Zouden jullie een favoriet recept willen delen dat snel, gezond en lekker is? Wij vinden eten belangrijk en ik sta vaak wel een uur te koken. Als ik werk, kan dat natuurlijk niet. Ik merk ook dat het me begint op te breken om zoveel tijd aan het eten te besteden. Ik ben er te moe voor in combinatie met de baby. En de middag na het slaapje van mijn dochter is zo kort hierdoor. We eten vaak ook later dan ik wil. Maar ik heb gewoon niet genoeg snelle gerechten in mijn repertoire. Graag zonder pakjes en zakjes. Mag ook vegetarisch. Graag zelfs. Oh, ja, we hebben een Odin groente pakket, dus vooral lekker met verschillende groentes!
Supersnel: blik tomaten verhitten, staafmixer er op, geklutst ei er door roeren, handvol verse basilicumbladen erboven stuktrekken en erdoor roeren, peper en zout. Smaakt erg goed bij volkoren pasta. Iets meer werk: ui hakken, aubergine in blokjes snijden, 2 paprika's in repen snijden, 2 vleestomaten in partjes snijden Ui fruiten, blokjes aubergine meebakken, dan de paprika erbij en op het laatst de tomaat even warm laten worden. Eventueel knoflook erbij. Peper en zout. Scheut olijfolie. ALs je het hebt flinke hand groene kruiden zoals peterselie er over. Lekker met aardappelen, rijst of pasta. Als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je je portie voor 1 dag uit de pan scheppen, terwijl je de rest op het vuur laat stoven met een zak krieltjes erdoor. De hele volgende dag in de koelkast lekker de smaken laten doortrekken.
snel en gezond, Gebakken aardappeltjes, Paprika en ui mix stukje vlees (al hoeft dat niet eens Je pakt rode paprika en gele paprika snijd deze in grove stukjes, daarna 2 uien die snij je in halve ringen, met zn allen in de pan opwarmen zout en peper erbij en klaar :d erg lekker en variable en je bent zo klaar :d hier een grote favoriet,
rijst koken, gehakt rul bakken, boontjes koken. Bij elkaar gooien en voor de volwassenen kruiden (of scheutje bbq-saus of ketjap) toevoegen. En koken voor 2 dagen...dat scheelt de 2e dag veel tijd. Zo maak ik altijd pastasaus voor 10x en dat gaat dan in bakjes in de vriezer. Eten we toch pastasaus geheel van groentes, maar dan dus zonder de tijd die het kost.
Wij gebruiken hier regelmatig de vegetarische roerbakblokjes van de Appie. Die kun je met allerlei groentes mixen, heel makkelijk. Beetje olie in de wok, roerbakblokjes erbij en daarna jouw mix aan groente. Kan een zakje gesneden groentemix zijn, maar ook verse groente: bijv. ui, paprika, courgette, roosjes broccoli die je nog over hebt, champignons, prei, op het laatst wat cherrytomaatjes erbij. Sojasaus erover en serveren met rijst, noodles of mie. Heel makkelijk en snel. Ik ben op dit moment ook meer van het koken met max. 2 pannen op het vuur. Snel klaar en toch gezond. Wat we wel doen is af en toe een diepvriespizza, maar ook daar gooi ik dan extra tomaat op en vaak doe ik er ook nog wat sla bij. Af en toe mag best .
Leuk om te lezen hoe jullie dat doen! Helaas is onze vriezer klein. Die is vol met 2 1/2 brood, een paar flesjes moedermelk, een pakje bladerdeeg, een pak spinazie en een zak ovenfriet. We willen nog een 2e in de kelder, maar dat laat nog op zich wachten.
Super snel, makkelijk en lekker: Volkoren wraps Roerbak Groentemix naar keuze Kipblokjes/gehakt/vleesvervanger oid Creme fraiche met scheutje ketchup en kruiden als paprika poeder bijvoorbeeld Vlees(vervanger) bakken, groenten er bij en serveren met de wrap en creme fraiche hier een groot succes! Zaterdag gemaakt met kipblokjes gekruid in madras kruiden, Mexicaanse wokgroenten en creme fraiche met madraskruiden en een klein beetje yoghurt slasaus. En nog een zakje sla er bij
Ook makkelijk is zo'n losse steamer kopen (35 euro). Aardappelen en groenten snijden en er 30 min in zetten. Er zit een timer op. Dan lekker minuutlapjes of ander vlees wat snel klaar is. Kruiden naar smaak achteraf, maar wij doen vaak niets meer op de groenten en aardappelen omdat ze uit de steamer zo lekker zijn.
spaghetti koken Olie mengen met verse knoflook en verse basilicum evt. hollandse garnaaltjes warm maken in het olie/knoflook/basilicum mengsel evt. garneren met ruccola sla, geroosterde pijnboompitjes en parma kaas binnen 15 minuten een heerlijk gezonde maaltijd
Chicken tonight met kip en rijst Pastasaus met spaghetti, wel even rul gehakt en een uitje bakken Rul gehakt en een uitje bakken, pak roerbakgroente erdoor, pakje tomatensaus en wat zout, lekker bij macaroni wij eten veel aardappels en groente maar ik zet het al in de ochtend klaar, kook ik het om 17 uur, 17.30 eten.
Ik sta nu ook altijd minstens een uur in de keuken en kook dan met verse producten (veel snijwerk) en zonder pakjes, maar wat ik vooral 'vroeger' maakte, was: Een pak couscous van de AH (rundergehakt rullen, kruiden en Provencaalse roerbakmix erbij, 5 minuten couscous laten wellen en klaar). Water koken voor aardappelpuree a la minute van Maggi, rundergehakt rullen met peper, zout en kerrie, pak diepvriesspinazie in de magnetron en door het gehakt roeren, onderin een ovenschaal, aardappelpuree erop en 10 minuten met geraspte kaas erover onder de grill. Broccoli (5 minuten) met tonijnsteak (3 minuten) en geroosterd brood met een of ander dipje (heel snel dus, rijst of aardappels koken/bakken duurt langer!).
Volkorenpasta met tonijn en komkommer (voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen) - pasta koken - 1 ui snipperen en fruiten - 3 komkommers in "frietjes" snijden en even meebakken - 2 blikjes tonijn en 1 bekertje crème fraiche toevoegen - op smaak brengen met verse dille en versgemalen zwarte peper Toen we nog geen kinderen hadden bluste ik hem altijd af met wat witte wijn, dan is ie eigenlijk nog lekkerder.
Ik zit sinds mijn post - een half uur geleden - nog meer snelle, lekkere, gezonde recepten te bedenken, maar ik kom op niks... óf er gaat toch een pakje/zakje in, óf het heeft een langere bereidingstijd óf het is niet echt spannend qua smaak. Het is een beetje alsof je een groot huis wil, met een grote tuin, midden in de stad, voor weinig geld
Haha, precies! En tsja, ik kook liever een uur en dat ik lekker eet dan snel uit pak, zak, pot of blik.
Ik heb zo geen lijst met supersnelle recepten voor je, maar wel een tip hoe ik het doe. - Ik maak op vrijdag een weekmenu en houdt rekening met werk en andere zaken. - Ik zet de avond van tevoren het eten al klaar, dus de aardappels staan al geschild in de koelkast. De dag erop hoef ik alleen maar schoon water erop te zetten. - Ik weet niet of je 7 dagen per week warm eet, maar plan anders een broodmaaltijd op een werkdag & eet in het weekend uitgebreid. - maak een dubbel portie van een pastasaus, hachje en Chili con carne (snel recept)
"Lekker" en "uit pak of zak" sluit mekaar niet per se uit, wat mij betreft hoor Ik vind mn sauzen al snel een stuk lekkerder worden met een eetlepel gedroogde nasikruiden erdoor, of een half pakje boursin ofzo. Of reken je dat niet onder uit-een-pakje?
Oh.. nog meer snelle, lekkere, gezonde recepten te bedenken, maar ik kom op niks... óf er gaat toch een pakje/zakje in, óf het heeft een langere bereidingstijd óf het is niet echt spannend qua smaak. Dus?? Pakjes en zakjes zijn pakjes en zakjes, dus ook nasimixkruiden en Boursin, tsja ...
Hier is er nog wel een: - 1 bleekselderij in grove stukken snijden en beetgaar koken. - 2 rode paprika's in vierkantjes snijden en roerbakken - 1 zak gewassen spinazie toevoegen en laten slinken - gekookte bleekselderij toevoegen - op smaak brengen met sojasaus, sesamzaadjes en sesamolie (belangrijk! dat maakt het een beetje "spannend") - ondertussen biefstukje rosé bakken en chinese eiermie koken