Ik vind het ook sneu als kinderen zo'n enorm vol weekprogramma hebben. Ze leven continu in een groep, doordat ze niet thuis kunnen zijn. Sommige kinderen vinden dat echt niet prettig. En dan worden ze in de weekenden ook nog van het ene naar het andere clubje gesleept. Ik merk wel dat kinderen erg moeilijk een grens aan kunnen geven. De oudste 3 van mij gaan ook maar door, van het ene speelafspraakje/feestje naar het andere. En dan nog liefst allerlei sporten en clubjes. Daar steek ik dus wel eens een stokje voor: even rust. Maar hoe doe je dat als je kind continu bij de bso zit? Daar gaat alles ook in 1 stroomversnelling door. De beste oplossing zou dan een gastouder aan huis zijn, die het in goede/rustige banen leidt.
Zou er nog eens bij moeten komen als hij ook nog eens naast dat hij fulltime werkt het huishouden bij moet houden. Sorry maar dat zou er bij mij ook niet ingaan. Maar zo ieder z'n eigen manier inderdaad.
Wij zijn daar ook heel selectief in....dinsdags of donderdags kunnen er speelafspraken gemaakt worden en afhankelijk van met welk kind, soms op vrijdag. Dit omdat dochter op zaterdag zwemles heeft en ik het anders te druk vind. Ik vind het wel zielig als de kinderen dan ook nog eens naar de voorschoolse opvang moeten...maar ik weet ook dat er soms de keuze ook niet is. Ik heb de mazzel dat ik mijn eigen uren indeel....ik begin om 8.45, dus kan de oudste zelf naar school brengen. Even een contact moment met de juf...dat vind ik ook belangrijk.
Hier eigenlijk ook op vaste dagen speelafspraken, maar daar houden ze zich niet altijd aan... Gaat opeens de telefoon dat ze weer bij iemand zitten of er worden er een paar mee naar huis genomen. Voorschoolse opvang is inderdaad soms nodig, maar het lijkt me zelf niet ideaal. Toen ik werkte moest ik ook vroeg beginnen. Gelukkig had ik toen een gastoudergezin waar ik ze vroeg kon brengen. Maar ik voelde me niet happy als ik ze voor 7 in de auto moest zetten terwijl ze liever in hun warme bedjes wilden blijven liggen. Ik werk nu thuis in de uren dat het me uitkomt. En dat is vaak 's avonds, als iedereen hier op bed ligt. Ook niet altijd even leuk, maar ik ben blij dat ik er de deur niet voor uit hoef!
Dat vind ik dus ook zeker zo, maar dat word kennelijk opgevat als oordelen . Overigens vind ik het een ander verhaal wanneer beide ouders MOETEN werken. Als je moet kiezen tussen een dak boven je hoofd of fulltime werken, dan is de keuze snel gemaakt.
Ons kind is 5 dagen van de 7 thuis, waarvan 4 dagen met ons. Hoezo sneu? Het is maar net hoe je het regelt.
Tuc heeft het over kinderen die meer op de opvang zitten als thuis... Als dat bij jullie niet zo is hoef je je toch niet aangesproken te voelen...?
Ik lees hier een vooroordeel... Ik werk vaak vier dagen maar dan wel 48 uur. (24 uurs diensten) Het is maar net hoe de uren worden ingedeeld. Lang niet iedereen werkt van negen tot vijf
Dat is geen vooroordeel, maar een (verkeerde) aanname. Net zoals dat jij aanneemt, dat een gemiddelde werkdag van negen tot vijf is (daar haal je fulltime over 5 dagen niet mee ) Anyhow, ik werk 4 dagen, 32 uur. Parttime dus. Ik vind het nog veel.
Vier dagen per week in met mijn uren fulltime. Je maakt in ons ziekenhuis aardig wat langere dagen dan de bijvoorbeeld standaard kantoorbaan. Ik werk drie dagen per week + diensten. We hebben besproken wat we gaan doen als baby er straks bij is...manlief werkt nu op woensdag thuis met onze dochter ook thuis. Met twee kinderen gaat dat natuurlijk niet lukken. Nu komt hij al amper aan werk toe en haalt hij dat in op de avonden. De keuze is geworden dat ze beide op woensdag ook naar het kdv gaan. Minder dan 3 dagen werken is in mijn beroep niet erg fijn...je blijft niet meer goed op de hoogte van alle ontwikkelingen etc. Drie dagen kdv is wel ecgt het maximum. Mn dochter vindt het kdv echter wel echt helemaal geweldig. Ik doe trouwens al het huishouden daar mijn man wel fulltime werkt.
Dat schrijft ze niet, hoor. "Ik vind het alleen nogal sneu ( lees goed..ik vind) wanneer beide ouders full time of bijna fulltime werken, er is zo weinig tijd voor de kinderen over dan. En zijn meer bij de opvang/oppas dan thuis." Dat zijn een heleboel aannames, die voor de meeste veel-werkende ouders niet opgaan. Ik zeg het maar even.
Dit is de reden waarom ook wij besloten hebben dat ik thuisblijf. Wij willen zelf graag de hoofdopvoeder zijn, en het niet overlaten aan instanties. Ze zijn zo vlug groot. Ik kan me niet voorstellen 'savonds snel te moeten eten met de kinderen, douchen en hup naar bed. Lijkt me zo gehaast en ik zou echt het gevoel hebben dat ik leef om te werken i.p.v. andersom. En nee, financieel hebben we het niet super breed. Maar de kinderen komen niets te kort en we hebben het heel gezellig met elkaar. Soms hoor ik wel eens "we moeten met tweeën werken om het haalbaar te maken". Ik denk dat de levensstandaard per gezin verschilt, wat je prioriteiten zijn. Ik kan me overigens voorstellen dat er moeders zijn die voor zichzelf graag part-time willen werken, ook voor het sociale aspect. Dat je dat min of meer nodig hebt om een goede balans te kunnen vinden. Een paar uurtjes zou ik best willen werken als de kinderen wat groter zijn. Op dit moment weegt het me echter zwaarder dat ik er voor de kinderen ben en ze in hun eerste levensjaren kan zien opgroeien... al die speciale momentjes, ik zou ze niet willen missen.
Ik ben thuis maar werk inmiddels ook parttime. Verdien er nog erg weinig mee...maar ach...ha ha Toen de kinderen klein waren moest ik thuis blijven. Ik trok het niet om en te werken en voor de kinderen te zorgen. Nu ze groter zijn wel weer en ik ga dus ook weer rustig beginnen. Maar wel voor mezelf en niet bij een baas ( voorlopig)
Ik sluit me hier wel bij aan. Het is maar net hoe je het kan regelen. Mijn oudste blijft twee dagen over (dat vindt hij zeker geen straf, maar heel gezellig), een middag past opa op, en een middag BSO. De jongste heeft twee dagen kdv. Alle andere dagen zijn wij er. Wij hoeven ons eigenlijk niet te haasten, met eten, want we beginnen gewoon wat eerder. Maar we werken wel 36 uur (in vier dagen) (ik) en 28 uur + een deeltijd HBO-opleiding (vriend). Dus al met al is dat eigenlijk allebei fulltime.
Ik vind het niks mis mee als beide ouders werken. Maar 4-5 dagen in de opvang is niet mijn ideale beeld.
Ik heb niet alles gelezen, maar wil toch even reageren op een post die hier voorbij kwam. Ergens schreef hier iemand over het feit dat er een voltijds werkende moeder jammerde dat ze niet minder kan gaan werken en veel van haar kind mist terwijl ze in een kast van een huis wonen en 2 auto´s voor de deur hebben. Maar er wordt nooit niet nagedacht over welke problematiek waar juist die mensen mee te kampen hebben. Stel dat zij samen 10.000 netto zou verdienen en daarop gebaseerd een huis hebben aangekocht, auto, en nog zoveel meer. Iedereen besteed nu eenmaal naar het niveau wat er verdiend wordt. En gelukkig maar, want zo blijft de maatschappij draaiend! Stel nu dat in haar functie niet toegelaten wordt om minder te werken. Om haar kind meer te zien, moet zij dus op zoek naar een andere job. Daar hangt er dan natuurlijk ook aan vast dat ze in een hele andere categorie zal gaan verdienen wat dan niet enkel voldoende is voor wat ze reeds bvb 10 jaar geleden heeft proberen op te bouwen, maar ook het risico dat je weer sneller wordt buiten gegooid. Ik spreek nu eenmaal uit ervaring, dat iemand in een hogere functie minder snel wordt ontslagen als iemand onderaan de trap...(en neen, ik zit zelf niet in die functie ) Ik zou er persoonlijk zelf ook niet voor kiezen om door een "eigen keuze" hypotheek problemen te krijgen... Als je wordt ontslagen... dat is weer andere koek, maar daar kan je jezelf niks mee verwijten!
Ik werk fulltime in het basisonderwijs. 1 dag minder werken betekent in mijn geval meer overdragen en dat kost ook weer tijd. Verder vind ik het heerlijk gewoon zelf verantwoordelijk te zijn voor mijngroepMijn man werkt 4 dagen. Daarbij heb ik natuurlijk heel veel vakantie. Elke schoolvakantie ben ik lekker thuis met de jongens (alleen de laatste week van de zomervakantie ga ik een paar dagen naar school) Ja soms is het druk: vooral de periodes rond toetsen, rapporten, oudergesprekken enz. Ook denk ik na over hulp in de huishouding, dat zou toch wel erg lekker zijn. Nu doe ik dat ' s avonds en in het weekend.
Precies...en iedereen weer gelijk op de achterste beentjes...ik heb zelf een oppaskindje waarvan papa 40 uur werkt en mama 32...heb hem doms een dag, soms 1,5 dag en soms niet. Ik weet dat de uren anders verdeeld kunnen zijn. Ik heb het over de kindjes die 4 of 5 dagen op kdv, bso, go of wat dan ook zitten. Ik oordeel niet over die mensen..ieder moet doen wat hem goed lijkt. Ik zeg alleen dat ik het sneu vind als je zo vaak ergens anders bent. Meer niet.
Nee dat zijn aannames van jou dat ik dat zo bedoel. Ik leg duidelijk uit hoe ik het bedoel maar jij wil alleen het slechtste lezen. In veeel gevallen waarvan de ouders 4/5 dagen werken beiden zit het kind veel bij de opvang. Er zijn ook situaties waarbij men het anders oplost tevreden