Ja heerlijk... Ik bakte al wel havermout op met banaan en honing...maar ik heb nog geen crackers gemaakt. De combinatie honing en kaneel is ook erg gezond. Ik laat het je weten hoe het is gelukt.
Laatste tip voor ik ga slapen: Zo kan je ook super makkelijk cruesli maken: havermout/ havervlokken lijnzaad (gebroken/ heel) chiazaad zonnebloem-, pompoen-, pijnboompitten amandelen/-schaafsel gedroogd fruit (tutti frutti/ rozijnen) etc. -papje van honing en water maken -mengen met alle ingrediënten zodat er klontjes ontstaan -30 mins in de oven, maar wel regelmatig omscheppen om te voorkomen dat het aanbrandt.
So wat een reacties! Ik heb het wel eens van mijn dochter geproefd, maar dan smaakt het zo melig. Moet het gekookt worden en waarom? Waarom niet gewoon 'rauw' erdoor? En waarom altijd dat gedoe met banaan en yoghurt.... juk. Amandelmelk? Waar smaakt dat naar? In de gewone supermarkt te koop? In het koelvak bij de boter? Ik zal eens wat gaan rommelen... heb hier een zak vlokken staan namelijk.
Zeg ik ... hoeft niet gekookt! Je kookt je muesli toch ook niet? Dat zijn ook vlokken. Als je er pap van wilt maken, moet je de havermout koken. En andere vlokken ook; kooktijd staat op de zak. Kooktijd vervalt als je het een nacht laat weken in water/melk/yoghurt, dan wordt het ook zacht, melig vind ik wel een goede benaming! Ik ben fan van een bite en niet van warme of koude koude papjes.
ik vind het alleen maar lekker met amandelmelk.. met normale melk ga ik bijna over mn nek je kan het idd werkelijk overal doorheen doen dus er is vast wel iets wat je lekker vind ik maak tegenwoordig vaak een mug cake met; banaan of appelmoes zonder suiker 4 eetlepels havermout 1 ei beetje kaneel dan 2,5 min in de magnetron op 900 watt en klaaarrr! meteen proteïnen, koolhydraten en vetten in 1 maaltijd en ik ben zo de deur uit.
500 ml melk, 2 cm verse vanille erdoor kopje (voor mezelf 1.5 kopje) havermout vlokken erin als het kookt. daarna mespuntje zout en goed doorkoken. overschenken in een bord, 1 schepje suiker erdoor roeren, 1 schepje suiker erop laten smelten en lekker eten. ik eet het minstens 3x pw als ontbijt!
Dat kan ook, meestal maak ik dat de avond van tevoren en zet het in de koelkast (met yoghurt kan het ook). Alleen dan wordt het niet zo dik als gekookte pap. Ik bind mijn soepen en sauzen trouwens ook wel eens met fijngemalen havermout.
Oh lekker, over night oats! Heerlijk. Wat ook lekker is ipv amandelmelk is cocosmelk van alpro en 'S ochtends verwarmen en banaan erdoor prakken, jammie
Beetje opwarmen...kaneel..honing en smullen maar (Ik vind er de rijste en griesmeel pap oo echt heerlijk van!!) Ik ga van de week spullen halen om zelf te maken,lijkt me stukken gezonder,kan ik em ook met soja maken aangezien ik eigenlijk helemaal niet zo goed tegen zuivel kan.
25 gram havermout 60 gram (vanille)kwark Zoetstof Kaneel Ei Door elkaar roeren en in drie hoopjes in de koekepan bakken! Lekker met aardbeien of banaan in stukjes/plakjes of eetlepel jam.
Ik eet 's morgens havermoutpap met een beetje kaneel en een appel in kleine stukjes. Helemaal lekker als je er ook nog kokos en noten doorheen gooit!