Precies! Wij bbq-en eigenlijk nooit met z'n tweeën, we zijn allebei geen grote vleeseters. Zomerse maaltijdsalades zijn favoriet. Morgen komen m'n schoonmoeder en schoonzus eten. We hebben voornamelijk groentes, sla, salades en stokbrood. Daarbij hebben we drie stukjes vlees en mezelf kennende eet ik dat niet eens op.
Hier is het meestal met vier personen (de buren doen we meestal mee bbq en) 2 kipfilets om stokjes van te maken (1 stokje pp) 2 biefstukjes die door de helft gaan 4 worstjes of 4 hamburgers of een stukje sparerib. Kipfilet en biefstuk dus altijd omdat we dat voor het grijpen hebben in de vriezer de rest is of of. Verder gewoon fruit en andere gezonde salades of we wokken er aardappeltjes bij met groentenmix. Dochter pikt van alles een stukje mee dus uiteindelijk eten we allemaal wat minder vlees.
Hier vanavond aan de bbq gezeten. Per persoon hadden we 2 speklapjes 1 spiesje met kip en paprika 1 klein hamburgertje 1 worstje. Verder stookbrood met smeerseltjes, tzaziki en rundvlees salade. Iedereen vond het voldoende. Ik heb nog hamburgers en worstjes over die ik nu ga invriezen.
Ach, ik zou mij niet te druk maken. Leuk zo'n Bourgondische man! Ik heb er altijd zo'n hekel aan om bij mensen te gaan eten in Nederland waar alles precies is afgemeten en afgewogen en je met honger weer naar huis gaat. Beter te veel dan te weinig dus! Wij zitten ook makkelijk aan 5 stukken vlees of vis per persoon. Dat hele vette vlees houden we niet van dus we halen vooral t-bone steaks, lamskoteletjes, zalm moten, garnalen spiezen, verse kip saté etc. En dan nog een half stokbrood per persoon, veel groenten om te grillen en salades.
Dit vind ik dus helemaal niet zo veel. Alhoewel dat vette vlees wel erg zwaar op de maag ligt natuurlijk.
Dat is bij mijn vriend een algeheel probleem, die is altijd bang dat hij te weinig heeft. Als hij gekookt heeft oid vraag ik altijd voor welk weeshuis hij heeft staan koken
Dus dat. Veel Nederlanders zijn zo niet gastvrij We hebben ooit een bbq bij iemand gehad, was echt gezellig enzo, maar we hadden nog wel honger daarna. Toen maar thuis nog wat klaar gemaakt.. Als wij een bbqen geven dan ligt hier een scala aan vlees. Wij willen altijd zorgen dat onze gasten niks te kort komen. Ook is er genoeg drinken, salades en stokbrood enzo. Als we alleen met ons gezin bbqen dan hebben we gewoon genoeg voor onszelf. Als we wat over hebben gaat het de vriezer in.
ik heb liever teveel dan te weinig. mijn man en mn schoon familie zijn altijd bang om wat over te houden. heel irritant...dat afgepaste gedoe. ik vind dat je wat hoort over te houden anders heb je het niet goed gedaan. ik wil graag veeel vlees...heerlijk!
Helemaal afmeten hoeft ook niet, maar verspilling van vlees is echt onzin. Voor het dier dat ervoor naar de slacht is gegaan, voor je portemonnee, voor het milieu etc. Daarom houd ik hier het vlees in de koelkast en zorg ik dat t de vriezer in kan. Zo heb je altijd voldoende, maar verspil je niets.
Bij ons is het altijd andersom, VL haalt 3 van die '3 voor 6 euro' bakjes van de c1000 en vindt t verder best. Ik haal daar vaak nog extra vlees, salades en groenteprikkers bij En idd gewoon alles opbakken en wat niet op komt warm je de volgende dag weer op,lekker makkelijk!
laat ik voorop stellen dat ik altijd genoeg heb gehad als wij iets vieren bbq of ander eten. Maar dat het wel een trend lijkt te worden dat iedereen zich volgevreten moet hebben. Ik ga echt niet naar een "eetverjaardag" om vervolgens te gaan zitten stouwen tot ik mut vol zit. Vooral sommige mannen hebben daar last van, die op een verjaardag gewoon voor zichzelf 4 stukken vlees tegelijk gaan staan bakken. Jeetje en manieren dan, je bent bij een ander dus doe het ff rustig aan. Vorige week een vriendin die een bbq gaf, had 1 van de vrouwelijke gasten van te voren gezegd: zorg je wel dat je genoeg hebt, want pietje (haar man) eet zo al 4 speklappen, 3 worsten en een stuk of 10 sateetjes in zn eentje op. Anders heeft tie echt niet genoeg hoor..... en nee dat was geen geintje.
Ach ja ..daarom is 40 procent van de Nederlandse bevolking dik en zijn er 3456 of meer topics over afvallen. Als je maar geen honger lijdt ..Nederland is geen Derde Wereld Land
Hier ook een vent die denkt dat iedereen een week niet heeft gegeten als hij gaat barbecueën. En dan nog twijfelt "of het wel genoeg is". Ik probeer hem meestal op een bepaald moment wel in te tomen. En de overschot is voor ons voor de volgende dag. Of laten we achter bij mijn schoonmoeder als we daar barbecueën. Mijn vent heeft het overigens van zijn moeder overgekregen . Dan zeggen wij bijvoorbeeld "wij nemen alle vlees en vis mee" en staat zij daar nog te zwaaien met bijvoorbeeld extra pakken koteletten en 2 kilo gamba's (terwijl wij al een kilo mee hebben). Sla en groenten heb ik dan weer iedere keer over ... (Wij barbecueën vooral met schoonfamilie, want mijn ouders wonen hier een uur rijden vandaan. Met alleen ons twee BBQ'en vind ik wat idioot en veel te veel werk.)
Hier bovendien een man die totaal niet houdt van standaard vlees of dergelijke te kopen. Meneer moet persé zelf saté's maken, zelf gemarineerde kipfilet maken, zelf groentenspiesen maken, ... terwijl je evengoed gewoon vlees zo kan kopen. Groenten en pastasla's van 't zelfde ... Dat moet ook allemaal zelfgemaakt zijn. Zelfs zijn sausjes wil meneer zelf maken (looksaus, cocktailsaus, ...). En zo ben je dus meer dan een halve dag zoet, nog voor er geBBQ'd kan worden ... En dan verschiet meneer dat ik eigenlijk niet graag barbecue.
Maar er zit een verschil in 'volvreten' en gewoon zorgen dat je gasten in ieder geval genoeg hebben. Wij gooien ook nooit vlees weg. We laten alles in de koelkast en wat overblijft komt later wel weer op.
Ja hier ook hoor, je kan wat overblijft toch ook makkelijk aan je bezoek meegeven? Heeft iedereen er nog plezier van, beter dan de mensen nog hongerig wegsturen ook al zeggen ze uit beleefdheid dat ze voldoende gegeten hebben.
Ik vind bbq-feestjes altijd vreselijk! Volwassen mannen die zodra het vuur heet is, zich een plekje en vooral de tang toe-eigenen en al het vlees er in 1x op mikken en als hun eigen vlees dan klaar is, de rest laten verbranden. Ik ben ook altijd te laat, haha, maar maal ook niet om een stuk vies vet bbq-vlees. Of huzarensalade of wit stokbrood met saté-saus... Wij hebben een bbq met een vriendengroep en daar gaat prachtig rundvlees op, het is relaxed en iedereen neemt lekkere gezonde salades, dips etc. mee.
Met meerdere mensen barbequen erger ik me sowieso altijd wel aan iemand. Vooral een kennis van mijn vriend. Hier is ieder jaar een feest bij een buurman en die houdt dan ook altijd een grote barbeque voor de mensen die gekomen zijn. Maar altijd die zelfde vriend,zit zich altijd vol te stouwen. Lijkt ongeveer op dat hij verhongert is en de hele week niks gegeten heeft om zich daar zat te vreten Ik kan daar zo pissig over worden want het is steeds hetzelfde! Gedraag je Gvd bij iemand anders!
Het vette vlees hadden we gekregen als dank dat met de bbq van de familieavond van school hadden geholpen (voor 300 mensen bbq-en mijn man heeft daar zijn hart op kunnen halen ) Normaal haal ik weinig speklappen omdat zoon dit helemaal niet zo lekker vind.