Ik denk dat dat gaat schiften. Hebben ze in België niet die pakjes witte roomkaas, dus zonder kruiden? Die gebruik ik weleens ipv creme fraiche.
Ooo dan maar roomkaas gebruiken als ze het hier hebben natuurlijk. Ik moet nog gaan kijken eigenlijk. Morgen ga ik boodschappen doen en gelijk het schotel maken. Ben benieuwd Eylem. Hopelijk lust mijn (turks) man het ook wel. Ik hou van nieuwe andere (buitenlandse) gerechten.
Philadelphia zonder kruiden, die zouden ze in belgie moeten hebben. Zelf zou ik bedenken om dan sour cream en roomkaas te mengen maar ik weet niet of dat het gewenste effect heeft.
Delhaize verkoopt in plastick bekers creme fraiche. Staat ook op het potje creme fraiche , staat bij de schappen van de kazen en kwarken
Creme fraîche is net als zure room/sourcream en Griekse yoghurt aangezuurd. Niet te vergelijken met room, slagroom of roomkaas dus. Het heeft een vetpercentage van 35-40% wat veel hoger is dan zure room (20%) of Griekse yoghurt (10%). Het is eigenlijk baggervette yoghurt.
Roomkaas is toch ook 'aangezuurd'. Een vriendin van mij maakt wel eens roomkaas en doet daar citroen bij.
Zure zuivel maak je door melk aan te zuren met 'yoghurtcultuur'. Roomkaas is gemaakt van melk en room en is niet aangezuurd.
Ik ga het vandaag maken. gisteren zat er ongepland iets tussen. straks boodschappen gaan doen. Maar ik laat het je nog weten. Voor hoeveel personen is dit gerecht eigenlijk?