Mijn dochter van ruim 10 maanden is een echte alles-eter en nu vroeg ik mij dus af wanneer zij met ons mee zou kunnen eten. Tot nu toe kook ik altijd apart voor haar, maar ik vroeg me af of zij de dingen die wij zoutloos eten (en dat is eigenlijk bijna alles) niet gewoon mee zou mogen eten? Het zou makkelijker zijn wat betreft het niet meer dubbele koken. Met zoutloos eten bedoel ik dat wij zelf nooit zout toevoegen en wij koken nooit met pakjes/zakjes, we maken alles gewoon zelf. Behalve voor bijvoorbeeld pasta's, dan gebruik ik wel een pakje gezeefde tomaten of een blik tomatenblokjes. En hoe zit het met kruiden zoals kaneel, gember e.d, kruiden die verder niet scherp zijn? Ik heb nu net gevulde paprika's gemaakt waar ook tomatenblokjes (uit blik) en witte kaas doorheen zit, zou zij dit evt vanavond mee kunnen eten? Ben benieuwd naar jullie ervaringen met het mee-eten van de kleintjes en hoe jullie dit gedaan hebben
Volgensmij vanaf de 1 jaar, maar als jullie zo gezond en ongekruid eten zou het niet zo veel kwaad kunnen denk ik. Hoe het met kaneel en zo zit weet ik eigenlijk niet, die soort kruiden gebruik ik bijna nooit.
Kruiden kunnen geen kwaad. Tenzij pikant, dat kan niet zo goed zijn voor het maagje. Als jullie zo gezond eten, mag het volgens mij wel hoor.
Officieel zeggen ze vanaf 1 jaar. Sommige producten worden afgeraden voor 1 jaar. Als je zoutloos eet en rekening houd met wat ze echt niet mogen kunnen ze gewoon met de pot mee eten. Wij deden dit al vrij snel. En de keren dat wij iets eten wat minder verstandig was kookte ik apart.
Hier eten ze vanaf een maand of 6 gewoon mee. Ze kregen niet altijd alles, maar wij eten vrijwel geheel zoutloos en pakjes/zakjes-loos dus aten ze lekker mee.
Wij eten redelijk zoutloos. De dagen dat we echt zoutloos eten at onze baby mee vanaf een maand of 8. Bijv een pastasaus(rundergehakt, tomatenblokjes/puree, groente). En aardappels/groente/vlees gaat ook wel. Soms aangepast vlees erbij als dat uitkwam. Anders dagje zonder vlees.. Groene kruiden deed ik er al snel bij, zoals basilicum en oregano in de pastasaus. Peper en andere scherpe dingen ben ik langzaam wat gaan opvoeren. Maar vanaf een maand of 11. Bij de oudste had ik bij 13 maand een chiliconcarne voor hem en eentje voor ons. En die was echt pittig. Die kleine had zijn bordje snel leeg, en at ook nog anderhalf bordje van onze chili. Daarna bij hem niet meer apart gekookt voor pittig.. Kaas is nog wel redelijk zout, dus dan kregen ze niet zoveel. Ligt er even aan hoeveel je dan in zo'n paprika stopt..
Hier at ze met 6 maanden mee met de pot. Zoutloos en 2x in de week een paar vissticks. Als wij bijv pizza aten, kreeg ze een bakje uit de vriezer (maakte ik eens per zoveel dagen). Niet te moeilijk
Wij deden het pas vanaf een jaar.. In tomaten in blik zit veeel zout namelijk dus dan kreeg ze zelf gepelde tomaten... Ook lekkerder
Hier eten ze vanaf het begin gewoon met de pot mee. Begon met 6 maanden, en kookte gewoon zonder zout. Kruiden zijn geen probleem meestal.
Ja hoor, zeker als je zo bewust met eten bezig bent. Ik zou wel terughoudend zijn met vlees. Ik geef zelf liever niet te veel en te vaak.
Bedankt voor alle reacties! Ik heb haar gisteren mee laten eten en ze heeft behoorlijk wat op. Ik zal eens kijken in welke tomatenblokjes geen zout zit, dan haal ik die voortaan even. In die van gisteren zat wel 0,4% zout zag ik, en dan per 100 gram. Wanneer het kan laat ik haar maar gewoon lekker mee-eten, vanavond eten we roti dus dat laat ik maar even aan haar neus voorbij gaan en krijgt ze wel een ander lekker prakje Ik zal me van het weekend eens even verdiepen in welke kruiden ze wel al zouden mogen. Fijn om even ervaringen te kunnen lezen