Geen vreetschuur... Kleine porties mooi eten... Dus goed van smaak en ook mooi opgediend. Geen zitplaatsen dichtbij de keuken of toiletten plaatsen ( zo vreselijk) Aan tafel kunnen betalen met pin, creditcard et cetera...
Met stipt op één: Goede bediening die weten wat er op de menukaart staat en welke wijn erbij past. Niet uit pakjes en zakjes Sfeervolle inrichting Goede stoelen waar je relaxt in kan zitten
@ kaboutermeis, dat van het delen van een gerechtje vind ik ook een goede. Ik vind het altijd heel fijn als er bijv. meteen twee lepels gegeven worden bij een toetje als maar een van de twee besteld, of meteen een extra bordje wordt gegeven als een van de twee een gang heeft besteld en de ander niet. Zelfs al is het niet nodig, het komt veel gast vriendelijker en behulpzamer over!
Interessant vegetarisch eten ( niet altijd weer die opgewarmde Vega-lasagne) Gebruik van biologische en seizoensproducten Deskundig personeel, wat weet wat ze verkopen Geen vreetschuur
Dat het er schoon en fris uitziet. Als er iets is wat me niet aantrekt zijn het wel de plakkende tafels en stoelen en de menukaarten die aanvoelen alsof kinderen er snot tussen hebben geplakt. Een speelplek is inderdaad een leuk idee, maar dan wel dat je vanaf je tafel wat toezicht hebt op de speelplek. Of dat er een speelplek is voor kleine kinderen en een plek voor de wat oudere kinderen. Anders zie ik mezelf al de hele tijd achter mijn kind aanrennen
Inderdaad. Maar al resto's genoeg geweten waar ze gewoon vies kijken als we 't zo doen. Omdat het dus minder opbrengt voor hen dan dat we elk een apart voorgerecht of dessert nemen. Of ook al resto's geweten die bij 1 voorgerecht en 2 hoofdgerechten dan maar ineens alles tesamen op tafel smijten. Of daar staan met 1 hoofdgerecht en 't voorgerecht. (Ja, wij gaan toch minstens 1 keer per maand uit eten. En daarnaast op reis meestal ook de helft van de tijd. Nooit echt duur wel.) En nog één: Voor mijn partner mogen de porties "groot genoeg" zijn. Of moet er een mogelijkheid zijn om extra friet of brood te bestellen. Die komt zelden toe met een "normaal" bord.
Heel veel is al genoemd, maar wat ik echt heel erg vervelend vind is al ik met honger weg ga (Van de mooie opgemaakte gerechtjes waar je veel voor betaalt en die absoluut niet vullen). De prijs-kwaliteit verhouding moet goed zijn.
Gericht op gezinnen? Dan vind ik dat alle gerechten die op de kaart staan als kindermenu besteld moeten kunnen worden. Een leuke speelhoek evt met in de weekenden entertainment? Wij gaan vaak naar restaurant vandaag, daar is een kinderkeuken waar ze onder begeleiding koekjes kunnen bakken en is een mega speelruimte met toezicht waar kinderen kunnen spelen, rennen, gamen of kleuren.
Een goede website! Duidelijk aanwezig menu en prijzen. Vriendelijke Speelruimte Mocht er een buiten terras zijn is het wel fijn als dieren welkom Goede prijs./kwaliteit verhouding
Zo leuk al die verschillen! Hier het liefst juist zo min mogelijk kinderen. Maar als wij een keer uit eten gaan is dat zeldzaam en zonder de kleine, en dat zitten we graag in alle rust, zonder geblèr (want veel kindjes zijn ook wel eens minder keurig opgevoed...) eten.
-Een apartere kaart. Ik hou niet van de 'standaard varkenshaas met champignonne roomsaus dingen'. - Ik wil best iets meer betalen voor mooie/pure/bijzondere ingrediënten en een bord dat 'met liefde' is opgemaakt. Ik hou er niet van als het gewoon op het bord is gekwakt. - Wat ik helemaal leuk vind is dat alles zelf gemaakt is zijn zelfgemaakte frietjes/mayo/soepjes/sausjes. Geen pakjes werk. - En heel belangrijk, een correcte bediening! Het kan serieus mijn avond verpesten als ik me irriteer aan de bediening. Bediening die te pas en te onpas vragen of het smaakt, of bediening die nooit langskomen waardoor je droog staat. - Inrichting doet ook zeker iets voor je beleving.
- Misschien wel het allerbelangrijkste (naast lekker eten natuurlijk) vind ik de inrichting en sfeer. - tafeltjes niet te dicht op elkaar - vriendelijke en nette bediening - online menu te bekijken - 'kinderhoekjes' vind ik erg prettig en makkelijk, maar hangt af van het soort restaurant. - open deur, maar hygiene. Schone zaak, nette toiletten, verzorgd personeel.
Zeer afhankelijk van haar doelgroep natuurlijk.. Zit nogal verschil in deftig sterre restaurant of gezinsgelegenheid. Prijsklasse en locatie spelen enorm mee. Wil ze gezinnen met kinderen aantrekken of juist de duurdere en luxe kant op?
Je vriendin wil zich richten op gezinnen met kinderen..... - Sowieso is het eten het belangrijkste natuurlijk. Een gevarieerd menu met zowel de standaard schotels als de wat apartere gerechten. Eten moet echt goed zijn, vers vers vers! Never bezuinigen op de ingrediënten is mijn advies. Prijs-kwaliteit moet ook goed zijn, de gasten moeten goed gevuld de deur uit wandelen. Zorg dat er voor de kinderen mini-porties zijn van dezelfde gerechten als de volwassenen, vinden ze vaak heel 'stoer'. - Service moet onderscheidend goed zijn! Attente opmerkzame en vriendelijke bediening, niet om alles hoeven vragen. Ze moeten uitstralen dat ze het echt leuk vinden om daar te werken! Zet sowieso bij aankomst een kan met mineraalwater/ijswater neer. - Ambiance moet goed zijn. Ruime opzet, grote tafels. Ruime comfortabele banken en stoelen. Mooie natuurlijke verlichting. Uiteraard moet alles kraakschoon zijn, inclusief de toiletten. Zorg dat er minstens één kindertoilet is en een ruime verschoonruimte en als er plaats is ook een fijne ruimte om te voeden. - Leuk ruim speelgedeelte maken, zo opgezet dat de ouders/volwassenen rustig kunnen zitten en praten. Een tv, animatie, lego, auto's....en noem maar op. Uiteraard voor voldoende toezicht zorgen. - Letten op kleine attenties. Frisse kan mineraalwater bij aankomst. Een teken/kleur pakket voor de kinderen. Je zou zelfs kunnen overwegen iPads vol met kinderapps neer te leggen op de tafels. Als mensen moeten wachten iets te drinken aanbieden. Na afloop indien gewenst lekkere koffie met bonbons. Voor de kinderen een leuke attentie bij hun ijsje bvb. Alles on the house natuurlijk. Je bouwt er een trouwe klantenkring mee op. We hebben hier in ons woonland een kind vriendelijk restaurant dat loopt als een tierelier. Dat heb ik even als voorbeeld genomen omdat de Aziaten en toeristen hier ook zo kritisch zijn.
Zo dames, wat fantastisch hoe jullie reageren! Ik heb haar de link van het topic doorgemaild. Ze gaf inderdaad aan dat ze alle gerechten in kindervorm wil aanbieden. Zoals al gezegd wil ze zich echt op gezinnen met kinderen richten. Een kinderhoek én entertainment in het weekend wil ze zeker naar gaan kijken hoe ze dat kan invullen. Tips a la een kan water op tafel/ extra servies bij een voor- en nagerecht zal ze zeker meenemen. Als jullie nog tips hebben, laat maar komen!!!
-ik vind het fijn als water gratis is. hoeft dan geen 'spa' te zijn, maar gewoon uit de kraan. -echt verse en mooie spullen gebruiken. ik proef of verse jus net geperst of al 6 uur oud is. -ik vind het fijn om netjes geholpen te worden. Goedemiddag kan er in sommige restaurants niet eens meer af! -verder natuurlijk de standaard dingen als inrichting en schone/kindvriendelijke toiletten
Ik vind het juist fijn in een restaurant dat het betaalbaar is. En dan bedoel ik niet de prijzen van 18 euro voor een schnitzelschotel met patatjes Dat mag wel iets lager; vind ik. Maar ik ben dan ook een culinaire barbaar, want ik probeer nooit wat vreemds in een restaurant. Ik ben wel iemand van de standaard gerechten zoals varkenshaasje/biefstuk met champignon roomsaus, mixed grill, schnitzel of wat anders. Experimenteren doe ik liever thuis; dus voor mij mag de kaart zo simpel/lekker mogelijk. Ik hou toch niet van vis of excentriek vlees Wanneer we uit eten gaan (hooguit 2-3x per jaar) wil ik gewoon weten dat ik wat lekkers krijg. Verder wil ik volop brood met kruidenboter (want dat vind ik 100x lekkerder dan een bord vol vlees). Verder zou ik kinderstoelen wel fijn vinden. Een beetje sfeer en vooral privacy. Wij zaten in februari (jubileum) in een restaurant waarbij de ober continu met ons aan het praten was. Wij kwamen juist vieren dat we drie jaar samen waren; we kwamen niet om entertaint te worden. Maar wij zijn dan van die nette beleefde sociaal-arme mensen die dat niet willen/durven zeggen. Een grapje is leuk, maar ik heb het gevoel alsof we met zijn drieën ons jubileum aan het vieren waren. Verder vooral niet te veel gedoe.
Wij gaan vaak uit eten en met kinderen. Ik vind veel goede restaurants weinig kindvriendelijk. Een goede speelhoek en goed kindermenu vind ik belangrijk. Ik vind de kindermenu's vaak erg standaard en ongezond. Een vriendin van mij heeft ook een eigen restaurant en heeft in de weekenden een betaalde oppas in de kinderkamer. Het loopt als een trein en restaurant nummer 3 wordt bijna geopend. Er zijn te weinig kindvriendelijke restaurants in Nederlands. Verlichting vind ik ook erg belangrijk. Niks is zo killing als tl-lampen. Brrr...