Hij kan tarawih ook thuis bidden anders, scheelt ook weer het op en neer gaan naar de moskee. De dagen dat die wel kan kan hij alsnog gaan. Vervelend eylem dat je je zo voelt vandaag, ik heb vannacht maar een heel lichte sahur gedaan, had vanmiddag wel even wat hoofdpijn maar voor de rest gaat het goed gelukkig. Hopelijk gaat het morgen beter met je. Ik weet nog niet vandaag wat te eten, heb nog soep al dezelfde 3 dagen haha. Dus die moet weer gegeten worden :') .
hmm dat ziet er zeker lekker uit namoli, heb je een recept?? Ik drink 's ochtends smoothies van vers fruit, lekker en gezond! Tot nu toe vind ik het eigenlijk heel erg goed te doen
Hier gaat het vandaag ook goed! Ik drink in de ochtend eiwitshakes en een glas vruchtensap iets anders krijg ik niet naar binnen.
Ik bid en drink half slapend daarna rol ik weer heerlijk mijn bed in! Ben echt heel slecht in s'nachts wakker worden.
Ja natuurlijk anders is het niet vol te houden, het laatste gebed is pas rond 23.30 dus voor 24.00 uur slapen we sowieso niet. En dan rond 7 uur weer eruit ik ben weleens uitgeslapener (dat is geen goed NLs) geweest
muhaha ja ik heb wel eens meer slaap gehad, gelukkig mag ik smiddags vaak een dutje doen van 2 a 3 uur
Tot het ochtendgebed mag je eten (1,5 uur voor zonsopkomst). Dit is nu dus rond 04:15. Helaas bidden veel moslims dit gebed veel te vroeg.
Klopt! Maar waar woon jij dan? Hier (in zuid holland)is shuroq (zonsopkomst) om 05.24. Als je dat 1.5 uur eerder telt kom je dus op 3.54uur uit.... dus kwart over 4 is hier te laat.
Ja natuurlijk...het was trouwens mijn eerste keer...ik heb net geproefd het was heerlijk Ingrediënten 500gr witte vis graatloos 500gr scampi 250gr zalm graatloos 250gr calamares 4tenen look 2ui 1pak mihoen (Chinese vermicelli) Peterselie Koriander Paprikapoeder Gemberpoeder Komijn Zout/peper Citroen Fillodeeg (loempiadeeg/fijne bladerdeeg) ik weet niet hoe je dat in NL noemt Olijfolie Zonnebloemolie Bereiding: Snij de ui in kleine blokjes en bak deze in olijfolie. Snij intussen de peterselie en koriander. Voeg deze bij de ui. Pers de look en doe bij het mengsel alsook de kruiden. Voeg dan een half glas water toe. Laat rustig verder sudderen. Snij de vis, de zalm en scampi in stukjes ( niet te klein, want de vis valt uit elkaar in de saus) voeg de vis toe bij het mengsel. Als de vis wat gegaard is voeg dan de zalm, calamares en scampi toe. Pers er een citroen over. Laat de mihoen 4min weken in warm water. Als de scampi, calamares, vis en zalm gaar is zet het vuur uit. Neem een bowl en netje en giet het mengsel erin. Zodat het sap hiervan uitlekt in de bowl. Giet dan de mihoen af en giet het sap van de vis over de mihoen zodat die sappig wordt en laat even staan. Knip de mihoen in kleine stukjes van ong 2 cm. En meng met het mengsel Nu komt de harde labeur Zet de oven op 200 graden en vet een bakplaat in met wat olie of gebruik bankpapier Neem een klein rond kommetje of rond potje. Neem de fillodeeg en knip die in vierkantjes zodat die nog ruim over het potje komt. Smeer het potje in met olie en maak ook je werkplek "vettig". Neem een blaadje fillo en leg die op je werkplek dop je vingers in de olie en strijk het blaadje in. Leg het blaadje nu over het potje en laat de randjes hangen. Doe dit tot je 3 blaadjes in het potje hebt. Doe er het mengsel in en plooi de randjes blaadje per blaadje naar binnen. Voorzichtig want de blaadjes zijn heel fragiel. Draai het potje voorzichtig om op je hand nu heb je een mooie mini pastilla. Leg ze voorzichtig op de bakplaat. Die verder tot het mengsel op is of de blaadjes. Bak ze op 200 graden 20min Klaar!! Smakelijk!!
Bij ons is het ochtendgebed nu om 03.53 inderdaad....Wij houden de tijden van de Ezan Vakti Pro app aan. In Turkije loopt de app precies gelijk met de gebedsoproep van de moskeeen en ook hier klopt het precies met de tijden van de moskee dus insa'Allah klopt het. En dan nog...liever iets te vroeg, dan te laat!
Ik ga morgen denk ik eens de 'beroemde ramazan 2014' hapjes met loempiavellen maken, makkelijke msemen heet het geloof ik in het Arabisch. Vullen, vouwen, bakken, klaar. Op de kook/bakpagina's van Facebook echt een hit, ik ga er een soort snelle börek van proberen te maken.
Het is trouwens bakpapier en niet bankpapier hihi ik typ op gsm en dan komt die correctie vanzelf hihi Oh ja vergeten als de pastilla klaar is kan je voor het serveren nog een schijfje citroen opleggen dat oogt mooi
Pfff ik ben hartstikke verkouden geworden, vandaar dat ik gisteren zo futloos was waarschijnlijk. Nu zit mijn hele hoofd vol maar het ergste is die keelpijn en niks drinken, argh. Insa'Allah red ik het tot aan de iftar.
Jij ook al... Ik was de hele dag non-stop aan het neussnuiten. Voel me echt belabberd. Maar ik moet wel zeggen dat ik altijd verkouden ben (chronisch) alleen gisteren was het wel heel erg... Kan ook komen doordat mijn man de hele dag in de tuin bezig is geweest (met ramen en deuren soms open).
Ja hier is het denk ik doordat we 4 weken op vakantie zijn geweest en nu weer terug naar school...mijn oudste gaat pas net naar de basisschool dus we pikken alle virussen mee (zijn blijkbaar andere virussen dan op de psz haha). Ze hebben nu trouwens thema ramadan op school, heel leuk, mijn oudste zingt er liedjes over en ze hebben kaarten en slingers gemaakt.