Havermoutpap...

Discussion in 'De lounge' started by Sandana, Jul 14, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anta

    Anta Actief lid

    Aug 10, 2009
    208
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak het met amandelmelk. Als het klaar is dan doe ik er kaneel en blauwe bessen door.
     
  2. Kusjesmama

    Kusjesmama Fanatiek lid

    Dec 12, 2011
    2,662
    1
    36
    NULL
    NULL
    Gezond en vult ook goed, lekker :)

    Ik kook het met halfvolle melk en doe er vanalles door, de ene keer dit en de andere keer dat, bijvoorbeeld: noten, rozijnen, moerbeien, gedroogde abrikozen in kleine stukjes, appel, zonnebloempitten. Doe er ook nog een beetje hennepzaad en chiazaad door.
     
  3. chibiRoron

    chibiRoron Niet meer actief

    Even stomme vraag maar word je er dikker van dan brood? Er zit denk ik wel minder zout in?
     
  4. Rainbow88

    Rainbow88 Fanatiek lid

    Jan 13, 2014
    3,648
    305
    83
    Ik heb altijd de vlokken
    Beetje magere melk erbij en 1,5 minuut in de microgolf en dan goed roeren
    Ik doe er altijd pure cacaopoeder bij.. Heel soms ook bruine suiker maar das niet zo gezond natuurlijk :) En kaneel of banaan erdoor is ook lekker
    Is mijn favoriete ontbijt!
     
  5. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    May 21, 2013
    5,119
    193
    63
    Somewhere out there
    Misschien is ie al genoemd, maar havermout is lekker met wat zomerfruit (vers of diepvries) en dan met geraspte pure chocolade. Njammie!
     
  6. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    May 21, 2013
    5,119
    193
    63
    Somewhere out there

    In Havermout zit meestal geen toevoegingen. Het vult wel lekker.
     
  7. MvM1984

    MvM1984 Bekend lid

    Jan 27, 2011
    810
    1
    18
    Hmmm Heerlijk! Ik neem altijd sojamelk 250ml met 40 gram havermout. Havermout in pannetje met kaneelpoeder erover heen. Dan de melk erover en aan de kook brengen. 1 minuut doorkoken, dan af laten koelen en beetje honing erdoor en smullen maar!

    Verder maak ik er ook wel eens koekjes van. Basis is, 100 gr havermout met 2 bananen prakken en daar kun je dan van alles doorheen prakken. Ik doe zelf graag met 25gr walnoten, gewelde rozijnen, gojibessen, lijnzaad en je kunt er bijvoorbeeld ook gedroogd fruit doorheen doen of kokos. dan op de bakplaat en 20 minuten op 180 graden. Heerlijke tussendoortjes, maar soms gebruik ik het ook als lunch als ik veel onderweg ben voor werk.

    Ook doe ik de havermout graag door mijn smoothies.
     
  8. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nee, ik houd niet van koude pap.

    Ik maak van losse vlokken (haver/gerst/spelt/rogge) müesli. Lekker met vanalles en nog wat erdoorheen, zoals rozijnen, zonnebloempitten, gehakte noten, chiazaad en blauwe bessen. Met yoghurt.
     
  9. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik kook het met melk. Dan beetje kaneel en wat suiker erdoor. Mijn moeder deed er vroeger ook wel eens chocoladepudding mee koken. En dan dus aanmaken met beetje cacao en maizena. Ook erg lekker!

    Ik eet het puur als ik last van maagzuur heb. Mijn vader heeft dat ooit eens ontdekt en het helpt erg goed!
     
  10. mama32

    mama32 Bekend lid

    Mar 14, 2010
    949
    0
    0
    Ik ben werkzaam als apothekersassistente!
    Zuid Limburg
    Ik vind havermout vlokken niet lekker, wat kan ik gebruiken als alternatief?
     
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Ik had hier een tip vandaan...

    Ik lust dus geen gewone havermoutpap....

    Maar nu doe ik in de blender:

    banaan
    Aardbeien
    Kiwi
    Appel
    ( wat er nog maar ligt)
    Kokosmelk, amandelmelk, hazelnootmelk ( 1 hiervan)
    Water
    Havermout
    Lijnzaad

    Echt een heerlijke smoothy krijg je hiervan.

    Kinderen zijn hier ook dol op...

    Ik lunch om de dag ermee ( ontbijt speldbrood) en andere dagen salade, kip, noten
     
  12. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Havervlokken of andere vlokken.
     
  13. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    Jun 23, 2012
    2,345
    0
    36
    drenthe
    Als het om de grove structuur gaat, zou je ook havermout meel kunnen proberen?
     
  14. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gooi er een ei bij en je kan pannenkoeken bakken ... :D
     
  15. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,810
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Gewoon wat soja yoghurt (me like de bosbessenvariant!!) en daar een flinke hand haver door heen.
     
  16. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    Aug 15, 2010
    1,884
    396
    83
    Bedankt. Ben niet eens zwanger maar zooooooo een zin in havermout. En niet in huis. Morgen maar is halen in de winkel haha
     
  17. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    Jun 23, 2012
    2,345
    0
    36
    drenthe
    Ook lekker! :D
     
  18. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    Mar 7, 2014
    1,593
    215
    63
    Of een handje havermout, gebroken lijnzaad en wat water mengen tot een papje, uitsmeren over een bakplaat, 20 minuutjes in de oven op 200 graden.... en je hebt crackers!
    Dit maak ik vaak voor 2 of 3 dagen tegelijk. Ze zijn vers het lekkerst, maar de dag er na ook nog prima te doen. Ik vind ze het lekkerst met een beetje honing. :)
     
  19. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113

    O weer een super leuk idee...

    ga ik morgen gelijk maken....
     
  20. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    Mar 7, 2014
    1,593
    215
    63
    #40 Kaila, Jul 14, 2014
    Last edited: Jul 14, 2014

    Leuk! Laat maar weten of jij ze ook zo lekker vindt :)

    Je kan ze ook met honing+ beetje water aanmaken, dan zijn ze wat zoeter.
    Of met 1 banaan
    Of met een beetje kaneel erdoor heen, of cacao...
    Of extra pitten en noten...

    Genoeg mogelijkheden!
     

Share This Page