Hallo dames, Ik heb nog steeds behoorlijk BI ondanks dat mijn zoon ruim 10 wkn oud is. Nu lees ik veel over BI en ben nu al meerdere malen tegen gekomen dat borstvoeding geven een nadelig effect zou hebben op je herstel van BI. Ik vraag mij af of hier mensen zijn die dat kunnen be-amen?
Het zou wel met je hormoonhuishouding samen kunnen hangen, aangezien deze bij BV ook langer anders blijft dan 'normaal'....
Bij mij klopte dat wel bij mijn oudste zoontje. Merkte dat toen ik na 8-9 maanden stopte met de bv dat mijn bekkenklachten ook verminderden.
Ja dat is ook vaak de reden die wordt opgegeven. Alleen ik durf er niet zomaar blind op te vertrouwen! Want je kan het niet even uitproberen..
Hier ook nog klachten maar het schijnt niet te hoeven,is niet aangetoond maar ik hoop het wel... geef nog steeds bv
Ik had heel erge bi, liep vanaf dertig weken zelfs op krukken. Maar na de bevalling ging het na een week of drie vier al zoooooo veel beter. Terwijl ik bij mijn zoontje die geen bv kreeg, bijna een half jaar last heb gehouden. Hier is het dus precies andersom. ...
Hier ook bij alle zwangerschappen gruwelijke BI. Een paar weken na de bevalling waren de klachten eigenlijk bijna over. De zwangerschap zorgt inderdaad voor het verweken van de bekkenbodemspieren. Maar dit staat los van wat er na de bevalling gebeurd,en los van bv geven. Hieronder een duidelijke uitleg: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Bekkeninstabiliteit - Advies stoppen met borstvoeding bij bekkeninstabiliteit, deugt niet
Ik heb contact gehad met een lactatiekundige en zij bevestigd mijn verhaal wel! MAAR geldt het niet voor alle vrouwen, net als dat niet iedere vrouw BI krijgt. De keus ligt dus geheel bij mij...
Je hebt zwangerschapshormonen, die voor verweking van het bekken zorgen. Borstvoedingshormonen hebben daar niks mee te maken, volgens zowel mijn bekkentherapeute en gyneacoloog.
Ja zo dacht ik er ook over! Maar ik heb inmiddels toch meerdere vrouwen gesproken die er wel degelijk baat bij hadden om te stoppen. Misschien dat het ook te maken heeft met vermoeidheid? Aangezien moeheid ook niet erg goed is voor je bekken.. Ik zit er aan te denken om bv en fv te combineren, om te kijken of mijn energiepeil veranderd en of dat uitmaakt.
Met 2 maanden is combineren met kv een recept voor afbouwen helaas....daar is je productie nog lang niet stabiel genoeg voor . Ik denk dat wat je zelf schrijft, het heeft vooral te maken met vermoeidheid. Wat Beatissimam ook al schrijft, het is echt een hormonale kwestie! Hoe je herstel verloopt na de bevalling, en ook hoe snel, is echt een kwestie van hoe jouw lijf in elkaar zit. Vermoeidheid speelt daarbij dus een rol, maar dat is ook niet meer dan logisch als je een klein babietje thuis hebt. Dan ben je eigenlijk de meeste tijd moe..
Ik heb ook nog altijd veel last van mijn bekken, met name mijn schaambot. Volgens mijn fysio komt dat wel door de bv, omdat je lichaam dan langer in de zwangermodus blijft en de verweking van alles veel langer duurt. Mijn zusje had hetzelfde. Toen zij na tien maanden stopte met de bv, merkte ze pas echt dat haar lichaam ging herstellen. Nu voelt ze zich veel beter.
@zoe Nou ik ken meerdere mensen die het combineren en dat gaat prima. Mijn bv gaat heel goed en constant, ik ben zelfs vaak teveel! Hij krijgt op het moment 4-5 voedingen dus naar 2 voedingen gaan moet volgens mij kunnen. Ik heb ook geen enkel probleem gehad deze 11 weken, zelfs geen kloofje! @lichtroze oh dan heeft ze het lang volgehouden!! Een supermama 😄 en jijzelf?
Doe alsjeblieft niet zo eigenwijs! Als je 3 van de 5 voedingen gaat vervangen voor kv, sta je in mum van tijd droog. Ken je de uitspraak 9 maanden op, 9 maanden af?
Ik doe niet eigenwijs maar heb gewoon andere ervaringen als jij hiermee! Ik ben echt niet de enige....
Persoonlijk zou ik het nog even aankijken. Jullie kleintje is nog maar 2,5 maand. Het kan zomaar zo zijn dat je binnenkort in ene vooruitgang ziet in het herstel van bi. Mocht het dan nog niet bijtrekken kun je altijd nog minderen of bv-fv combineren, maar met 2 maanden naar 2 voedingen overgaan en niet verder kolven: dat gaat 9/10 keer echt niet.
Jij hebt er ervaring mee? Dat snap ik niet helemaal. De productie van een gemiddelde borstvoedende vrouw stabiliseert zich rond de 9 maanden. Ik ken persoonlijk geen vrouwen die in deze termijn 3/5 van de voeding zomaar konden vervangen voor kv zonder dat hun productie daar onder leed. Borstvoeding gaat om vraag en aanbod. Zodra jij meer dan de helft van je voedingen gaat vervangen, gaan je borsten zich daarop aanpassen en dus minder melk produceren, dat is een lichamelijk gegeven.
Jeetje wat ben jij eigenwijs? Vooral doen als je dat wil. Jammer alleen dat je de bv dan vaarwel kan zeggen. Bedenk wel dat de weg terug heel moeilijk is. Dan heb je het over relacteren. Leuk dat je een ervaring hebt in je omgeving maar echt waar,9 van de 10 vrouwen zien hun productie volledig inzakken. Snap je dat mensenborsten zijn ingesteld op het aantal voedingen dat een kind nodig heeft? Dat is met 11 weken niet 2... En teveel melk...juist dan kan je productie enorm dippen. Jammer dat je dit niet wil aannemen van toch wel redelijk ervaren mama's Dus stel je vraag eens aan een LK Wellicht neem je het van een professional wel aan? Of lees een boek over bv,daar zal je hetzelfde teruglezen.