In de koelkast, ivm de houdbaarheid. Ik gebruik roomboter alleen voor taart en cake en soms op stokbrood, dus moet wel in de koelkast anders kan iedere week een heel pakje weggooien
Ik bewaar het in de koelkast, ik gebruik het eigenlijk alleen soms voor het bakken. En voor de kruidenboter ik haal hem dan wel op tijd uit de koelkast zodat die zacht is.
Same here! En bewaard in de koelkast kun je het niet smeren. Ik zoek nog een fatsoenlijk botervlootje. Iemand een goed idee? Zit nu in een semi-onpraktisch bakje maar kan geen echt botervlootje vinden
In de koelkast, ik snijd er plakjes van met de kaasschaaf of dunschiller. Anders een half uurtje van tevoren eruit halen en het is smeerbaar. Als boter buiten de koelkast wordt bewaard krijgt het altijd zo'n rare smaak vind ik.
Ik heb voor in de koelkast gestemd want daar staat het meestal. In de periodes dat we vaker roomboter gebruiken (kerst/Pasen) staat het buiten de koelkast voor de smeedbaarheid maar krijgt het ook niet de kans om te gaan smetten.
Je hebt ook van die speciale smeerbare voor op brood. Die kan dus gewoon in de koelkast. Als ik een blok roomboter koop voor bijvoorbeeld cake, dan haal ik hem ruim van tevoren uit de koelkast zodat ie een beetje zacht is.
Die smeerbare vind ik vies, hier gewone ongezouten roomboter. Ik heb een botervloot van tupperware, van mn moeder gekregen die had m al 30 jaar. en een reserve van de kringloop.
Mja dat is dus precies wat ik zoek Desnoods eentje van "steen" maar stiekem wil ik gewoon een roestvrijstalen variant die ik gewoon in de kast bij het brood kan zetten.