alle voeding vervangen naar gezondere ingredienten...geen dieet

Discussie in 'De lounge' gestart door mirell, 8 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Melief

    Melief Niet meer actief

    Jeetje ik vind dit heel interessant!
    Is het ook goed in te vriezen, ik eet met dochter samen namelijk maar 4 boterhammen op een dag. En hoe bewaren?
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik bewaar het gewoon in een (thee)doek gewikkeld, na het afkoelen zou je het ook in een plastic zak kunnen bewaren. Maar meestal overleeft dit brood de volgende dag niet hoor, haha! Heb het wel eens ingevroren, eigenlijk meer om te kijken of het gewoon lekker blijft zoals met ander brood. En ik proef eerlijk gezegd geen verschil met vers, dus invriezen kan prima.
    Ik wil dit brood ook nog wel eens proberen in een gewoon broodbakblik, en dan kijken of ik er sneetjes van kan maken!

    Ik bak overigens ook wel regelmatig 'gewoon' brood hoor. Maar voor de beginnende thuisbakker of als je weinig tijd hebt is deze erg handig.
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dat kan hoor. Dus gewoon van alles de helft; 3/4 eetlepel gist, halve eetlepel zout etc.
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Eerlijk gezegd zou ik dat niet weten, ik bak ook nooit brood met volledig volkorenmeel. Sowieso altijd bloem erbij, bij een volkorenbrood wel een klein deel bloem (1/4). Misschien dat je eens met een cup extra water zou kunnen beginnen. Zoals ik zei, het moet een mengsel worden dat tussen beslag en deeg in zit, dus redelijk vochtig. Als het zo'n dikte heeft bereikt, is het wel goed (denk ik..).
     
  5. RiTi

    RiTi VIP lid

    24 mrt 2009
    7.587
    0
    0
    Utrecht
    Ik heb niet alles gelezen, maar dat bijvoorbeeld halvarine en margarine altijd vol toevoegingen zitten klopt niet.
    Als je geen afscheid wilt nemen van dergelijke producten biedt een biologische winkel uitkomst. Daar zijn de toevoegingen erg beperkt en dan nog alleen natuurlijk.
    Dus lekker makkelijk een keer een mix of een potje saus, zonder kunstmatige toevoegingen. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan.

    We hebben nu relatief goedkoop biologisch brood gevonden, valt niet tegen in te bakken.

    Blijven zoeken, kijken en etiketten lezen levert veel op!
     
  6. Melief

    Melief Niet meer actief

    De ingrediënten zijn in huis, ik ga zo het brood van islah bakken, ben zo benieuwd!

    Verder lekker veel fruit en groente gehaald bij de Lidl, deels bio.
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik ook, maak je een foto?
     
  8. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    OK dan doe ik er bloem bij dat heb ik ook in huis. Ga morgen proberen!
     
  9. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Dank voor de link,

    E nummers heb ik me vorig jaar wel redelijk in verdiept maar brood blijft een lastig punt vind ik.
     
  10. Melief

    Melief Niet meer actief

    En bij deze het brood! Ik was voorzichtig met het zout ivm dochter maar er mag wel wat meer in ;) Vond het erg makkelijk en zeker voor herhaling vatbaar! Wil wel gaan experimenteren met volkeren/spelt meel en zaden :) dit is de helft van het recept in een cakeblik!

    Bekijk bijlage 395349
     
  11. fliertje

    fliertje Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    1.178
    0
    0
    Ziet er lekker uit Melief!!
     
  12. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Dan heb je vast ook kcal arm gekookt met te weinig eiwitten en vetten.. Vetten en eiwitten zorgen namelijk ook voor je verzadigingsgevoel!
     
  13. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Er is niks natuurlijks aan margarine of halvarine.. Plantaardige olie stolt namelijk niet (behalve kokos) dus om het te stollen wordt er een goedje aan toegevoegd.. Dan nog de kleur.. Als het gestold is heeft het een grijzige kleur en om het op boter te laten lijken wordt er kleurstof aan toegevoegd! En dat zijn nog maar 2 simpele handelingen die gedaan worden om margarine te maken ;) aan boter is niks toegevoegd,,zelfs geen beperkte ;) en er hoeven geen vitaminen ingestopt te worden want dat bevat boter van nature ;)
     
  14. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ik ga dat brood ook een keer proberen! Dat kan ook voor mn dochter. Tof!
     
  15. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Is die wel gaar? Hij is zo licht?

    Als je even googelt, kom je een broodreceptenwebsite tegen van een vrouw die broodbakworkshops geeft.
     
  16. Melief

    Melief Niet meer actief

    Ja hoor hij is gewoon gaar ;)
     
  17. Islah

    Islah Niet meer actief

    Olijfolie stolt ook hoor maar op lagere temperatuur dan kokosolie.
    Je kan ook zelf margarine maken, met melk, olie en citroensap. Als je margarine maakt op basis van olijfolie bv. zitten er ook genoeg vitaminen in. Ook kan je margarine maken met half boter, half geëvaporeerde melk.

    Ben het er trouwens niet mee eens dat iets per definitie goed is als het van de reformwinkel komt... Daar heb ik ook vaak genoeg dingen met smaakversterkers gezien. Of van die kant en klaar magnetronmaaltijden. Net alsof dat gezond is alleen omdat er een bio-sticker (voor 3x zo duur) op zit geplakt...
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ziet er lekker uit! Ben ook erg benieuwd of je hier nou makkelijk sneetjes van kan maken. Want dat heb ik met dit brood nog nooit geprobeerd, heb er tot nu tot alleen stokbroodvorm of rond brood van gemaakt.

    Beatissimam, als je op de onderkant van brood slaat en het klinkt hol dan is het gaar, ongeacht de kleur van de bovenkant (dat verschilt ook per oven, mijn oven heeft een nogal sterke hitte aan de bovenkant dus wordt al snel donker).
     
  19. perzik

    perzik Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.263
    0
    0
    @ Islah bedankt voor het recept. Je hebt al mensen geïnspireerd! Mooi.
     
  20. perzik

    perzik Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.263
    0
    0
    Hmmm... daar heb ik toen niet bewust opgelet. Wel recepten met gehakt, geitenkaas, kaas, advocado, gerookte kip, eieren.
     

Deel Deze Pagina