Wij gaan vanavond ook bbqen. En mijn man heeft ook "ruim voldoende" ingeslagen, haha. Ik ben niet zo'n vleeseter en nu tijdens mijn zwangerschap heb ik er vaak helemaal geen trek in. Dus als ik 1 stukje neem is het veel. Wel lekkere broodjes en salade erbij. Maar man en dochter zijn wel echte vleeseters. En schoonmoeder ook, dus ik zie wel wat er op gaat. En de rest kan de vriezer in. Ben ik even blij dat we een grote vriezer hebben, haha.
Wij gaan vanavond ook bbq-en en hebben met zn 4en (2 volwassenen en 2 kinderen) 2 kg hamlappen (maken we saté van), 12 hamburgers en 10 worsten. Meestal gaat dit wel op, zo niet dan vriezen we het in.
Herkenbaar maar dan bij mezelf. Ik heb liever te veel dan te weinig. Met verjaardagen vind ik het zo vreselijk als je niet genoeg te eten/drinken in huis hebt en je gasten teleur moet stellen. Ik heb dan ook altijd extra's in huis .
Haha herkenbaar, morgen vieren wij mn man zijn verjaardag en ik kan je nu al vertellen dat we daar nog een week van eten!
Ik haal ook altijd teveel vlees. Ben altijd bang te weinig te hebben. Laatst schoonouders hier geweest. Ik had: 8 speklappen, 12 worsten, 8 rund hamburger, 8 sate stokjes, 12 filetlapjes, 4 dunne kipfilet en 1 kilo spareribs en dan nog salade en stokbrood. Nou we konden er nog 2 dagen van eten
Oef wat een ladingen vlees! Ik krijg al buikpijn als ik het lees... Ben geen bbq-fan...enige wat ik van bbq lust is sate op z'n indisch (dus dunne stukjes vlees ) en maiskolf...
Ik word ook echt misselijk als ik het lees. Wij gaan straks bbq-en en eten aan vlees: 2 merquezeworstjes, een Indiaas gemarineerde kip-spies en een dun bieflapje. Dit vind ik meer dan genoeg. Verder genoeg gezonde tapas en salades.
Bij bbq eten we ook veel minder, 2 a 3 stukjes vlees pp plus salade, stokbrood. Maar liever gourmetten we vegetarisch haha en dan ook veel te veel.
Maar eet iedereen met bbq alleen vlees dan?? Wij eten wel vlees maar dat is maar een klein gedeelte ervan. Verschillende salades, gegrilde groentes, tapas, brood
whahaha meneer heeft 1 pakje worstjes (5 stuks) in de koelkast laten liggen en 4 speklappen terug gelegd.
Wat ik altijd zo fascinerend vind aan barbecuen is dat het dan ineens normaal is om 5 stukken vlees te eten. Terwijl als je gewoon kookt en je legt bij iemand een speklap, een kippenpoot, een hamburger, sate en een grillworst naast de groente op zijn bord dan laat ie je opnemen
nou ik dacht vandaag precies hetzelfd,en dan ook nog stokbrood met sausjes,slaatjes,en salade pffffffff
Ik denk dat dit gewoon nog een soort oerinstinct is van de man verzamel zoveel mogelijk vlees voor de overleving van de stam. Ik vind doorgaans 2/3 stukjes vlees voor ons volwassenen meer dan genoeg. Dochter eet zich voornamelijk vol met salades en fruit, en soms dan nog een halve speklap.
Ok, aar dat betekent dat jullie alsnog met zijn 2-en op hebben: 1 kilo rundvlees 5 saucijzen 8 speklappen Man, ik zou een maand niet kunnen poepen!!!
Tijdens een bbq eet je vaak wel wat geleidelijker. Tenminste, wij gooien niet direct al het vlees erop. Daar doen we toch vaak wel een paar uurtjes over.
Nee dat betekend dat onze dochter 1 worst op heeft en een halve speklap onze zoon 1 worst op heeft en 1 speklap ik 1 worst en 2 speklapjes mijn man 2 worsten en 2 speklappen De rest van de speklappen nu in de koelkast liggen (al wel gaar) En er 1 kilo rundvlees nu langzaam ligt te garen op de bbq voor morgen
Als wij uitgebreid tafelen, doen we daar ook een paar uur over, maar echt nooit met zoveel vlees hoor!
Hahaha zeeeeer herkenbaar. Ik laat altijd vlees in de koelkast liggen, en dan eten we dat de dag erna of vriezen het in.