Ik doe ze schillen en snijden met een speciale frietensnijder. Als ik ze gesneden heb dan doe ik de zetmeel er afwassen. Goed drogen. vet goed heet en dan de eerste keer bakken. Ik laat het dan altijd een paar uur staan(koelkast) Dan nog een keer bakken. YUMMIE... Ohh ik gebruik gewoon de kruimige aardappels. Bedankt denk dat we morgen verse frieten eten.
Snijden, paar uur in zout water laten wellen. Droogdeppen, voorbakken op 150 graden en na het afkoelen nog even op 180 graden bakken (en ik gebruik gewoon de lichtkruimige aardappelen die ik ook voor andere gerechten gebruik hoor).
O geweldig daar zal ik ook eens naar kijken...wordt sowieso altijd wel blij van de allerhande recepten
Ik ook Al pas ik ze eigenlijk 9 van de 10 keer uiteindelijk nog net een klein beetje aan naar mijn eigen dingetjes, maar als inspiratie zijn ze echt super
Het vet wat het minste oxideert is ossewit.. Frituren is sowieso niet de gezondste bereiding, maar bijv zonnebloemolie oxideert sneller dan ossewit dus met ossewit krijg je geen verbrande zooi binnen.
Ik bak altijd maar één keer, heb nooit zin in gedoe . Truuk is bij 1 keer bakken om het vuur (ik bak gewoon in een wok met olie) de eerste 10 minuten halflaag te zetten. Zodra ze dan een beetje beginnen te kleuren zet je het vuur hoog en daardoor worden ze knapperig. Yummmm.
Ik doe het altijd heel makkelijk De grootste aardappels uit de supermarkt, Schillen, wassen en door de frietschilller. In een theedoek droogdeppen. Frietpan op 180 graden en in ongeveer 7 minuten bakken. Het bakken doet m'n man altijd, dus die tijd en het frietvet is zijn pakkie an, daar bemoei ik me niet mee.
Voorbakken op 140 graden tot ze licht beginnen met kleuren. Dan af laten koelen en vervolgens op 180 graden afbakken. Wij schillen niet, wassen alleen goed en snijden ze uiteraard. Niet te dik snijden want dat duurt best lang met bakken. O ja, man lief is chefkok en maakt het altijd.