alle voeding vervangen naar gezondere ingredienten...geen dieet

Discussion in 'De lounge' started by mirell, May 8, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Astre

    Astre Niet meer actief

    Sorry de volgende keer zal ik een heerlijk recept van een groene smoothie posten :D. Ik beken, ik hou van lekker eten.

    En de pannenkoeken, kwestie van oefenen en heel vaak eten ;). Het 'probleem' is de banaan deze bakt snel aan. Op een zo laag mogelijk vuurtje en in een goede pan. Voor het omdraaien gebruik ik een bord, zodat je pannenkoek niet in 100+ stukjes breekt of een hele goede platte, brede, kunstoffen spatel.
     
  2. pinter

    pinter Fanatiek lid

    Jan 9, 2010
    4,015
    1
    36
    noord limburg

    Ipv stevia zou ik honing gaan gebruiken als zoetstof...is 100% natuurlijk.
     
  3. Andela

    Andela Actief lid

    Mar 21, 2014
    379
    0
    16
    hier zijn we trouwens als snack helemaal gek op bountyballen:

    14 dadels
    2 eetlepels honing
    150 gram kokosschilfers
    200 gram pure chocolade/ of de nog betere versie rauwe cacaopoeder
    1 eetlepel kokosolie

    De dadels even een half uur laten wellen in lauw water. Dan doe je de dadels, honing, kokosolie en kokosschilfers in de blender.
    Als je dit geblend hebt rol je van het papje balletjes, deze balletjes laat je ongeveer 10 minuten uitharden in de diepvries.
    Ondertussen kun je de chocolade au bain marie smelten, als dit gesmolten is haal je de balletjes uit de dievries en rol je ze door de chocolade, hierna nog even een kwartier in de diepvries om te stollen en smullen maar.
    Ik bewaar ze na het vriezen in de koelkast, en vind ze de volgende dag vaak nog lekkerder omdat dan het hele bolletje echt koud is geworden.

    Nog even een foto van het eindresultaat. :D
     
  4. JolienS

    JolienS Actief lid

    Aug 30, 2013
    318
    0
    0
    De boodschappen coach (boekje) van Ralph Moorman!
    Ideaal!
     
  5. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
  6. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    En dan heb je nog honing, agavestroop, maplesiroop en dadelstroop.
    Scoren allemaal erg hoog op de glycemische index. Honing zelfs hoger dan suiker. Wat zegt het getal? Dat je bloedsuikerspiegel piekt en dus ook daalt, waardoor je vreetbuien krijgt.

    De standaard honing die je in de supermarkt koopt is niet goed.
    Beter is biologische rauwe koudgeslingerde honing, die bevat naast suikers tenminste nog goede stoffen.
     
  7. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    Feb 9, 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Daarom gebruik ik palmsuiker en kokosbloesemsuiker. Vooral voor het bakken van taarten.
     
  8. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zoekt thumbs-up-icoon!;)
     
  9. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    Feb 9, 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Thanks :D!
     
  10. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    Mar 20, 2013
    2,583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Omg die chocolove dream wil ik voor moederdag! :p

    Verzadigd vet is helemaal zo slecht niet hoor! Het verzadigd juist en geeft een langer verzadigd gevoel.. Natuurlijk moet je geen pakje roomboter op een dag eten.. Maar dat doet hopelijk niemand!

    Nog een gezond voedingsmiddel tip; eieren! Goed voor je cholesterol en verzadiging! Eigeel zit boordevol voedingsstoffen, vooral nog rauw (spiegelei) kun je bijv naast je groene smoothie eten.. Ik eet die overigens niet omdat ik graag kauw op mijn eten.. Anders voel ik me niet verzadigd!
    Nog een favo recept van mij; boerenomelet en een ei-wrap!

    Gewoon een omelet dun bakken, beetje besmeren met mayo, beleggen met zalm, sla... oprollen et voila!
     
  11. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    Mar 20, 2013
    2,583
    16
    38
    NULL
    NULL
    En ik maak zelf noten muesli;
    Amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten fijn hakken. Lijnzaad erdoor, kokosschilfers,.. Kokosolie smelten en door het notenmengsel mengen. Kaneel en stevia erdoor en roosteren in de oven op 180 gr. Af en toe omscheppen. Ik doe 2 flinke eetlepels door de yoghurt.. :) veeeeeeel gezonder dan cruesli! Je kunt er ook cranberries ed doorheen mengen..
     
  12. Astre

    Astre Niet meer actief

    Allemaal hoog? Ligt eraan wat je hoog vindt misschien. Agave scoort rond de 30 en over het algemeen wordt dat toch wel als laag beschouwd. Ik denk je je eigen lijf als graadmeter moet nemen. Van gewoon tafelsuiker krijg ik energiedips en hoofdpijn. Bij bijv. Agave heb ik geen last. Uiteraard wel met mate, want agavesiroop is behoorlijk bewerkt.
     
  13. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    Jan 4, 2013
    4,621
    1,576
    113
    Female
    het oosten
    Ik heb vandaag voor mijn zoontje die havermoutpannenkoeken gebakken! Het was smullen :)
    Omkeren was hier trouwens erg gemakkelijk.
     
  14. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Er was iets mee, dit dus:
    Agave-siroop Is Slechter Dan Suiker - Inge van Haselen.nl

    Lekker dan.
     
  15. mirell

    mirell VIP lid

    Jul 17, 2007
    15,021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    waar haal ik dat?

    (heeft vandaag een verjaardagstaart staan bakken met fondant en botercreme)
    hihihiih en niets geproeft hij is voor mijn dochter haar vriendinnetje

    maar of ik er morgen vanaf kan blijven?????????;):D
     
  16. Astre

    Astre Niet meer actief

    Dit verhaal ken ik, maar ik ken ook de bronnen die weer wat anders beweren. Feit is dat het een lage GI heeft en dat mijn lichaam er goed op reageert. Sowieso heb je door de sterke zoetkracht er minder van nodig dan gewoon tafelsuiker. Wat ik naast de lage GI ook een voordeel vindt.
     
  17. Astre

    Astre Niet meer actief

    Gewoon lekker eten. Zou ik wel doen :p

    Ik ben vier jaar bezig met deze manier van eten, maar ik lust nog steeds af en toe wel een taartje of een foute magnum. Mag best vind ik.
     
  18. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het bestaat grotendeels uit fructose en da's niet goed voor je:

    Agavesiroop is een zeer geraffineerd zoetmiddel, afkomstig van de agaveplant. Het bevateen hoge dosis fructose bevat en daarmee zeer belastend is voor je lever, zorgt voor verhoging van het LDL-cholesterol (´slechte´ cholesterol) enhierdoor medezorgt voor vervetting op je buik. Datis ongezonden een belangrijke risicofactor ishart- en vaatziekten endiabetes.

    Hier een interessante link over diverse zoetmiddelen:
    Natuur Diëtisten Nederland | Suikerzoet: natuurlijke zoetmiddelen
     
  19. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik eet normaal gesproken geen zoetmiddelen, maar lust ook best een taartje of stuk chocola.
     
  20. Astre

    Astre Niet meer actief

    Maar juist door de hoge percentage fructose heeft het een lage GI en je gebruikt veel minder door de sterke zoetkracht. Voor mij een goed alternatief, mits zoals ik al eerder aangaf met mate. Ik verplicht echter niemand om het te eten hoor ;)
     

Share This Page