Hoi dames, Mijn zoontje eet sinds een maand brood met boter en beleg. Er wordt geadviseerd hiervoor margarine te gebruiken. Nu gebruiken wij zelf nooit boter op ons brood en heb dit dus ook nog nooit in m'n leven in huis hoeven halen. Daar stond ik dan een maand geleden voor het boterschap in de supermarkt, maar nergens het woord margarine te ontdekken! Wel Halvarine, Becel goede start, Blue Band gold, Bertolli, Bona etc etc etc. Bij gebrek aan kennis heb ik toen maar halvarine meegenomen. Dacht misschien bestaat margarine anno 2014 niet meer. Toch nog maar even verder gelezen, maar er blijkt toch een groot verschil te zitten tussen margarine en halvarine (meer water). Dus mijn vraag.....welke boter/margarine gebruiken jullie? En dan bedoel ik specifiek welk merk en variant, zodat ik weet wat ik kan pakken haha Thanks!
Roomboter schijnt beter te zijn. Minder schadeiljke stoffen (google maar eens op de ingredienten van margarine) en vooral goede vetten. Het is vetter, bevat meer kcal, maar zolang dit goede vetten zijn is dit juist belangrijk. Bovendien is het goedkoper! Wel de ongezouten variant nemen!
Wij gebruiken roomboter ongezouten omdat hier veel minder hulpstoffen inzitten dan in halvarine of margarine. En de vetten kunnen ze nog goed gebruiken. Volgens mij hebben wij ah huismerk.
Ik gebruik zonnepond van Gouda's Glorie of AH op brood. Beide halvarines. Margarines zitten in zo'n wikkel(dacht ik) om te gebruiken voor het bakken van cake enzo.
Roomboter, is veel beter dan welke margarine dan ook! Je kindje heeft vetten nodig om te groeien. Om dit af te wisselen met onverzadigde vetten kun je bijv. een broodje besmeren met een half kerstomaatje en olijfolie. Mijn dochter at dat heel graag.
Dat is geen boter. Dat is halvarine. Hoe minder bewerkt een vet, des te beter. Roomboter, of olijfolie of kokosvet zijn beter dan margarine. Daar zijn toch veel meer chemische bewerkingen op losgelaten. De reclame zegt wel dat ze gezond zijn, maar wie gelooft er nou reclame?
Roomboter klinkt logisch.....maar dan vraag ik mij af waarom onder meer het voedingscentrum en diverse hartstichtingen margarine aanbevelen. Nou niet bepaald instanties die producten verkopen. Daar wordt toch het hoge percentage verzadigde vetten in roomboter genoemd. Jullie maken het mij niet makkelijk dames
Jaaaaa........maar wie sponsoren ze? Becel sponsort de Hartstichting, die zijn echt niet neutraal. Voedingscentrum heeft ook nauwe banden met industrie en overheid.
Ik heb serieus nog nooit opgelet welke margarine .. gewoon boter die wij ook gebruiken, ene keer bcel andere keer merkloos. Ze doet het er prima op hoor
Roomboter! Eet zelf ook niet van die troep als margarine ... en anders idd kokosolie of lekker amandelpasta Avocado kan ook lekker op brood en zitten ook goede vetten in.
Helemaal mee eens wat hier boven is gezegd. Roomboter of grasboter ongezouten is een puur product met goede vetten. Margarine (en ook halvarine) is een in elkaar geknutseld chemisch product met E-nummers. Het voedingscentrum wordt gesponsord door bedrijven als Unilever, dus is het logisch als ze producten als Becel en Blue band goede start promoten. Een alternatief is idd kokosolie of amandelpasta. Vinden ze hier heerlijk.
Margarine is voor het bakken en halvarine smeer je op brood. Wij eten ook nooit boter op brood, maar we hebben nog een half/kwart kuipje staan van de beschuit met muisjes periode. Het heet: Lekker op brood, goed begin. Komt van de AH