Heb ik weer....... 5.5 weken zwanger.. Lekker naar de afhaal chinees geweest jammie.. Foe young hai besteld, het smaakte heerlijk. Ik had zo ongeveer de halve bak leeg hihi en toen zag ik op een stukje ei dat het eigeel gewoon zacht is!! Oowww ik in paniek en heb het niet meer gegeten. Maarja ik heb dus wel die halve bak leeg.. Wat moet ik doen? 😣
Niet al te druk maken hoor... Hier bak ik de hele zwangerschap door geregeld eieren en die zijn ook niet door en door gaar hoor. Je kan/mag tegenwoordig bijna niks meer eten of drinken.
Vooral geen zorgen maken. De kans dat je iets oploopt van de hele zwangerschap door eieren met zacht eigeel eten is al bijzonder klein, dus de kans dat je van die ene keer zonder dat je het doorhad iets oploopt is echt mi-ni-maal.
Wat je moet doen? Ophouden met stressen en, als je je daar beter bij voelt, de volgende keer goed opletten. Kans dat het mis is, is veelVeelVEEL kleiner dan de kans dat je nu in de stress zit. ... En het gaat je vast vaker over komen. Indien ja, dan het zelfde advies.
Ik snap die waarschuwing voor eieren niet zo, je kan er zelf ziek van worden en moet dan zorgen dat je je vocht en zouten op peil houdt als je diarree hebt of overgeeft, maar voor zover ik heb kunnen nagaan schaadt het je kindje dan niet (itt tot toxoplasmose of listeria) en de kans op salmonella is heel klein, komt weinig voor en veel eieren worden gesteriliseerd. En inderdaad ook goede tip, als het je overkomen dat je per ongeluk iets gegeten hebt dat je niet had willen/moeten eten kun je er niets meer aan doen. Lief voor jezelf blijven en volgende keer beter, niet teveel stressen.
Geen paniek! In het allerergste geval (als de eieren rot waren) word je er zelf ziek van. Effe en dag op de wc, of je maag uitkotsten en that's it. Is niet leuk en je moet goed zorgen dat je vocht peil blijft, maar het kan geen kwaad voor de zwangerschap.
Zo he, maak je ff druk, jij gaat nogal een zware zwangerschap krijgen als je op deze manier doorgaat...... Sterkte! Liefs,
Echt iets van 2% van de eieren die in NL worden verkocht zijn besmet met salmonella. Salmonella komt vervolgens het meest voor op of in de schaal, dus niet eens in het ei zelf. Dus de kans op een salmonella-besmetting van een ei (zelfs een volledig rauw ei, laat staan zachtgekookt!) is echt heel erg klein. Daarnaast zijn NLse zwangeren vaak ook gewoon gezond en fit, waardoor je misschien wel ziek wordt van salmonella, maar niet doodziek; van een keer diarree of overgeven krijgt je kindje echt niks. Dus de kans dat je besmet raakt is al heeeeel klein en vervolgens is het risico voor je kind ook nog eens ontzettend klein; niet druk over maken dus! Ik zou niet opzettelijk rauwe eieren gaan opslurpen nu, maar een wat zachtgekookt eitje kan echt geen kwaad hoor! Ik heb laatst met m'n suffe hoofd cakebeslag uit een kom gelikt, heerlijk, maar dus wel rauw ei. Was mijn zwangere brein even vergeten
Tjees... Tegenwoordig mag niks meer he?... Ik heb elke zwangerschap een obsessie voor gebakken eieren met hele dooier jammmm!! En ik leef nog hoor! En idd: hooguit wordt jij ziek. Ontspan meid! Das veel beter voor je baby! De stress die je nu hebt heeft je kind meer last van dan dat eitje Chilllllll
Ik kwam er pas rond 35 weken zwangerschap achter dat ik altijd een rauw ei door de aardappelpuree mix.. Nooit bij nagedacht...