Een tijdje geleden hebben wij bij een sushi restaurant gegeten. Was allemaal heel lekker, maar wat me opviel, was dat er nauwelijks groente was. Ik heb één salade besteld en kreeg een klein bakje met een paar blaadjes sla met wat dressing. Het stelde niks voor. In de soep zat taugé. Zo'n stukje komkommer of pompoen in een maki tel ik ook niet mee, want dan moet je heel veel maki's eten om een beetje groente binnen te krijgen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie wel eens lekkere groentegerechten bij een sushi restaurant gezien? Of vinden jullie dat dat er niet bij hoort? Ik heb de chef nog gevraagd naar de Japanse keuken. Hij gaf aan, dat er in Japan veel groente wordt gegeten. Ik kan me niet goed voorstellen, dat Japanners zelf een complete groenteloze maaltijd eten, dus enkel sushi zonder groente erbij. Maar ik heb ook geen ervaring met de échte Japanse keuken (dus niet aangepast aan de Westerse smaak). Misschien dat iemand hier me wel meer kan vertellen hierover?
Ik lees mee ben ook benieuw Ik ben wel paar keer naar een All you can eat restaurant geweest (Yoshi Yoshi) maar staat me niet bij dat daar uitgebreide groente bij de maaltijd severen. ik weet wel dat als je zalm besteld dat dat op een schaaltje met ijsbergsla zit. maar verder? Geen idee haha
Ja precies, met een beetje sla Maar al is het een bakje met gestoomde groente (dat doen ze volgens mij voornamelijk in Japan, stomen), dan is het al meer dan wat ze bij ons serveerden.
Mijn schoonzusje is in Japan geweest vorig jaar. Eten daar is totaal niet te vergelijken met hier. Wat precies en hoe en wat, geen idee. Maar denk dat t, zoals je al zei, te westers gemaakt is in ons kikkerlandje
I know Daarom vraag ik ook naar de échte Japanse keuken Maar wat die keuken dan ook is, een beetje groente erbij zou toch moeten kunnen in een restaurant?
Ik weet dat ze in een bento (lunchbox) rijst en groente eten. (Wortelen, peultjes, prei enz) en dan niet door elkaar maar apart. Onigiri (soort van rijst bal met zeewier) kan ook met groente gevuld worden (en vlees of vis) ik heb drie japanse kookboeken, zal er even in neuzen. (heb ze nog niet gebruikt weet eigk niet wat er in staat haha)
Sushi is natuurlijk geen maaltijd, maar een snack! Beetje te vergelijken met kijken naar friet en kroketten en sate en concluderen dat de nederlandse maaltijd geen groente bevat In Japan is een typische maaltijd net als hier groente, eiwitten en zetmeel. Bij ons is dat groente, vlees/vis, aardappel. Daar is het groente, vis/vlees/tofu, rijst/noedels. In lunchdozen zit vaak veel groente, google maar eens op 'bento box'
In het sushi restaurant waar ik graag ga eten bestel je heel makkelijk groente. Schaaltjes komkommer, champignons, courgette en andere dingen, allemaal met bepaalde kruiden en sauzen of gebakken in iets.
De echte Japanse keuken weet ik niet. Maar bij de meest traditionele sushibar die ik ken heb je in elk geval ook edamame, Japanse tuinbonen in de peul gestoofd. En in de all you Can eats die ik ken heb je allerlei gegrilde of gestoomde groenten of in zo'n tempura laagje. Staan bij de warme gerechten op de kaart.
Dat zei mijn zus ook (heeft in Japan gewoond). De sushi zoals die in restaurants wordt gegeten, zo eten ze het sowieso thuis niet. En er worden ook veel dingen in sushi verwerkt die je eigenlijk niet in restaurants ziet, zoals omeletreepjes.
Bedankt voor jullie ervaringen. Ik zie dat andere sushibars meer groente op de kaart hebben. Toch een reden om eens verder te kijken.
Ik bestel sowieso altijd sojabonen, lekker! En verder hier ook komkommers, champignons, courgette en gebakken of gefrituurde groenten te bestellen.
Meerdere keren in Japan geweest. Ik heb er heerlijk gegeten. En ik lust geen sushi. Maar een maaltijd bestaat vrijwel nooit uit alleen sushi. Heel vaak hebben ze groente ingelegd in zuur en zoals eerder werd genoemd tempura met wortel zoete aardappel of champignons. Ook af en toe frisse salade. en boontjes. Wat ik wel een stuk minder in japan kreeg was fruit..
Volgens mij is de sushi zoals we die hier kennen meer een Westers fenomeen. Ik weet niet zoveel over Japans maar een ander voorbeeld is Chinees eten hier en in China, dat is dus ook echt verschillend. Chinees eten hier is een beetje alsof iemand in het buitenland een Nederlands restaurant zou hebben dat alleen maar patat en frituurwaren serveerde. Bij 'de Chinees' zit er bijvoorbeeld heel veel suiker in en i.d.d. ook veel minder groenten.
Bij de shabu shabu, kun je edamame's bestellen (sojabonen, heeeeerlijk!!) komkommer, courgette, salades (sla met zalm bijvoorbeeld) tempura etc... Best veel groentes dus... Ook maki's met omelet trouwens...
Leuk Neko, dat ziet er goed uit! De Chinees zoals we die hier in Nederland kennen is voor Chinezen zelf vaak ook totaal niet dagelijkse kost. Het is zo'n groot land en elke streek heeft weer zijn eigen hapjes. Met sushi zal het vast ook wel (deels) het geval zijn. Laatst nog sushi ergens gegeten, maar daar kon je ook wel groente bij bestellen, al was het meeste in zuur, bijv. zure komkommersalade.
Die edamame vind ik ook heerlijk! En meestal eet ik er ook gegrilde courgettes en/of champignons, zeewiersalade en groente tempura bij. Maar je hebt wel gelijk het aanbod van groente is wat magertjes in de meeste suhisrestaurants