Gezond en vult ook goed, lekker Ik kook het met halfvolle melk en doe er vanalles door, de ene keer dit en de andere keer dat, bijvoorbeeld: noten, rozijnen, moerbeien, gedroogde abrikozen in kleine stukjes, appel, zonnebloempitten. Doe er ook nog een beetje hennepzaad en chiazaad door.
Ik heb altijd de vlokken Beetje magere melk erbij en 1,5 minuut in de microgolf en dan goed roeren Ik doe er altijd pure cacaopoeder bij.. Heel soms ook bruine suiker maar das niet zo gezond natuurlijk En kaneel of banaan erdoor is ook lekker Is mijn favoriete ontbijt!
Misschien is ie al genoemd, maar havermout is lekker met wat zomerfruit (vers of diepvries) en dan met geraspte pure chocolade. Njammie!
Hmmm Heerlijk! Ik neem altijd sojamelk 250ml met 40 gram havermout. Havermout in pannetje met kaneelpoeder erover heen. Dan de melk erover en aan de kook brengen. 1 minuut doorkoken, dan af laten koelen en beetje honing erdoor en smullen maar! Verder maak ik er ook wel eens koekjes van. Basis is, 100 gr havermout met 2 bananen prakken en daar kun je dan van alles doorheen prakken. Ik doe zelf graag met 25gr walnoten, gewelde rozijnen, gojibessen, lijnzaad en je kunt er bijvoorbeeld ook gedroogd fruit doorheen doen of kokos. dan op de bakplaat en 20 minuten op 180 graden. Heerlijke tussendoortjes, maar soms gebruik ik het ook als lunch als ik veel onderweg ben voor werk. Ook doe ik de havermout graag door mijn smoothies.
Nee, ik houd niet van koude pap. Ik maak van losse vlokken (haver/gerst/spelt/rogge) müesli. Lekker met vanalles en nog wat erdoorheen, zoals rozijnen, zonnebloempitten, gehakte noten, chiazaad en blauwe bessen. Met yoghurt.
Ik kook het met melk. Dan beetje kaneel en wat suiker erdoor. Mijn moeder deed er vroeger ook wel eens chocoladepudding mee koken. En dan dus aanmaken met beetje cacao en maizena. Ook erg lekker! Ik eet het puur als ik last van maagzuur heb. Mijn vader heeft dat ooit eens ontdekt en het helpt erg goed!
Ik had hier een tip vandaan... Ik lust dus geen gewone havermoutpap.... Maar nu doe ik in de blender: banaan Aardbeien Kiwi Appel ( wat er nog maar ligt) Kokosmelk, amandelmelk, hazelnootmelk ( 1 hiervan) Water Havermout Lijnzaad Echt een heerlijke smoothy krijg je hiervan. Kinderen zijn hier ook dol op... Ik lunch om de dag ermee ( ontbijt speldbrood) en andere dagen salade, kip, noten
Bedankt. Ben niet eens zwanger maar zooooooo een zin in havermout. En niet in huis. Morgen maar is halen in de winkel haha
Of een handje havermout, gebroken lijnzaad en wat water mengen tot een papje, uitsmeren over een bakplaat, 20 minuutjes in de oven op 200 graden.... en je hebt crackers! Dit maak ik vaak voor 2 of 3 dagen tegelijk. Ze zijn vers het lekkerst, maar de dag er na ook nog prima te doen. Ik vind ze het lekkerst met een beetje honing.
Leuk! Laat maar weten of jij ze ook zo lekker vindt Je kan ze ook met honing+ beetje water aanmaken, dan zijn ze wat zoeter. Of met 1 banaan Of met een beetje kaneel erdoor heen, of cacao... Of extra pitten en noten... Genoeg mogelijkheden!