Ik ben dan wel geen Nederlander maar met temperaturen van 25 graden of hoger heb ik gewoon veel minder trek. Ik drink dan namelijk veel meer op een dag waardoor ik een gevuld gevoel heb... Hier word er ook meestal licht gegeten op dit soort dagen!
Njammie!! Pasta's kunnen altijd bij ons, dus ook bij warm weer. heb nu op een kookles een recept voor een koude pastasalade gekregen, maar moet het wat aanpassen ivm mijn allergie (mag geen rauwe groenten of fruit). Maar komt goed Morgenavond maak ik wraps voor de eerste keer (ook van de kookles ). Ipv rauwe groenten doe ik voor mij wokgroenten erin en voor manlief wat rauwe groenten. En beide nog gegrilde kip erbij.
Aangezien ik veel te veel koude pasta had vandaag, morgen nog maar een keertje koude pastasalade, maar dan met hespeblokjes.
Graag gedaan Op de kookles was het wraps insmeren met kruidenkaas, dan ham in stukjes verdelen over de wrap en dan een hoopje ijsbergsla erop. Oprollen en klaar!
Ik kook gewoon waar ik zin in heb. gister was het toevallig restjes dag van lasagne met kip en worst van de bbq van zondag. Vandaag word het gekookte aardappels met worst en andijvie want die moet op. Morgen word het aardappelschotel van de aviko met komkommer en een hamburger. En daarna zien we het wel weer.
Wij eten voornamelijk met stipt op nr 1 veel van de BBQ, niet alleen uitgebreid maar sowieso lekker ons stukje vlees op de BBQ ipv in de pan maar we eten ook maaltijd salades, veel asperges, pasta gerechten, stokbroodjes met beleg en eergisteren hadden ze trek in erwten soep dus dat hebben we ook maar gegeten Voor de rest eten we gewoon waar we trek in hebben. Dus al is het 30 graden en hebben we trek in stampot dan eten we dat gewoon
Gewoon aardappels en groente, tussendoor een keer macaroni of gebakken aardappeltjes. t Lijkt wel een hype ja! Dan eet je toch gewoon wat minder, maar belangrijk is het wel. Zeker je zoutpeil moet goed blijven met warm weer.
Denk dat de warmte van hier en daar niet te vergelijken is. Als het hier boven de 20 graden uitkomt is het gelijk vies warm en drukkend. Toen ik nog vaak in Turkije kwam aantal jaar geleden toen kon ik de 40 graden beter handelen dan de 25 graden hier in Nederland. Ik at toen inderdaad ook gewoon nog warm eten maar merkte dat ik dat ik dat ook wel gewoon nodig had, vooral een lekker zout soepje in de middag ofzo, heerlijk!
ondanks de hitte eten wij wel warm maar wel soms wat makkelijker. Dus een broodje met zelfgemaakte soep, of een stuk vlees op de BBQ (als we niet hoeven te werken). Pastasalade vind ik altijd lekker of een gewone salade (maar heeft ml niet graag ) Couscous salade of Quinoa salade kun je ook lekker koud eten en is weer een wat anders dan sla
Vandaag kalkoenschnitzels, sperziebonen en aardappelpuree. De boontjes moeten op en ik heb gek genoeg al de hele dag trek in aardappelpuree. Wel wat frisse komkommersalade erbij. Morgen wordt het zeker weer vis, met rijst denk ik...
Vanavond eten wij saucijzen, opgebakken aardappeltjes en sla met komkommer, tomaat en paprika. Hier is de eerste avond van de avond4daagse, altijd een lastig weekje wat eten betreft.
Lasagne! Mij kan het echt niet scchelen wat voor weer het is, ik kook gewoon waar ik trek in heb. Ik ben dan ook zo'n iemand die gerust een stamppot eet ook al is het hartje zomer.