Het is een pasta ovenschotel geworden. Voor 2 personen: -150 gr pasta (hier was het macaronie) beetgaar koken -400 gr bloemkool een minuut of 10 koken -Roux maken (25 gr boter smelten, 25 gr bloem erbij en 2 minuutjes laten fruiten) dan 300 ml melk erbij. Met een garde blijven roeren tot het een gebonden saus wordt. Dan geraspte kaas erdoor roeren (ongeveer 75 gram) tot de kaas gesmolten is. -De pasta en bloemkool afgieten en mengen met een paar lepels rode pesto. Dan de helft van de kaassaus erdoor mengen. -Alles in een ingevette ovenschaal doen, dan de rest van de kaassaus eroverheen. -Om het af te maken heb ik er nog plakjes tomaat opgelegd en bestrooid met een beetje zout en versgemalen peper. -25 minuten in een voorverwarmde oven (200)
Lekker in de grillpan doen. Kun je binnen bbq en smaakt heerlijk. Koopje die schoenen en ze zien er leuk uit!
er is al veel genoemd zag ik inmiddels, ik bedoelde eigenlijk dingen als: Maaltijdsalade 2.50 => zelf maken Witte bollen 2.29 => in weekend vaak in de aanbieding.. hier dan 12 voor 1,40 Pak sap 1.49 => ik heb meestal een pak voor 80 cent. Tintelfruit 2x 1.76 => gewoon duur.. wij drinken aanmaaklimonade.. smaakt praktisch hetzelfde.. Printpapier 2.95 => goedkope winkels als action/hema Nootjes 5,98 => hopelijk waren het heel veel nootjes wij kopen wel eens een zakje borrelnootjes van lidl, kost iets van 89 cent
Nootjes waren 2 redelijke grote bakken. De pakken sap zijn voor al we visite hebben ofzo, zoontje drinkt melk of aanmaaklimonde, zelf veel water een thee. Pakken sap gaan dus niet in een week op ofzo. Bolletjes hadden goedkoper gekunt idd.
Normaal gesproken maak ik de bonenschotel met gedroogde bonen die ik dan voorweek en kook maar door de pijn van afgelopen week en de stress rondom het trekken van mijn verstandskies (ik heb een extreme angst voor de tandarts) ben ik dat helemaal vergeten dus deze keer gewoon twee blikjes witte bonen in tomatensaus gebruikt en was ook erg lekker. Ik gebruik trouwens normaal diverse bonen, wit, rood, berlottibonen, etc. Ik zal straks even het recept plaatsen, even de was ophangen.
Heeft iemand nog een recept met zongedroogde tomaatjes? Heb nog een halve pot staan, maar weggooien is ook zo jammer. In een salade kunnen ze natuurlijk wel, maar goed dan duurt het nog even voordat ze op zijn. Morgen eten we restje van rijst ratatouille van gisteren. Volgende week heb ik nog echt geen flauw idee.
Ik bak zelf brood, dat scheelt ook een hoop hoor. Als ik witbrood bak, dan kost het 20 cent aan bloem, een snufje zout, suiker, boter, water en gist. En 2 uur later heb je een heel brood. Laten we zeggen dat het 40 cent is alles bij elkaar, en het smaakt ook gewoon nog veel lekkerder als in de winkel.
Ik ga in de zomervakantie ook eens zelf brood bakken. Dat kan toch ook als een soort bol in de oven? Hoeft toch geen bakblik omheen oid? Weekmenu: Gisteren: Restje vrijdag Vandaag: Broccoli, aardapppels en vlees Dinsdag: Bloemkool, aardappels en vlees Woensdag: Spinazie met pasta Donderdag: Nasi Vrijdag: Patat Zaterdag: Bloemkool met rijst en kipsaté In ieder geval deze boodschappen: Plus Brood 2x Kipschnitzels (10 v 5) Broccoli Nectarines Melk Yoghurt Patat Satésaus Emte Kilo gehakt (3,50) Spinazie (0.99) Bloemkool (0.89) Lidl Salades voor op toastjes Fritessaus Kipfilet á la minute Markt Appels Bananen Kiwi's Sinaasappels Ik heb nog 25 euro met uitloop 25 euro maar ik heb waarschijnlijk nog een keer luiers nodig.. Dus denk niet dat ik het red, maar we doen ons best. Zondag eten we denk ik iets van soep met stokbrood, want daar heb ik alles bijna voor in huis. We hebben wel veel eters gehad afgelopen maand dus dan kook ik toch net even iets luxer. Dus dat hakt er wel in.
Ik weet nog niet precies wat deze week te eten. Vind het ook lastig verzinnen omdat ik nooit weet hoeveel puf ik die dag over hou om te koken. Koelkast wordt morgen vervangen dus mijn vriezer en koelkast zijn bijna leeg. Ligt alleen nog fles water, cola wat fruit en boter. In de vriezer alleen nog wat patat en snacks. Vandaag eten we ovenschotel wortels/doperwten. Was er vorige week bij ingeschoten. Morgenmiddag boodschappen doen en koelkast vullen dus zien we wel weer verder.
Hier ook weinig puf en inspiratie. Vanavond wordt het een kipschnitzel met spinazie en sla uit eigen tuin....met een aardappeltje. Ik ben de laatste weken erg moe en heb gewoon weinig zin om te koken. Helaas is mijn man geen keukenprins en ben ik hele dagen thuis dus zal toch zelf iets moeten maken haha.... Brood gaat erg hard bij ons. Misschien toch mar eens proberen zelf te maken. Maar mag wel een fliunkerd worden dan aangezien hier wel een brood per dag door gaat....of in ieder geval 6 per week...... hoe groot zijn jullie broden? Ik heb geen broodbakmachne dus zak het zelf moeten kneden...
Ik heb het nu een aantal maal geprobeerd met verschillende recepten. Mijn so hebben een broodbakmachine maar op geen enkele manier komt er lekker brood uit. Hun vinden het heerlijk maar het heeft een droge cake achtige structuur en zo smaakt het ook een beetje. Dus houden we het maar bij supermarktbrood. (2 voor 1,63)
Brood maak ik al maanden zelf en sindsdien geen winkelbrood meer gekocht. Doe het wel op de ouderwetse manier hoor, dus met de hand kneden en in oven afbakken. saar, kijk anders eens op uitdekeukenvanarden.blogspot.nl. Je moet zonder broodbakvorm wel goed weten hoe je een brood vormt. Er bestaan ook verschillende methodes om brood te bakken zonder het te kneden.
Dit is lekker door de pasta. Heb je nog knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas? Knoflook persen en samen met wat peterselie (of andere groene kruiden) en een flinke scheut olijfolie laten trekken. Ondertussen de pasta koken met flink wat zout in het water. Wanneer de pasta klaar is de gekruide olijfolie opwarmen en de zongedroogde tomaatjes erbij doen. Even goed warm laten worden en dan de pasta er door scheppen en afmaken met wat Parmezaanse kaas. Stamppot ruccola/zongedroogde tomaten is ook lekker. Aardappels koken en ruccola en tomaatjes erdoor scheppen.
@ brood geen ervaring met zelf maken maar ik vind persoonlijk het brood van de lidl erg lekker! Vooral de zonnebloempitbrood
Dankje Islah, ik ga me er eens in verdiepen als het in huis wat rustiger is. Blog ziet er wel gelijk heerlijk uit Ukkie: Oh dat is wel een goed idee en een zakje rucola erdoor heen voor het groente-idee anders vind ik het wel een beetje karig. Maar ik las ook dat je ze vrij lang toch kunt bewaren dus ik laat ze even staan tot juli aangezien Parmezaanse kaas wel aan de prijs is.
ja als ze op olie staan kunnen ze zeker nog een hele tijd mee hoor! je kunt er eventueel ook een pesto van maken. Olijfolie en pijnboompitjes (of zonder want die zijn best prijzig) en een stukje harde kaas en dan fijn maken. mmm lekker op een toastje of broodje
Vond ik ook... Toen ik nog brood kocht, at ik bijna altijd Lidl-brood. Maar ik wil gewoon echt niet meer al die troep binnenkrijgen. Al helemaal niet meer na die ene uitzending van Zembla, over de bakkerij die aan Lidl levert. Maar lekker is het zeker. Al was dat bruine brood met lijnzaad erop altijd mijn favoriet. Wij kregen van een vriend van m'n man wel eens brood van een bakkerij, maar dat vond ik persoonlijk echt niet te vr*ten. En naar dat blog moet ik niet te vaak gaan, want anders ben ik alleen maar in de keuken te vinden, haha! Er staat nu een No Knead Bread (van haar blog dus) te rijzen... Gaat zometeen de oven in, eerste keer dat ik deze probeer dus ben erg benieuwd. Ik zal het laten weten of het lekker is geworden.
Hoi allemaal, Sorry dat ik zo stil was de afgelopen tijd, ik weet ook niet waarom eigenlijk Het is een beetje in het slob geraakt toen mijn man opeens in het ziekenhuis lag en daarna niet meer goed gekomen... Maar de komende maand wil ik weer zuiniger gaan doen. Ik heb een lijst gemaakt met basis-recepten die ik elke maand wil gaan eten en waar ik ook spullen voor in huis heb, zodat ik niet zo vaak naar de supermarkt hoef. Namelijk: chili con carne lasagne nasi macaroni wedges met sla of mais sajoerboontjes risotto met erwten risotto met spinazie risotto met champignons pizza vega-shoarma ovenschotel met rijst en prei pasta-salade aardappelpuree of stamppot wraps Scheelt me al een hoop nadenk-werk in elk geval