Melk wordt geen kaas zonder stremsel. Stremsel komt uit de maag van een kalfje... Er is bij de natuurwinkels ook kaas te koop met vegetarisch stremsel.
Stevia is net zo goed een geraffineerd produkt. Beter is geen zoetstoffen te gebruiken, behalve onbewerkt zoet uit de natuur (een taart met rijp fruit en/of zuidvruchten is heerlijk zoet!) of iets van kokosbloesemsuiker.
suiker is niet wit is dus helemaal bewerkt voordat het de kristal suiker is wat we in de winkel halen
de stevia die ik bedoel is niet een druppeltje of een wit pilletje maar zijn gedroogde blaadjes van de plant en dat dan gemalen
Misschien heel voor de hand liggend maar alle witte voedingsproducten vervangen door de volkoren variant. Kant en klare muesli/cruesli vervangen door zelfgemaakte. Zakjes en pakjes vervangen door kruiden en specerijen en/of de biologische variant zonder enge toevoegingen. Fijn zeezout vervangen door Himalaya zout die je nog zelf moet malen. Zoetstoffen helemaal links laten liggen en met mate natuurlijke zoetstoffen gebruiken. Slechte vetten vervangen door goede vetten. (Margarine wordt roomboter etc) Magere en 0% vet producten vervangen door de volle, onbewerkte producten. Frisdrank vervangen door water, thee en evt zelfgemaakte fruitdrank (water met vers fruit).
Bij stevia inderdaad goed opletten, want vaak zitten er allerlei andere zoetstoffen aan toegevoegd. Ik heb nu een paar steviaplantjes, waarvan ik af en toe een blaadje laat drogen. Verder gebruik ik ook agavesiroop om te zoeten. Er is sojamelk zonder suiker te koop. Een ander alternatief is bijv. Ook amandelmelk of rijstemelk. Bakken doe ik veel met amandelmeel, hazelnotenmeel, boekweit of spelt. Verder vind ik een eigen kruidentuin wel een must om je eten en sauzen goed op smaak te brengen. Ik maak trouwens vaak een sausje op basis van yoghurt met kruiden. Mijn knoflooksaus is inmiddels berucht
O ja agave siroop! En dan vooral de donker. Schaaltje Griekse yoghurt, banaan en wat siroop...jammmmmm
De grap is dat ik ben afgevallen sinds ik geen light of halvarine gebruik, maar wel roomboter en volle producten. Veel mensen zijn onterecht bang voor vetten. Terwijl niet alle soorten vet slecht zijn. In tegendeel.
Hallo ik lees met jullie mee. Ik probeer ook wat anders te eten en kan met heelveel wat jullie hier aangeven wel in mee. Alleen wat betreft de melk en yoghurt niet zo goed. Waarom is de volle variant beter? Ik snap dat je er sneller vol van raakt maar zit er dan in de halfvolle of magere variant toevoegingen? Misschien kan iemand me het uitleggen ?
In volle yoghurt zit linolzuur. Dit vermindert de vetopname is goed voor hart en bloedvaten en verlaagt cholestrol.
Je pakt een blender en stopt daarin: 40 gram havermout 100 ml (soja) melk Eén banaan Flinke snuf kaneel Kleine snuf zout En één ei Blender laat blenderen en mengsel op een laag vuur in de kokosolie bakken. Op het einde afblussen ( oftewel smeren, maar dit klinkt leuker) met agavesiroop. Een ontbijt waar je de marathon op kan lopen
Haha ik heb het ook nog niet geprobeerd (en ben het ook niet van plan ). Ik ben geboren met het overdrijvingsgen en soms komt dat tot uiting
Haha herkenbaar, maar nu moet ik dit gewoon proberen morgenvroeg! Bevat qua calorieën t dubbele wat ik normaal eet met het ontbijt haha