Hier is de ouderbijdrage 5,- per maand. Waarom je kind de leuke dingen ontzeggen en zeuren over een paar euro?! Sinterklaas, Sint Maarten, Kerst, enz onzin? Mag een kind dan niks leuks op school doen, behalve leren? Ik vind dat een beetje sneu, sorry. Doe je thuis ook nergens aan? Als mensen het echt niet kunnen betalen, is het wat anders. Maar dan valt er iets te regelen met school. Gewoonweg niet betalen, omdat jij niks met leuke dingen en bepaalde tradities hebt, vind ik een beetje asociaal. Dan moet je consequent zijn en je kinderen ook niet mee laten doen. Of gewoon betalen en niet zeuren.
Heb het altijd betaald en zal het altijd betalen. Een ander antwoord heb ik hier verder niet op. Mijn kinderen zal ik nooit buiten laten sluiten omdat ik de ouderbijdragen niet hebt betaald ik betaal gewoon. NO matter wat.
Mijn kinderen zitten op een relatief kleine school. Dus ook weinig inkomsten. Scholen worden betaald per leerling. Hier krijgen we een 'factuur' voor de (vrijwiliige) ouderbijdrage en een apart bedrag voor schoolreisje. Betaal je de ouderbijdrage niet, dan krijg je wel een herinnering, maar je kinderen worden uiteindelijk niet uitgesloten voor activiteiten. Betaal je het schoolreisjes geld niet, dan hoe spijtig dat dan ook is, mag je kind niet mee met het schoolreisje. Ouderbijdrage wordt voornamelijk gebruikt voor de extra dingetjes, matzes/en iets leuks (knutselspul of zo) voor bij pasen, het inhuren van een Sinterklaas en Pieten, schoenkadootje/kadootje sinterklaasfeest, een kleinigheidje voor kerst, iets lekkers en te drinken voor de avond4daagse, drinken/chippie/snoepje voor bij het schoolvoetbal, snoepje voor bij de waterpolo, drinken en een prijsje voor bij de playbackshow, drinken voor bij de juffendag, drinken/chipje/ijsje voor op de laatste schooldag, bijv. medailles, drinken, ijsje, koekje voor bij de sportdag, hapjes voor de ouderbedankavond, popcorn, drinken bij de filmavond en ga zo maar door. Ook besteden we soms een deel voor het opknappen van het schoolplein. Mits daar ruimte voor is. De extra dingen waar de school dus geen (voldoende) budget voor heeft. Geld wordt beheerd door de activiteitencmmissie (voorheen ouderraad). Betaald men niet, dan kan de activiteitencommissie minder organiseren, en wordt alles minder en kleiner gevierd, allemaal wat beperkter. Dus indirect krijg je kindje hier wel mee te maken. We stellen dan ook ieder jaar een begroting op, zodat we inzichtelijk hebben, van wat de inkomsten zijn en welke uitgaven we daar tegenover kunnen gaan zetten. Dit is door een ieder in te zien als men dan wil. Betalen ouders niet, dan wordt de begroting aangepast, en worden sommige activiteiten geschrapt of veel sobere uitgevoerd. Volgens mij ouders die weinig in komen hebben kunnen dit vergoed krijgen via de U-pas. Dus ja, ik betaal het wel, in het belang van mijn kinds-schooltijd. Als die het naar hun zin hebben, en van hun schooltijd kunnen genieten, dan kan mij die paar euro niet schelen. Ik zit zelf al een aantal jaren in de activiteitencommissie, dus zit er bovenop. En ik zie gewoon aan de kinderen dat ze genieten voor hetgeen we voor ze organiseren, dat is van een vossenjacht tot een bekertje drinken bij de juffendag. Maak niet uit. Maar daar doe je het voor. En dat kunnen we helaas niet als ineens iedereen zou besluiten om maar geen ouderbijdrage te gaan betalen. Ik zou zeggen kom eens een dag meehelpen als men op school weer wat organiseert uit het geld van de ouderbijdrage. Je hartje wordt zo blij als je de kinderen ziet genieten van iets kleins. Dat is mij het geld echt wel waard. Daar doe je het voor. (sorry, dit is geen promotiecampagne of zo, maar ik kan me echt wel een beetje boos maken om zo'n ondoordacht iets als niet willen betalen van de ouderbijdrage)
Volgens mij ben je niet lid van de oudervereniging als je geen ouderbijdrage (contributie) betaalt. Houdt in dat je ook niks te vertellen hebt en bijv. Ook geen stemrecht op een zakelijke ouderavond. Daarnaast... Wil je niet dat je kind meegaat op schoolreis? Of meedoet aan leuke activiteiten op dagen als Koningsdag, pasen, sinterklaas, kerst, schoolontbijt, laatste schooldag etc? Of moet jouw kind dan maar profiteren van de ouders die wel betalen? Die activiteiten zijn zo waardevol voor kinderen!
Ik werk op een school in een achterstandswijk. Hiervoor op een school in een 'rijke' buurt gewerkt. Schoolreisje en ouderbijdrage berekenen wij apart. Niet betalen voor schoolreis = niet mee. Droevig maar waar. De ouderbijdrage wordt nauwelijks betaald, hierdoor zijn bijv onze schoenkadootjes bij sinterklaas niet duurder dan 19 cent. Daar heb je niet heel veel voor maar het kán. Met pasen zijn er mini-paaseitjes, afgeteld per klas. Bij het koningsontbijt (koningsspelen) is er met moeite voor bestek, bekers en bordjes gezorgd. Als servetjes gebruikten we de papieren handdoekjes van school, dat scheelt weer in de kosten. Dat gaat allemaal van de vrijwillige ouderbijdrage. Wanneer we bij mooi weer eens spontaan op een ijsje willen trakteren betalen we dat zelf (de meesters en juffen dus). Op mijn vorige school werd de ouderbijdrage altijd echt aan de kinderen besteed. Mocht er in de laatste maand voor de vakantie iets over zijn dan werd er bijvoorbeeld drinken of ijsjes gekocht op warme dagen. We hebben er ook eens met de hele school bingo van gehouden, was reuze leuk en iedereen had prijs. Op mijn huidige school is dat wel anders.
Ik vind het echt heel fout dat er ouders overna denken het niet te betalen. De kosten zijn niet hoog, altijd nog goedkoper dan een kdv of psz. Wanneer de ouderbijdrage door de helft niet betaald wordt zijn de activiteiten en kadootjes bij sinterklaas kleiner en minder. Maar ook voor de kinderen waarvan de ouders wel betaald hebben en dat vind ik echt niet kunnen. Als ouders het echt niet kunnen betalen is het een ander verhaal. Maar dan kunnen ze zich wenden tot de gemeente. Maar hier staat de school in een "rijke" wijk en betaald de helft niet omdat het vrijwillig is en ze het onzin vinden. Ja logisch want de activiteiten gaan wel (in kleinere vorm) door. Ik heb altijd netjes betaald ook nu we 3 kinderen op school hebben.
Ik vind het ronduit asociaal als je wel kunt betalen, maar je doet het niet. Ik vind het nog asocialer om er maar vanuit te gaan dat andere ouders/de overheid de leuke dingen voor jouw kind bekostigen op school. Behalve in de zorg, wordt er draconisch bezuinidigd in het onderwijs en als er al "meer" geld binnenkomt bij de scholen, heb ik liever dat ze dat gebruiken voor meer leerkrachten/kleinere klassen dan extraatjes voor de kids. Daar is dus de ouderbijdrage voor. Dus suck it up en betaal gewoon ..
Bij het aanmelden van mijn kind kreeg ik ook een informatie boekje met het bedrag erin. Dan kun je vooraf ook kiezen om niet naar die school te gaan. Maar ik betaal met liefde. En nog geef ik de juf wel eens knutselmateriaal als het uitkomt.. En als je echt niet wil betalen, meldt het dan even. Anders moet de penningmeester achter iedereen aan, dat zou een hoop tijd schelen voor een vrijwillige functie..
Als je met drie kinderen rond moet komen van een bijstandsuitkering snap ik dat je niet betaalt, maar in andere gevallen vind ik eerlijk gezegd dat je gewoon moet betalen. Ik weet niet hoe die vriendin van TS aan haar info komt, maar zoveel geld krijgen scholen echt niet van de overheid! Ik vind het niet meer als normaal dan dat je als ouder een beetje meebetaald aan de leuke activiteiten voor je kind.
Het geld is ook niet van de school of het team, maar van de ouderraad/oudervereniging die alle ouders vertegenwoordigt!
Het geld wat de school krijgt van de overheid is net genoeg om de leerkrachten en leermateriaal van te kopen en mág niet eens gebruikt worden voor een schoolreisje, directeur moet alle centjes verantwoorden..
Hier idem. Met liefde! En dan inderdaad met grote regelmaat ook nog wat voor de bouwhoek of de knutselhoek ofzo.
Volgens mij krijgt een school meer geld voor een kind dat uit een "moeilijkere" situatie komt (ouders laag opgeleid, taalachterstand etc), dus als jullie school in een wat slechtere wijk staat zou dat het nog kunnen verklaren waarom er meer geld is?
Ik vind dat je het gewoon moet betalen als je het kunt betalen en wie niet kan betalen krijgt het evebtueel via stichting leergeld. Schandalig als je het niet betaald Scholen krijgen echt geen 1000 E euro per jaar. Geld uit de bijdrage wordt gebruikt voor uitjes, kadotjes, schoolreisje en de extra's zoals bordjes met kerstontbijt. . Schoolgeld vanuit de gemeente wordt gebruikt voor onderhoudt school, aanschaf computers en leermatriaal rn dan is het wel op
Ik ben aangemeld via stichting leergeld en zij vergoeden alleen het schoolreisje, de rest van de bijdrage word idd vrijwillig genoemd en door hun niet vergoed. Ik heb dit jaar dan ook niet betaald, omdat ik het niet kon missen. Vorig jaar wel. En ben van plan om volgend jaar ook gewoon weer te betalen...
Ben zelf penningmeester van de ouderraad. Hier wordt per kind 30 euro gevraagd. Dit is incl schoolreis. En verder worden er de volgende activiteiten van georganiseerd: sportdag, sinterklaas, kerst, carnaval, pasen, Boekenweek, jaarsluiting. Mocht je niet betalen kan je kind worden uitgesloten van de activiteiten en zeker van het schoolreisje.
In mijn ogen doe je toch iets niet goed als je nog geen 30 euro in een jaar opzij kunt zetten hiervoor.