beter? Ik snap dat je er sneller vol van raakt maar zit er dan in de halfvolle of magere variant toevoegingen? Misschien kan iemand me het uitleggen ?
     
  13. Astre

    Astre Niet meer actief

    Of een havermoutpannenkoekje met banaan en agave. Zo lekker :p
     
  14. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant

    Recept ?:p
     
  15. Astre

    Astre Niet meer actief

    In volle yoghurt zit linolzuur. Dit vermindert de vetopname is goed voor hart en bloedvaten en verlaagt cholestrol.
     
  16. Astre

    Astre Niet meer actief

    Je pakt een blender en stopt daarin:

    40 gram havermout
    100 ml (soja) melk
    Eén banaan
    Flinke snuf kaneel
    Kleine snuf zout
    En één ei

    Blender laat blenderen en mengsel op een laag vuur in de kokosolie bakken. Op het einde afblussen ( oftewel smeren, maar dit klinkt leuker) met agavesiroop. Een ontbijt waar je de marathon op kan lopen :D
     
  17. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant

    O my dat klinkt hemels haha.
    Maar die marathon loop ik niet hoor :p
     
  18. Melief

    Melief Niet meer actief

  19. Astre

    Astre Niet meer actief

    Haha ik heb het ook nog niet geprobeerd (en ben het ook niet van plan ;)). Ik ben geboren met het overdrijvingsgen en soms komt dat tot uiting :cool:
     
  20. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant
    Haha herkenbaar, maar nu moet ik dit gewoon proberen morgenvroeg!
    Bevat qua calorieën t dubbele wat ik normaal eet met het ontbijt haha
     

Deel Deze Pagina