Gluten en koemelkvrij dieet 15mnd dreumes

Discussie in 'Voeding' gestart door piccolina, 7 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Wie kan mij helpen aan goede lijst met producten?!
    Ze eet nu:

    Ochtend- pap met melk.
    Welke pap het beste is?? Met rijstenmelk maar misschien ook andere melk kan? Kokos?

    Lunch- brood met beleg
    Ik koop nu gluten en lactosevrij brood maar is gemaakt ik fabriek waar ook gluten zijn is het erg?? Verder beleg: margarine of boter kan ook?
    Wat kan ze op brood? Sesampasta is goede als optie?
    Kipfilet?

    Avond eten-
    Wat ze kan wat niet van groente, vlees, vis? Ik zag dat ze ekel rundervlees en zalm mag. Aardapels? Zoete aardappel? Pastiniak?

    Tussendoor: ze mag druif niet. Wat nog mag niet van fruit?
    Ze mar rijstenwafel en schapenyogurt.
    Welke koekjes mag ze? Merk?
    Mag ze rozijntjes?
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    koemelk ben ik niet zo in thuis. Is het glutenvrij in samenspraak met een internist oid. Want ik raad je af "op eigen houtje" glutenvrij te gaan geven. Moet ze ooit getest worden op glutenintolerantie of coeliakie en ze eet al een tijd glutenvrij, dan ga je haar heel ziek maken. Pas daar goed mee op.

    Bij glutenvrij moet je op de verpakking vooral op tarwe/granen en dat soort dingen letten. Gluten zit in heeeel veel producten dus eerst even inlezen en in overleg met een arts.
     
  3. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Volgens mijn kinderdiëtiste is sojamelk de enige volwaardige koemelkvervanger voor peuters. Aangezien mijn dochter op zowel koemelk als soja reageert, krijgt ze nu rijstmelk. Maar rijstmelk bevat te weinig vetten, en dus meng ik die elke keer met rijstroom. Bovendien heeft rijstmelk te weinig vitamines, maar aangezien mijn dochter massa's fruit en groente eet, is dat in haar geval geen drama.

    Gluten heb ik geen ervaring mee.

    Maar als je zo'n strikt dieet moet volgen, lijkt het me aangewezen een goeie kinderdiëtist te zoeken. Hoe komt het dat je nu die zaken wilt schrappen, overigens? Jij was er toch altijd rotsvast van overtuigd dat je dochter geen KMA had?
     
  4. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    #5 piccolina, 7 jul 2014
    Laatst bewerkt: 7 jul 2014
    Dat is getest met electro accopunctuur maar ze heeft nooit glutenvrij gegeten dus 2 wk kan ze overleven en werd gezegt indd dat het in veel producten zit en dat bij haar hoeft niet alles vermijdt te worden maar wel spelt bijv omdat ze daarop speciefiek reageerde.
    Dus het is meer van dat ze pap en brood glutenvrij in elk geval eet en wat mogelijk is qua hystamine staat op lijstje wel wat genoemd.

    Ze hoeft niet strik volgen. Het is voornamelijk dat ze nu extra op alles kan reageren omdat ze te veel allergenen kreeg en icm lage weerstaand, atopische eczeem, bmr prik, weer etc.

    Onderzoek bloedtest hebben we nog niet dus het is niet door arts of zo vastgesteld het is ook maar een moment opname dat wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk op dat alles allergisch is.
    Dermatoloog en ha zeiden dat op moment van ea opname is wel te vertrouwen dus beste het 2 weken weglaten wat ze op reageerde en na 2 weken langzaam introduceren beginnen met gluten en dan melk.
    Overigens stond ik nooit steenvast dat ze kma niet heeft. Ik twijfelde altijd ook zelfs ;)) net al alle huisartsen en kinderartsen en het is nooit bewezen nog dat ze dat heeft. Ze heeft misschien wel intolerantie voor allergenen ivm darmen en het is nu uit de handgelopen omdat te lang werd gegeven.
    Dat is mijn mening maar ook dat van artsen dat dat kan het zijn want voor echt allergie is echt meer sympthomen nodig.
    Maar goed we gaan 2 weken dus het aanhouden om haar darmen rust bieden en zien het verder wel.

    Ze krijgt hier veel groente en eten dus rijstemelk lijkt mij goed. Er is ook eentje met extra calcium zag ik.
    Schapenmelk kan ze ook.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    wacht lees toevallig in een ander topic dat je 2 weken glutenvrij gaat. Ik snap dat je het wellicht van mij niet wil aannemen, maar probeer het toch. Met 2 weken glutenvrij ga je niks opschieten, het lichaam is dan nog niet vrij van de gluten dus je ziet nog geen verschil in evt. klachten. Daarbij als je een tijd echt glutenvrij gaat dan kan je lichaam na een tijd helemaal geen gluten meer verdragen, bij elke gluten die je binnen krijgt wordt je dood en doodziek, spugen e.d...wil je echt niet hebben.

    Qua verse groenten kan bijna alles, qua vlees veel, maar niks wat "bereid" is. Een slavink of hamburger bv zijn bereid met paneermeel om het bij elkaar te houden, paneermeel bevat gluten. Kip, rundvlees, varkensvlees e.d mag allemaal, maar pas op met gemarineerd vlees want in de marinade kunnen gluten zitten. Albert heijn is heel trouw met vermelden op de verpakkingen, verder letten op tarwe/ granen.

    Spelt is niet glutenvrij!

    Gluten zitten in de gekste dingen, brood en koek ligt voor de hand, maar het kan ook in bepaald ijs zitten, sausjes e.d.

    Ik raad je iig af om zomaar 2 weken glutenvrij te gaan en wanneer er een sterk vermoeden is wat betreft glutenintolerantie of coeliakie dan bloedonderzoek bij de HA vragen en van daar uit naar de internist. Je komt dan als alle onderzoeken geweest zijn automatisch bij een dieetiste terecht.
     
  6. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Ze at nooit bereide vlees, saus, pakjes etc.
    Enige waar ze echt ooit gluten had was: speltbrood, speltkoekjes, pannekoeken, pap. Meer niet dan van alles wat je noemde.
    Tja arts ze afgelopen vrijdag dat 2 weken glutenvrij in haar geval moet voldoende zijn en niet erg of zo nooit van gehoord van haar zoiets.
    Ik vroeg haar of het beter is koemelk en glutenvrij gaan of onderzoek afwachten ze zei dat als we willen kunnen we gewoon dat doen maar naar mening valt het mee als we niet te gek erin worden.
    Te gek wordt het niet want echt alles vermijden gaan we niet maar in elk geval dus pap en brood...

    Nogmaals dat gluten intolerantie kan bijkomende klacht zijn van haar hele toestand.
    Maar goed ik ga hier op adviezen van dermatoloog en homeopaat en zie het verder. Verwijzing naar dietiste krijgen we zeker niet als er niets in bloed onderzoek uitkomt dat ze arts zelf omdat afgaan van haar klachten is niet nodig. Verder bloedonderzoek pas 1 augustus bekent tot die tijd gaan we niet wachten. We gaan erna op vakantie en is niet handig allemaal.
     
  7. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Rijstmelk kan dus, maar je moet dan echt aanvullen met rijstroom voor de goede vetten. Dat is echt belangrijk.
     
  8. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
  9. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Waar koop je zo n rijstroom? Staat in koeling of niet?
    Indd denk ik ook want rijstemelk is best dun vind ik waterig.
     
  10. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Je hebt Alpro Rice Cuisine, in de koeling. Maar ik gebruik Isola roomrijst cuisine, van Bioplanet. Geen idee waar je zoiets in NL kan vinden, ik heb ook even moeten zoeken. Biowinkels zullen het vermoedelijk wel hebben.
     
  11. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Wat ik zelf vermoed zeg maar is dat bij haar soort beetje alles op elkaar gekomen en doordat atopische eczeem kan ze voor veel dingen intolerantie ontwikkelen als haar weerstand verslechterd is.
    Ik weet hetzelf niet is maar een gedachte want ze had pas eczeem van vermoedelijk koemelk na 13mnd (kreeg ervoor melkproducten maar op moment dat ik 200cc puur melk gaf begon eczeem). Volgens dermatoloog kan dat gewoon goed dat er te veel koemelk maar bepaalde hoeveelheid zit ze goed. Dat kan dus nu ook met gluten gebeuren en amandel omdat ik dat nu veel vaker geef. Ze geeft eerder teef/haver pap gehad en sinds 13mnd bambix.
    Dus misschien dat alles werd te veel..

    Maar positief is dat ze nu al 2 dagen eczeem wegtrekt. Ze slaapt nu ook iets beter.
     
  12. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Ik ga kijken vandaag. Dank voor tip
     
  13. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Maar dus gluten zitten voornamelijk in tarwe, spelt etc dus granen toch? Maar havermout ook of niet?

    Tuc: ik snap wat je zegt over dat glutenvrij kan gevaarlijk zijn maar 2 weken toch niet als ik alleen pap en brood niet geef? Ik bedoel dat ze heeft tot 7 mnd ook geen brood gehad en overleed het wel zoals alle andere kinderen? En tot 13mnd ook kreeg ze geen tarwe eigenlijk.
    En sommige eten totaal geen brood en geen tarwe gewoon niet als gluten vrij maar zomaar ken ik ook kinderen en mensen die dan ook geen granen eten totaal niet en als wel eten ergens anders of zo gebeurt niets met hun.
    Heb je link waar ik over meer kan lezen over gevaar van geen gluten binnen krijgen?
     
  14. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Als pap kun je bijv havermoutpap bereid met water en een schepje kokolie erdoor doen.. Om het evt wat zoeter te maken kun je er ook lekker fruit doorheen doen. Even goed lezen, sommige havermout bevat wel wel gluten!
    Misschien kun je eens googlen op Ralph Moorman. Hij is voornamelijk voorstander van glutenvrij en zuivelvrij eten. Let wel dat hij voor volwassenen schrijft, dus pas dit absoluut aan aan je opgroeiende kind!
    Je kunt ook zelf glutenvrij brood maken.. Dit is iets anders dan gewoon brood omdat je gluten mist, maar het is een goede vervanger. Je kunt ook kokosolie smeren op brood, heel erg gezond!
     
  15. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    En het is helemaal niet erg om je dochter eens een keer glutenvrij te laten eten! Maar (tenzij coeliaki) niet te lang en te vaak! Mijn dochter heeft ook een afwijkend stofje in haar bloed eat kan duiden op coeliaki. Ze heeft het blijkbaar niet volgens de onderzoeken maar ik ben dus ook terughoudender met gluten en geef vaker gebakken of gekookt ei met groenten en fruit. Net heeft ze gebakken eitje/aardbeitjes en yoghurt gegeten.. Ze vond het heerlijk!
     
  16. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Mocht je echt glutenvrij willen eten, dus niet alleen zonder brood en pap, dan kun je eens kijken op www.livaad.nl (Hier is ook een app van) Hier staan heel veel producten op die glutenvrij zijn en bij de meeste wordt ook nog aangegeven of het lactosevrij is.
    En op het forum van coeliakie (www.coeliakieforum.nl) kun je veel lezen over glutenvrij en natuurlijk ook vragen stellen.
     
  17. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Eet ze helemaal geen koekjes of crackers ed tussendoor dan? Ik begrijp dat je het wilt proberen maar 'een beetje' glutenvrij lijkt me niet echt te werken eigenlijk..
     
  18. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Dank voor tips!
    Ga inlezen en kijken.
     
  19. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Ik ben eigenlijk in de waar want iedereen schrijft iets anders dat het dus schadelijk kan zinn glutenvrij en dat 2 weken niet genoeg is.
    Die homeopaat zei dat 2 weken plus middeltjes van haar om schimmel in buik weg te laten moet voldoende zijn.
    Ze zei ook dat ik niet moet doordraaien en echt bij zeg maar zelfs water gluten zoeken dat ik spelt zeker weg moest laten en dus voornamelijk andere granen.
    Dochter was zo huilerig dat ik niet echt goed kon afronden dat maar ik kreeg van haar mee dat 2wk voldoende moet zijn.


    Nee ze eet in principe nooit koekjes of crackers enkel soms als ze erg huilerig is buiten huis op afspraak. Dan at ze dus goodies of speltkoekjes.
    Ook vandaag maar is echt uitzondering zeg maar.
    Ze eet rijst of quinoawafels..


    Ik ga dus teef/have pap biobim geven ik ga nog even kijken vandaag ingrediënten zeker. Brood glutenvrij en geen spagetti, couscus. At ze ook nooit bijna. Koekjes krijgt ze gewoon niet dan.



    Ik denk dat daar wel eens verband kan zitten want tot 1 jaar lette ik extra op tarwe en ze had nooit koekjes etc en erna ben ik het veel vrij gelaten en blijkbaar was het te veel. Zou dat kunnen?


    Heb nog vraag: ik maak soms havermout koekjes: banaan, lijnzaad, havermout. Is het gluten vrij? En hoe zie ik dat mijne havermout glutenvrij is het staat niet op maar is gewoon havermout die hoeft niet gekookt te worden.


    Kokosboter ken ik ik bak ook altijd op kokosboter.
    Ga op brood ook proberen.
    Zou ik ook ei weglaten voorlopig of niet? Homeopaat kon niet op ei testen helaas dochter wilde niet meer..
     

Deel Deze Pagina