Als UWV akkoord heeft gegeven, volgens hun dan, moet je even UWV bellen. Zij kunnen inzien of de wg inderdaad een ontslag heeft aangevraagd en wat de stand van zaken is Zo niet, dan gewoon verder gaan met vakbond etc. Werkgevers zeggen wel vaker iets om de werknemers bang te maken...
leco, Wat vervelend! Die darmproblemen waar je het over hebt, gaat dat om een chronische ziekte of alleen spastische darmklachten? Anders heb je ook te maken met gelijkebehandelingswetgeving.
Nee geen chronische darmproblemen, zit heel vaak verstopt al van alles aan geprobeerd maar blijft gebeuren. Daardoor last van diarree. (Sorry niet echt smakelijk)
Ik heb precies het zelfde mee gemaakt, ik ben ook ontslagen (via een vaststellingsovereenkomst) een week na het nieuws kwam ik er achter dat ik zwanger ben. Ik heb me gelijk juridisch laten bijstaan, en mijn werk mocht mij dus niet ontslaan omdat ik zwanger ben en er geen gegronde reden is voor ontslag. Helaas een maand later probeerde mijn werk het toch op nieuw via een aangepaste vaststellingsovereenkomst. Deze heb ik uit eindelijk vorige week dan toch ondertekend, op deze overeenkomst staat dat: - ik pas 1 mei 2015 uit dienst ga (zwangerschapsverlof, de 6 weken en dan het opzegtermijn van 2 maanden) dus met behoud van salaris tot die tijd. - Ook is er een clausule op genomen dat mocht ik 1 mei ziek zijn de hele overeenkomt komt te vervallen (omdat je anders geen recht op op een ZW uitkering). - Maar en wel vrijgesteld van werk na me verlof dus vanaf begin januari. - En natuurlijk dat het ontslag geheel bij de werkgever ligt (zodat ik vanaf 1 mei WW zou kunnen aanvragen). Het is een verschrikkelijke rot periode geweest want de eerste 19 weken van me zwangerschap heb ik niet echt kunnen genieten en waren gewoon een gevecht tussen mij en mijn werkgever. Ik heb al die tijd ook gewoon doorgewerkt en werk nu nog tot ik met verlof ga, en ik kijk daar nu al naar uit. Want de werkrelatie is compleet ontwricht op het moment ik had dit nooit verwacht van mijn werkgever. Wat ik je dus wilde zeggen is je staat niet alleen, het gebeurd te vaak! En echt laat je goed bij staan, zodat je er dan toch nog wel het beste uit kunt halen want helaas is op den duur de werkrelatie gewoon niet meer goed en wil je ook niet meer werken waar je nu zit. Sterkte! Hou ons op de hoogte!
Ik heb geen verdere reacties gelezen, dus wie weet is alles al gezegd... Mijn schoonzus werd ontslagen toen ze 34 weken zwanger was. Vast contract. Functioneerde prima, ze was gewoon de zoveelste, het bedrijf moest bezuinigen. Een vriend van haar werkt bij een verzekeringsmaatschappij en heeft haar juridisch bijgestaan. Teken NIETS voordat je juridisch bijstand hebt. De werkgever zal waarschijnlijk proberen er "samen met jou uit te komen". "Daar kunnen we afspraken over maken". Die termen kwamen langs... Niet op in gaan!! Uiteindelijk is de boel afgerond en kreeg mijn schoonzus het DUBBELE van wat het bedrijf haar had aangeboden. Plus nog wat extra's. Kortom: niet zelf de zaken regelen. Daar moet je hulp voor vragen.
Ik had vandaag eindelijk antwoord gekregen op mijn vraag, had gevraagd per wanneer ze mij willen ontslaan en hoe het zit met de zwangerschapsuitkering. Kreeg als antwoord dat ik ontslagen word als ik met verlof ga en ze nog even na zou vragen wie de zwangerschapsuitkering regelt. Ik heb nog steeds niks zwart op wit gekregen van mijn werkgever over het ontslag. Nou weet ik wel dat ze me nu niet mogen ontslaan, maar toch knaagt het behoorlijk, ze zetten blijkbaar alles gewoon door. De vakbond is er ook al mee bezig.
Ze mogen je pas ontslaan zes weken na einde van je bevallingsverlof! Dus daar bij PZ van je werkgever moeten ze maar eens op bijscholing Enne... je werkgever moet dan dus ook de WAZO aanvragen en aan je doorbetalen.
Ja dat weet ik, maar ik twijfel wat te doen omdat de vakbond er ook mee bezig is. Wat is nou slim moet ik dit zelf aankaarten of aan de vakbond overlaten. Ik werk als burger bij defensie, volgens mij weet pz gerust wel dat dit niet mag.
IK hoor van iedereen dat je als zwangere niet ontslagen mag worden. Maar bij reorganisatie zijn de regels heel anders en ben je gelijk aan ieder ander. Het ligt er dus maar net aan of ze het op je functioneren gaan gooien of dat ze echt gaan reorganiseren en ze dit gebruiken. Maar dan nog.....regel de dingen niet zelf maar via je rechtsbijstand of de bond.
Ik weet ook niet precies hoe het zit met ontslag bij reorganisatie. Maar als ik het opzoek op internet begrijp ik dat als je als zwangere wordt ontslagen bij reorganisatie dit alleen mag via de kantonrechter. Misschien weet iemand hoe dat zit?
Eerst je vakbond de zaken laten uitzoeken! Als je alles op een rijtje hebt, dan pas verder gaan praten..
Ik denk dat jij net als anderen met een vast contract, niet zomaar mag worden ontslagen. Bovendien zou het bij eventuele re-organisatie, eerst aan moeten worden gegven door het bedrijf dat dit gaat gebeuren...ook moeten zij hiervoor een ontslagvergunning aanvragen etc. En daarbij als je met een vast contract op straat komt te staan vanwege reorganisatie redenen , horen ze je toch geld mee te geven?? succes ermee en goed dat je in ieder geval de bond in handen neemt maar laat je niet zomaar afwippelen
Ik heb vandaag bericht gehad van de vakbond, volgens de gegevens die opgevraagd zijn willen ze me ontslaan ivm functioneren, omdat ik al iets van 1 1/2 a 2 jaar geen functioneringsgesprekken heb gehad en ze geen dosier hebben opgebouwd, mogen ze me volgens de vakbond niet ontslaan! Willen ze dit wel dan gaat de vakbond verdere stappen ondernemen. Van mijn werkgever heb ik nog steeds niks gehoord.
Ik kan me voorstellen dat je inde stress raakt en het liefste zelf de regie neemt maar dat is niet verstandig. Vanaf nu kun je het beste aangeven dat je het uit handen hebt gegeven en dat ze dan nog van de vakbond, dan wel niet je rechtsbijstand nog horen. Jou werkgever speelt een heel vies spelletje om waarschijnlijk 1 reden: geld. Jij mag niet zomaar ontslagen worden, ongeacht de reden die ze opgeven. Dit omdat je een contract voor onbepaalde tijd hebt. Indien zij geen schriftelijke verklaring hebben van een functioneringsgesprek waarin jou functioneren besproken is (wat er dan volgens hun niet goed zou zijn) MET JOU HANDTEKENING ERONDER + termijn van tenminste 2 maanden om verbetering te laten zien, kunnen ze je niks maken. Dat weten ze en daarom roepen ze zulke rare dingen... Het is rondom schandalig en als ze zo bezig blijven zou ik me als ik jou was ziek melden met als reden dat het jou onmogelijk wordt gemaakt daar je werk te doen zonder dat jij daar klachten van ondervindt (stress, e.d) Laat je niet gek maken, en leg alles vast. Maak zelf een dossier op, schrijf alles op in een timeline, en maak van alle verklaringen e.d. Kopie's!
Willen ze je misschien een vaststellingsovereenkomst aanbieden? Dan teken je dus uiteindelijk voor je eigen ontslag, je bent dat natuurlijk niet verplicht maar veel mensen tekenen uiteindelijk toch omdat je werksituatie niet meer prettig is. Echt ontslag wegens slecht functioneren lijkt me niet dat ze dat gaan redden bij de rechter. Net wat je zegt je hebt geen functioneringsgesprekken gehad, er is geen dossier tegen je opgebouwd. Zelfs al was dat er wel is het nog zeeeeer lastig. Ze hadden je de kans moeten geven (zwart op wit) om je op een aantal punten te verbeteren. Ik zou dus zeggen, ontslag via de rechter is niet mogelijk maar een vaststellingsovereenkomst lijkt mij het meest logische.