Ik vind het ook erg lekker en gezond klinken. En het gaat hier wel om afvallen maar als je iets eet waar wat meer calorieen inzit dan eet je toch een volgend tussendoortje met minder calorieen? (zal ik wel fout hebben maar zo werkt het voor mij wel ) Hier is gelukkig eerst mijn hoofd smaller geworden. Ik had wel een beetje plofwangen gekregen (wat verschillende mensen nodig vonden om me mee te delen). Bij m'n borsten is helaas niks afgegaan. Wil zo graag m'n b-cup weer terug inplaats van de hangende dd-cup die ik nu heb. Van m'n buik, billen en bovenbenen is echt al veel af. Ik pas weer in maat 36 en zat op maat 42 ongeveer.
Je hoeft niet meteen zo fel te reageren hoor. Het blijven koekjes, ipv daarvan kan je ook een appel of bakje magere kwark pakken. Je snapt toch wel wat ik bedoel? Het gaat allemaal om keuzes. Ik weet wat ik eet en maak ook keuzes, vnl goede en heel soms slechte, daar ga ik mij niet voor verdedigen, daar ben ik gewoon heel eerlijk in, dus daar hoef je met niet om aan te vallen. Ik sport nu 3x per week 1,5 uur en ik kom van een halfjaar 0 gesport te hebben (al liep ik al 40 km. per week en fiets de hele dag). Ik weet wat mijn doel is en hoe lang ik daar over wil doen en tot nu toe gaat dat prima (vorige week na behoorlijke stilstand 1,5 kilo kwijt). Dussssszzz. Ik zeg alleen dat dadelstroop een megahoge GI heeft, zo leer je nog eens wat!
Ohh als je dit al fel reageren vind, ik zeg gewoon wat in me opkomt En trouwens, je hebt toch niet elke middag of ochtend zin in een bakje kwark. Afwisselen is de kunst. Er staat volgens mij nergens dat je je er vol van kan vreten en het altijd moet eten of zo. Het ging om een lekker koekje, dat ook nog eens gezond is. En ja dat zijn ze. Ik weet heus wel dat dadelstroop niet ontzettend 'gezond' is, in de vorm van koolh. en suikers. Maar alsnog beter dan gewone stroop. Ik wil nu nog paar kilootjes kwijt inderdaad. Heb een half jaar stil gestaan op hetzelfde gewicht en at vaak, 1 tot 2 keer in de week pannenkoeken, veel fruit elke dag, honing, en veeeeel pindapasta etc. Maar kwam niet aan. Nu weer even opletten.
Liedx: ik ben vanaf half oktober ongeveer bezig en vanaf dat gewicht tel ik. Toen was ik vier kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap (de andere 14,5 van de zwangerschap waren gelukkig snel spontaan verdwenen, binnen een week of drie al). Voor mijn zwangerschap behoorde ik ook al niet tot de lichtgewichten. Vanmorgen weer honderd gram eraf!
ik maak die koekjes ook wel eens, alleen dan alleen met banaan rozijntjes en havermout. dan wel met een heeeeel rijpe banaan zodat het extra naar banaan smaakt. beatissimam heeft wel gelijk met die dadelstroop, dat je bloedsuikerspiegel piekt en je dus meer honger krijgt. maaaar dat kan ook wel eens toch.. het is alsnog veel beter dan de koekjes uit de supermarkt ik heb vandaag raw chocolate cake gegeten bij een eet tentje bij ons in de stad. zonder toegevoegde suikers/geur/kleur/smaakstoffen. was best lekker! en handig dat je niet meteen een hele cake in huis hebt zoals wanneer je het zelf maakt.
ik heb vandaag trouwens ook zoete aardappel gekocht, maar uiteindelijk speltpasta gegeten. morgen dan maar proberen! wel duur zeg, 4 aardappeltjes voor 2,50 maar onze natuurwinkel is sowieso steeds duurder aan het worden.. beetje jammer
Hier bij de turkse supermarkt 1,99 voor een kilo Heb het gister weer gegeten, was weer niet heel knapperig maar het was wel lekker!
Iemand bekend met eiwitpoeder? De dame bij de natuurwinkel zei dat dit goed is om toe te voegen aan het dieet omdat het alles wat strakker zou worden, klopt dit? Zo ja welke is dan goed en betaalbaar? Ik zoek dan een smaakloze....
Beatissimam: ik snap wat je bedoeld, maar er zijn hier al vaker gezonde bak recepten gedeeld (bananenbrood, muffins, kwarkbrood o.a.) en dat wordt hier met open armen ontvangen! Zijn idd gezonde tussendoortjes (er van uitgaande dat je niet zo'n heel brood weg eet bijvoorbeeld) Dames, hoe krijgen jullie magere kwark weg? Eten jullie dat gewoon zo, zonder fruit/zoetmiddel oid? Of hoe maken jullie het verantwoord smakelijk? Kun je er bijvoorbeeld een vanille stokje doorheen gooien? Of stevia ofzo? Ik vind het zo wrang van smaak, zonder iets er in..
Josie wat goed dat je dan al 21kg afgevallen bent! wow! Hoe doe je dat? Grappig om te zien dat iedereen nu zoete aardappels gaat eten. Wij aten het sowieso al elke week. Erg lekker! Zoete aardappels uit de oven vind ik toch lekkerder dan gekookte zoete aardappels.
Ik maak in de winter zoete aardappel met pastinaken, ui en spek uit de oven. Dan smelt de spek weg en worden de aardappelen en pastinaken beetje krokant. Supersimpel, superlekker! Maar zo als bijgerecht/los onderdeel van de maaltijd lijkt het me niet zo lekker.