Ik eet vanavond denk ik maar iets van pasta. Het regent al de hele dag dus ik heb geen zin om boodschappen te gaan doen en voor pasta heb ik alles in huis
Dames wat kletsen jullie veel. Ik vind het bij curry's heel verschillend wat ik lekker vind. Soms bloemkool/aubergine/courgette, maar soms vind ik paprika oid lekkerder. Hier komt er vanavond geen bloemkool op tafel maar morgen. Vandaag kook ik even niet. Ik heb de afgelopen 3 dagen de volledige benedenverdieping op z'n kop gehad en ik ben behoorlijk op. Manlief bood aan eten mee te nemen en met het zicht op de megameevaller kan dat best een keer. Vanavond lekker op tijd naar bed.
Ja erg he dat weer, als je er niet door hoeft lekker niet doen. Wij doen door currys en sauzen vaak ook iets van wok groenten of bami nasi groenten etc, als we dat halen eten we 2 dagen van. Ene dag bv wok gerecht andere dag groenten ergens doorheen. Maar goed zijn dan ook nog met zijn 2en. Hoe is het bij jullie met groenten gaat vaak alles in 1 x op? Ik vind vaak een bloemkool en dat soort groenten veel te veel voor ons tweeën. Dus weet nooit zo goed wat te halen en kom dus heel vaak op dezelfde groenten uit ( wokgroenten en dan 2 dagen verschillende dingen mee doen ) sla, worteltjes doperwten etc. Wij eten namelijk nooit 2 dagen achter elkaar hetzelfde. Houden we allebei niet zo van dan hebben we de 2e dag daar geen zin meer in.
MadamaV: Bloemkool eten wij dan ook 2 keer van hoor. Maar vinden we allemaal heel lekker. Ik maak er dan wel 2 verschillende gerechten mee. Bloemkool kan ook wel een paar dagen gehalveerd liggen in de groentela he?! Verder doe ik met ijsbergsla ook vaak 2 keer. 1 keer met gebakken aardappels en 1 keer in de wraps ofzo.
Wij zijn ook met z'n tweeën en bij ons gaat inderdaad ook niet altijd alles in één keer op. Meestal bewaren we de rest dan om een paar dagen later te eten (bijv. een halve courgette of iets). Sommige groente haal ik ook liever van de diepvriesafdeling zodat je geen haast hoeft te hebben (bloemkool bijv.). Ik vries nu ook wel vaker zelf iets in. Had laatst worteltjes die slap begonnen te worden, heb toen de helft gegeten en de helft gewassen, gesneden en ingevroren.
Hier ook weer sinds een aantal weken bezig. Budget is nu 500 euro per maand al in dus boodschappen, voeding, luiers, voer hond/kat, kruidvat enz. En eerlijk is eerlijk vind het best lastig dus lees graag mee
Hier gaat een bloemkool in een keer op. Maar wij zijn dan ook wel met zes verder hou ik bijna nooit iets over.
Misschien niet voor iedereen lekker, maar hier is het altijd een succes (en niet duur) groentemacaroni met tonijn (voor ca. 4 personen of meer als je kleine eters hebt) Nodig: 1 blikje tonijn op water 1 zak diepvriesgroenten italiaans (750 gr) macaroni/penne/ed. genoeg voor het aantal personen. Tomatensaus (uit pot of 'vers' gemaakt) Bereiden Kook de pasta zoals je gewend bent en laat uitlekken. Wok de groenten tot ze beetgaar zijn, voeg de tonijn en saus toe en warm op. Pasta erdoor en nog even laten staan. Ik doe altijd wat geraspte kaas erover heen en maak er een komkommer/tomaatsalade bij. Verder voeg ik olijven toe, maar als je die niet lekker vindt, kun je ze achterwege laten.
Lekker druk aan het kletsen dames! @vakantie; hier dit jaar als vanzelfsprekend helaas niet. Wel hebben we nog kortingsbonnen liggen van de C1000 dus misschien als het allemaal gaat passen in de financiën nog 2 of 3 uitjes. Verder gewoon lekker veel fietsen, naar het park of het bos. We vermaken ons vast wel. Ik heb sowieso geen vakantie deze zomer omdat ik nu alle extra uren draai die ik maar draaien kan om ons hoofd boven water te houden. @curry; het ligt een beetje aan de soort curry die ik maak. De ene keer gaat er fruit doorheen, de andere keer broccoli, sperziebonen of bijvoorbeeld linzen/spliterwten. Sowieso gaten bij ons wel altijd een flinke hoeveelheid groenten doorheen te denken aan paprika, aubergine, courgette, pompoen, etc @hier; zojuist ons laatste geld besteed aan een rondje boodschappen. Hier moeten we het nog 13 dagen mee doen. Gaat vast wel goed komen. Ik zal straks even een lijstje posten maar nu eerst een weekmenu in elkaar draaien. Ben gewoon naar de winkel gegaan, had een paar vaste dingen nodig maar verder alleen aanbiedingen gepakt. @nieuwe leden; welkom!
@islah; heb jij ervaring met brood bakken in een combi oven? Mijn gasoven veroorzaakt kortsluiting sinds enkele weken en kunnen we dus niet meer gebruiken. Nu hebben we nog wel een combi oven maar is die überhaupt geschikt voor zelfgebakken brood? Ik heb anders ook nog een mini oven dan maak ik gewoon steeds kleinere broden.
Bezig geweest met weekmenu; Vandaag citroenkip met couscous in yoghurtsaus Morgen aardappel-tomaat-courgette-ovenschotel Vrijdag frittata Zaterdag ons gezamenlijk familie-verjaardagsfeestje/housewarming met 13 man dus een heleboel koud eten (hummus met turks brood, pastasalade, couscoussalade, aardappelsalade, meringue) Zondag ongetwijfeld restjes Maandag en dinsdag zullen ook nog wel restjes zijn, mijn vriend gaat nl. de vierdaagse lopen en slaapt niet thuis dus ik ben maar in m'n eentje.
Ik bak ook brood in mijn combi oven in een cake blik omdat een brood blik te groot is. Gaat hier goed
Hihi gesneden kan wel, maar ik had laats gewoon hele worteltjes geschrapt en heel in de diepvries gemikt.....toen ze ontdooidbwaren voelde ik eraan....rubber! Ik zeg tegen mijn zoon kijk dit dan en maak zo een rondje van een wortel, kwam er gewoon een straaltje water uit gespoten!?! Heb maar een potje opengetrokken. Weet iemand of het helpt als je ze voorkookt? Gelukkig waren de andere bevroren wortelen goed besteed, de jongste eten heel graag bevroren worteltjes ....wortelijsjes jeeeej!
Haha ja ik kan het me voorstellen..! Sowieso eigenlijk alles wat je bevriest is daarna slap en 'lekt' geloof ik. Heb dat ook met diepvriesfruit... En vlees... Iets met hoe bevriezen de cellen afbreekt of zo. Maar dat straaltje water vind ik wel heel grappig Ik weet niet of het helpt als je ze voorkookt, misschien zijn ze dan juist nog slapper? Maar ik zou wortel uit de diepvries sowieso alleen nog gebruiken om te verwerken en niet om (heel) rauw te eten
Nee... Maar wel in klieinere oven! En dat gaat goed. De oven die ik nu heb heeft zowel hetelucht als onder- en bovenwarmte en dat eerste is ook nieuw voor mij dus naar eens kijken wat me het beste bevalt.
Leuk topic, hier (nog) niet echt nodig om te bezuinigen maar daar waar het minder kan is mooi meegenomen. Als jullie het leuk lijkt kom ik ook voortaan mijn lijstje/weekmenu hier posten, normaal doen wij om de dag wel boodschappen en zijn dan ook echt altijd duur uit en gooien veel weg.. Zonde van het geld dus.. Ik weet niet of jullie bekend zijn met deze : Zonee deel ik hem graag met jullie. Rob's Budget Menu's Maakt gezonde recepten stuurt elke week zijn menus gebaseerd op de aanbiedingen in diverse winkels, vlees/vis en vegatarische gerechten.
@Petrova, wil jij het recept delen van de aardappel courgette tomaat ovenschotel alle ingredienten in huis. Mss wel lekker om morgen of vrijdag te eten. @Elena, hoe gebruik jij spliterwten in een curry? Het is hier vandaag druk op het forum, gezellig! Ook leuk dat er weer nieuwe meiden meekletsen.