Sorry de volgende keer zal ik een heerlijk recept van een groene smoothie posten . Ik beken, ik hou van lekker eten. En de pannenkoeken, kwestie van oefenen en heel vaak eten . Het 'probleem' is de banaan deze bakt snel aan. Op een zo laag mogelijk vuurtje en in een goede pan. Voor het omdraaien gebruik ik een bord, zodat je pannenkoek niet in 100+ stukjes breekt of een hele goede platte, brede, kunstoffen spatel.
hier zijn we trouwens als snack helemaal gek op bountyballen: 14 dadels 2 eetlepels honing 150 gram kokosschilfers 200 gram pure chocolade/ of de nog betere versie rauwe cacaopoeder 1 eetlepel kokosolie De dadels even een half uur laten wellen in lauw water. Dan doe je de dadels, honing, kokosolie en kokosschilfers in de blender. Als je dit geblend hebt rol je van het papje balletjes, deze balletjes laat je ongeveer 10 minuten uitharden in de diepvries. Ondertussen kun je de chocolade au bain marie smelten, als dit gesmolten is haal je de balletjes uit de dievries en rol je ze door de chocolade, hierna nog even een kwartier in de diepvries om te stollen en smullen maar. Ik bewaar ze na het vriezen in de koelkast, en vind ze de volgende dag vaak nog lekkerder omdat dan het hele bolletje echt koud is geworden. Nog even een foto van het eindresultaat.
Ik zeg dus ook: met mate. Als ik overal roomboter op/door zou doen, zou ik baggervet worden. De inzichten over vet en hun bestanddelen blijven veranderen, toevallig las ik dit vandaag op NU.nl: 'Goede vetten beschermen baby's tegen overgewicht' | nu.nl/gezondheid | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
En dan heb je nog honing, agavestroop, maplesiroop en dadelstroop. Scoren allemaal erg hoog op de glycemische index. Honing zelfs hoger dan suiker. Wat zegt het getal? Dat je bloedsuikerspiegel piekt en dus ook daalt, waardoor je vreetbuien krijgt. De standaard honing die je in de supermarkt koopt is niet goed. Beter is biologische rauwe koudgeslingerde honing, die bevat naast suikers tenminste nog goede stoffen.
Omg die chocolove dream wil ik voor moederdag! Verzadigd vet is helemaal zo slecht niet hoor! Het verzadigd juist en geeft een langer verzadigd gevoel.. Natuurlijk moet je geen pakje roomboter op een dag eten.. Maar dat doet hopelijk niemand! Nog een gezond voedingsmiddel tip; eieren! Goed voor je cholesterol en verzadiging! Eigeel zit boordevol voedingsstoffen, vooral nog rauw (spiegelei) kun je bijv naast je groene smoothie eten.. Ik eet die overigens niet omdat ik graag kauw op mijn eten.. Anders voel ik me niet verzadigd! Nog een favo recept van mij; boerenomelet en een ei-wrap! Gewoon een omelet dun bakken, beetje besmeren met mayo, beleggen met zalm, sla... oprollen et voila!
En ik maak zelf noten muesli; Amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten fijn hakken. Lijnzaad erdoor, kokosschilfers,.. Kokosolie smelten en door het notenmengsel mengen. Kaneel en stevia erdoor en roosteren in de oven op 180 gr. Af en toe omscheppen. Ik doe 2 flinke eetlepels door de yoghurt.. veeeeeeel gezonder dan cruesli! Je kunt er ook cranberries ed doorheen mengen..
Allemaal hoog? Ligt eraan wat je hoog vindt misschien. Agave scoort rond de 30 en over het algemeen wordt dat toch wel als laag beschouwd. Ik denk je je eigen lijf als graadmeter moet nemen. Van gewoon tafelsuiker krijg ik energiedips en hoofdpijn. Bij bijv. Agave heb ik geen last. Uiteraard wel met mate, want agavesiroop is behoorlijk bewerkt.
Ik heb vandaag voor mijn zoontje die havermoutpannenkoeken gebakken! Het was smullen Omkeren was hier trouwens erg gemakkelijk.
waar haal ik dat? (heeft vandaag een verjaardagstaart staan bakken met fondant en botercreme) hihihiih en niets geproeft hij is voor mijn dochter haar vriendinnetje maar of ik er morgen vanaf kan blijven?????????
Dit verhaal ken ik, maar ik ken ook de bronnen die weer wat anders beweren. Feit is dat het een lage GI heeft en dat mijn lichaam er goed op reageert. Sowieso heb je door de sterke zoetkracht er minder van nodig dan gewoon tafelsuiker. Wat ik naast de lage GI ook een voordeel vindt.
Gewoon lekker eten. Zou ik wel doen Ik ben vier jaar bezig met deze manier van eten, maar ik lust nog steeds af en toe wel een taartje of een foute magnum. Mag best vind ik.
Het bestaat grotendeels uit fructose en da's niet goed voor je: Agavesiroop is een zeer geraffineerd zoetmiddel, afkomstig van de agaveplant. Het bevateen hoge dosis fructose bevat en daarmee zeer belastend is voor je lever, zorgt voor verhoging van het LDL-cholesterol (´slechte´ cholesterol) enhierdoor medezorgt voor vervetting op je buik. Datis ongezonden een belangrijke risicofactor ishart- en vaatziekten endiabetes. Hier een interessante link over diverse zoetmiddelen: Natuur Diëtisten Nederland | Suikerzoet: natuurlijke zoetmiddelen
Maar juist door de hoge percentage fructose heeft het een lage GI en je gebruikt veel minder door de sterke zoetkracht. Voor mij een goed alternatief, mits zoals ik al eerder aangaf met mate. Ik verplicht echter niemand om het te eten hoor