Oke, ik ben geen koker, ik ben veel meer een eter haha. Maar ik dacht dat het misschien handig zou zijn dat ik alvast wat kook en invries voor de kraamweek straks. Weten jullie snelle/makkelijke recepten voor gerechten die in te vriezen zijn en makkelijk weer op te warmen? Moet ik dan alleen denken aan pasta en rijstgerechten of zijn er ook andere dingen die ik kan koken en die goed ingevroren kunnen worden?
Nasi is erg makkelijk en goed in te vriezen. Maar je kunt ook gewoon overschotels etc maken die je invriest. De meeste dingen zijn wel in te vriezen. Alleen groentes die veel vocht bevatten worden wat lastiger. Sla, komkommer, courgette etc worden wat papperig.
Ik vries ook hele maaltijden in met aardappels vlees en groente. Doe het dan per portie in een bakje en dat gaat perfect. Quinoa kun je ook goed invriezen Pasta met saus Rijst met groente en vlees/vis Cousous vries ik ook gewoon in Eigenlijk alles waar ik een bordje van over heb gaat dat ding in
Aardappels, vlees en groente wordt dat niet heel papperig met ontdooien? Of hoe warm jij het weer op nadat het uit de vriezer is? Quinoa ken ik niet, k ga ff googlen
stampotjes soep overschotels erg handig ook om wat te hebben na de kraamweek. Soms wil de kraamverzorgende wel een maaltijd voor je klaarzetten/ koken zodat je die kan opwarmen.
hier wilde de kraamzorg ook gewoon koken bij de vorige.... Maar uiteindelijk zei mijn man tegen haar, strijk jij maar, dan kook ik wel ... dat was een prima deal... en de kraamhulp vond het geen probleem. Vooruit koken heb ik dus niet gedaan... Als je vooraf wil koken zou ik alleen sausen maken, bijv. pastasauzen. Je man hoeft dan alleen nog maar wat pasta of rijst te koken... Dat is echt veel lekkerder dan de rijst of pasta mee invriezen.
Bij sappige groentes gebruik ik deze bakjes En bijvoorbeeld doperwtjes/wortels/bloemkool/broccoli dan doe ik het gewoon bij de aardappelen en vlees. Wordt totaal niet papperig eigenlijk. Ik gooi zelfs de jus over het vlees en aardappelen voor het invriezen, dat smelt uiteraard wel weer tijdens het opwarmen maar wordt weer gewoon jus Ik warm het op in de magnetron. Lasagnes en ovenschotels doe ik i de oven Complete pasta gerechten ook magnetron of even in de pan. Stamppot ook in magnetron of pan opwarmen
Mijn man heeft 'gekookt' de eerste dagen dat ik terug was uit t ziekenhuis. Gewoon wat makkelijker eten ( en heeeel lekker vond ik) Gekruide krieltjes, sla met dressing en een stukje vlees Macaroni, mix voor macaroni, hamblokjes en kant en klaar groentenpakket Ardappelpuree uit een pakje, pot/blik groenten, stukje vlees Blik soep met een broodje Diepvriespizza, hele simpele en dan zelf plakjes verse tomaat, anansas en mozarella erop leggen. Je ouders/schoonouders/buren/broer/zus -> als ze vragen, kan ik wat voor je doen, vragen of ze een maaltijd meenemen. Mijn schoonzusje zorgde voor heerlijke babi pangang,rijst en een toetje en at gelijk mee. Ook lekker in de zomer, huzarensalade/rundvleessalade op een bedje van sla, gekookt ei in plakjes erop,plakje ham, augurkjes, zilveruitjes of iets erop. Dan hoeft je vrieze niet helemaal vol te zitten. Wel makkelijk om in de vriezer te hebben-> gehakt, stukjes ( vlugklaar) vlees, soepgroenten,macaronigroenten
Ik vries eigenlijk alleen maar in wat ik daarna weer in de pan of oven kan opwarmen. Ik gebruik de magnetron eigenlijk nooit. Enkele voorbeelden * Verse soep (tomatensoep, kippensoep, groentesoep al dan niet gebonden, courgettesoep etc). * Quiche met vlees en groenten (zonder bladerdeeg, alleen met ei gebonden) * Nasi * Aardappelpuree etc. * Ovenschotel * Pastasaus Stuur maar een PB als je wat recepten wilt. Allemaal snel klaar
Oke, maar aard/groente en vlees ontdooi je eerst toch voordat t de magnetron in gaat? Lasagne en ovenschotels, ontdooi je die ook voor ze de oven in gaan of is dat niet nodig? Bedankt voor de info
Oh klinkt goed allemaal! en makkelijk klaar ja. Vind het ook een goede tip van je om mensen te vragen evt eten mee te nemen