snelle recepten voor vooruit koken voor kraamweek

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Cupcake10, 17 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cupcake10

    Cupcake10 Actief lid

    20 mrt 2013
    341
    18
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Oke, ik ben geen koker, ik ben veel meer een eter haha. :D
    Maar ik dacht dat het misschien handig zou zijn dat ik alvast wat kook en invries voor de kraamweek straks.

    Weten jullie snelle/makkelijke recepten voor gerechten die in te vriezen zijn en makkelijk weer op te warmen?
    Moet ik dan alleen denken aan pasta en rijstgerechten of zijn er ook andere dingen die ik kan koken en die goed ingevroren kunnen worden?
     
  2. saartje1982

    saartje1982 Fanatiek lid

    2 mrt 2012
    1.324
    0
    0
    Nasi is erg makkelijk en goed in te vriezen.
    Maar je kunt ook gewoon overschotels etc maken die je invriest. De meeste dingen zijn wel in te vriezen. Alleen groentes die veel vocht bevatten worden wat lastiger. Sla, komkommer, courgette etc worden wat papperig.
     
  3. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Ik vries ook hele maaltijden in met aardappels vlees en groente. Doe het dan per portie in een bakje en dat gaat perfect.

    Quinoa kun je ook goed invriezen

    Pasta met saus

    Rijst met groente en vlees/vis

    Cousous vries ik ook gewoon in

    Eigenlijk alles waar ik een bordje van over heb gaat dat ding in :D
     
  4. Cupcake10

    Cupcake10 Actief lid

    20 mrt 2013
    341
    18
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Aardappels, vlees en groente wordt dat niet heel papperig met ontdooien? Of hoe warm jij het weer op nadat het uit de vriezer is?
    Quinoa ken ik niet, k ga ff googlen :)
     
  5. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.083
    295
    83
    Emmeloord
    stampotjes
    soep
    overschotels

    erg handig ook om wat te hebben na de kraamweek. Soms wil de kraamverzorgende wel een maaltijd voor je klaarzetten/ koken zodat je die kan opwarmen.
     
  6. Daantje57

    Daantje57 Fanatiek lid

    18 aug 2011
    2.382
    24
    38
    lerares
    Utrecht
    hier wilde de kraamzorg ook gewoon koken bij de vorige.... Maar uiteindelijk zei mijn man tegen haar, strijk jij maar, dan kook ik wel ;)... dat was een prima deal... en de kraamhulp vond het geen probleem. Vooruit koken heb ik dus niet gedaan... Als je vooraf wil koken zou ik alleen sausen maken, bijv. pastasauzen. Je man hoeft dan alleen nog maar wat pasta of rijst te koken... Dat is echt veel lekkerder dan de rijst of pasta mee invriezen.
     
  7. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0

    Bij sappige groentes gebruik ik deze bakjes

    En bijvoorbeeld doperwtjes/wortels/bloemkool/broccoli dan doe ik het gewoon bij de aardappelen en vlees. Wordt totaal niet papperig eigenlijk. Ik gooi zelfs de jus over het vlees en aardappelen voor het invriezen, dat smelt uiteraard wel weer tijdens het opwarmen maar wordt weer gewoon jus :D

    Ik warm het op in de magnetron.

    Lasagnes en ovenschotels doe ik i de oven

    Complete pasta gerechten ook magnetron of even in de pan.

    Stamppot ook in magnetron of pan opwarmen
     
  8. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    14 jan 2012
    2.603
    18
    38
    Mijn man heeft 'gekookt' de eerste dagen dat ik terug was uit t ziekenhuis.
    Gewoon wat makkelijker eten ( en heeeel lekker vond ik)

    Gekruide krieltjes, sla met dressing en een stukje vlees

    Macaroni, mix voor macaroni, hamblokjes en kant en klaar groentenpakket

    Ardappelpuree uit een pakje, pot/blik groenten, stukje vlees

    Blik soep met een broodje

    Diepvriespizza, hele simpele en dan zelf plakjes verse tomaat, anansas en mozarella erop leggen.

    Je ouders/schoonouders/buren/broer/zus -> als ze vragen, kan ik wat voor je doen, vragen of ze een maaltijd meenemen. Mijn schoonzusje zorgde voor heerlijke babi pangang,rijst en een toetje en at gelijk mee.

    Ook lekker in de zomer, huzarensalade/rundvleessalade op een bedje van sla, gekookt ei in plakjes erop,plakje ham, augurkjes, zilveruitjes of iets erop.

    Dan hoeft je vrieze niet helemaal vol te zitten.
    Wel makkelijk om in de vriezer te hebben-> gehakt, stukjes ( vlugklaar) vlees, soepgroenten,macaronigroenten
     
  9. Leen82

    Leen82 Fanatiek lid

    8 nov 2012
    1.961
    4
    38
    Vrouw
    Ik vries eigenlijk alleen maar in wat ik daarna weer in de pan of oven kan opwarmen. Ik gebruik de magnetron eigenlijk nooit.

    Enkele voorbeelden
    * Verse soep (tomatensoep, kippensoep, groentesoep al dan niet gebonden, courgettesoep etc).
    * Quiche met vlees en groenten (zonder bladerdeeg, alleen met ei gebonden)
    * Nasi
    * Aardappelpuree etc.
    * Ovenschotel
    * Pastasaus

    Stuur maar een PB als je wat recepten wilt. Allemaal snel klaar :D
     
  10. Cupcake10

    Cupcake10 Actief lid

    20 mrt 2013
    341
    18
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Goede tip, dankje!
     
  11. Cupcake10

    Cupcake10 Actief lid

    20 mrt 2013
    341
    18
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Oke, maar aard/groente en vlees ontdooi je eerst toch voordat t de magnetron in gaat?
    Lasagne en ovenschotels, ontdooi je die ook voor ze de oven in gaan of is dat niet nodig?
    Bedankt voor de info :)
     
  12. Cupcake10

    Cupcake10 Actief lid

    20 mrt 2013
    341
    18
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Oh klinkt goed allemaal! en makkelijk klaar ja. Vind het ook een goede tip van je om mensen te vragen evt eten mee te nemen :)
     

Deel Deze Pagina