verse friet...alle tips en tricks

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 11 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.758
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik doe ze schillen en snijden met een speciale frietensnijder.
    Als ik ze gesneden heb dan doe ik de zetmeel er afwassen. Goed drogen.
    vet goed heet en dan de eerste keer bakken. Ik laat het dan altijd een paar uur staan(koelkast)
    Dan nog een keer bakken. YUMMIE...

    Ohh ik gebruik gewoon de kruimige aardappels.
    Bedankt denk dat we morgen verse frieten eten. ;)
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Snijden, paar uur in zout water laten wellen. Droogdeppen, voorbakken op 150 graden en na het afkoelen nog even op 180 graden bakken (en ik gebruik gewoon de lichtkruimige aardappelen die ik ook voor andere gerechten gebruik hoor).
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

  4. Ik ook ;) Al pas ik ze eigenlijk 9 van de 10 keer uiteindelijk nog net een klein beetje aan naar mijn eigen dingetjes, maar als inspiratie zijn ze echt super :D
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief


    Ja en het staat ook zo duidelijk beschreven altijd
     
  6. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Het vet wat het minste oxideert is ossewit.. Frituren is sowieso niet de gezondste bereiding, maar bijv zonnebloemolie oxideert sneller dan ossewit dus met ossewit krijg je geen verbrande zooi binnen.
     
  7. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Ik weet niet of het al gezegd is maar probeer eens zoete aardappel, keer wat anders, lekker! :)
     
  8. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Welke aardappel is nou echt geschikt ?
     
  9. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    11 dec 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Ja, heerlijk!! Of patat van pompoen, maar dat seizoen duurt nog even!
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik bak altijd maar één keer, heb nooit zin in gedoe ;). Truuk is bij 1 keer bakken om het vuur (ik bak gewoon in een wok met olie) de eerste 10 minuten halflaag te zetten. Zodra ze dan een beetje beginnen te kleuren zet je het vuur hoog en daardoor worden ze knapperig. Yummmm.
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit ga ik eens proberen! Vind dat voorbakken en laten afkoelen altijd zo'n gedoe...
     
  12. gitaartje

    gitaartje Fanatiek lid

    12 nov 2013
    1.983
    1.251
    113
    Ik doe het altijd heel makkelijk
    De grootste aardappels uit de supermarkt,
    Schillen, wassen en door de frietschilller.
    In een theedoek droogdeppen.
    Frietpan op 180 graden en in ongeveer 7 minuten bakken.
    Het bakken doet m'n man altijd, dus die tijd en het frietvet is zijn pakkie an, daar bemoei ik me niet mee.
     
  13. PBA

    PBA Bekend lid

    22 feb 2010
    711
    0
    16
    Voorbakken op 140 graden tot ze licht beginnen met kleuren. Dan af laten koelen en vervolgens op 180 graden afbakken. Wij schillen niet, wassen alleen goed en snijden ze uiteraard. Niet te dik snijden want dat duurt best lang met bakken. O ja, man lief is chefkok en maakt het altijd.
     

Deel Deze Pagina