Weet ik zo niet. Zou ik mijn man moeten vragen. Maar die is morgenavond pas weer thuis en ligt buiten bereik, dus kan het hem nu niet vragen. We waren kennis maken met zijn baas en we hadden het erover. Maar dat is inmiddels twee jaar geleden. Maar het was destijds een groot succes dus kan me niet voorstellen dat ze in NL niet meer gekweekt worden. Ik meen in omgeving van Twente, maar pin me er niet op vast.
Hier sinds een paar weken de panga ontdekt en vind het heerlijk. Ben helemaal niet van vis dus maar.als.ik moet gaan bedenken waar het vandaan komr moet je veel meer laten liggen. Dus ook niet meer uit eten of eten halen bij de chinees oid want daar kan ook het een en ander mis mee zijn.
Tilapia ken ik niet. Maar ik heb nog in een vishandel gewerkt, en de pangasius is inderdaad een antibiotica-vis die je best niet eet. Zoveel andere en betere keuzes.
Als het uit Nederland komt vind ik het goed ipv die rare buitenlandse riool kweekvijvers.. Maarja hoe weet je dat dan. Ik eet beide vissen dus niet.
Qua witvis eet ik meestal koolvis of kabeljauw. Pangasius lust ik niet, misschien dat de 'Nederlandse' pangasius wel wat anders smaakt.
Het moet op de verpakking staan Zo keken wij laatst waar ons blikje tonijn vandaan kwam.. Bleek die tonijn precies te hebben gezwommen waar die kernreactoren in het water hadden gelekt Het zat vast tussen m'n oren maar die tonijn smaakte toch nogal vreemd. (En nou weet ik toevallig dat de meeste ingeblikte vis eerst een paar jaar diepgevroren bewaard is geweest dus er zal weinig aan de hand zijn.. Maar aantrekkelijk klonk het toch niet)