vanavond zelf pastasaus maken: hoe?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 31 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Ik wil vanavond een pastasaus maken. Ik heb het volgende in huis:
    - pakje gezeefde tomaten
    - blikje tomatenblokjes
    - blikje geconcentreerde tomatenpuree
    - uien
    - knoflook
    - Italiaanse kruiden
    - verse basilicum
    - champignons
    - groentebouillonblokje

    Verder geen wijn voor saus in huis. En we doen ook geen vlees door de pasta.
    Gaat het hiermee lukken? Welke ingrediënten heb ik nodig en welke niet? Ik weet nooit wat ik met die pakjes of blikjes tomaat aan moet. Wordt het dan niet te zuur?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Masa

    Masa Bekend lid

    1 jul 2014
    574
    2
    18
    Ik maak mijn pasta altijd vers en heb het volgende er altijd in;

    Eerst maak ik de gehakt rul
    dan gooi ik er groente bij (paprika, prei, tomaat en ui)
    als dat een beetje doorgekookt is gooi ik er 2 blikjes tomatenpuree doorheen met een scheutje melk
    en als laatste kneed ik er een of 2 teentjes knoflook door.

    Dan nog wat italiaanse kruiden en klaar is kees

    edit: Jullie moeten het dus ff zonder gehakt doen en champignons toevoegen ipv gehakt.
     
  3. fluitekruid

    fluitekruid Fanatiek lid

    5 okt 2011
    1.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Laat het blikje tomatenpuree maar dicht hoor. Dat wordt veel te sterk als je hetniet aanlengt met water.
     
  4. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0

    Al deze ingrediënten gebruik ik behalve bouilonblokje :D
     
  5. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Oké, en dan alles doorelkaar... Volgorde kan ik wel bedenken :D En dan laat ik idd. het kleine blikje tomatenpuree wel dicht.
     
  6. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik gebruik daarvan de tomaten puree niet en de boillion niet. Vaak die ik wel ook verse tomaten erdoor ( cherry meestal die groeien in de tuin)
     
  7. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Ja ik begin met uitje fruiten en dan wat knoflook erbij en champignons.
    Tomatenpuree doe ik er wel bij, even laten bakken zodat de zuurheid eraf is. Dan de tomatenblokjes erbij en de kruiden op het laatst.
     
  8. lootje80

    lootje80 Niet meer actief

    Smaken verschillen.....:D
    Ik vind het juist lekkerder met het blikje tomatenpuree, anders is het te waterig naar mijn mening.
    Belangrijk is wel dat je toamtenpuree even meebakt voordat je de natte ingredienten toevoegt, anders verdwijnte de zuurte graad niet voldoende en krijgje een wat zurige smaak aan je saus!
     
  9. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Oh, is dát het? Eerst mee laten bakken die puree.... Goed, gaan we dat dan tóch maar even proberen! Thanks! :)
     
  10. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.201
    509
    113
    Ik doe het altijd zo:
    -gehakt rul bakken met knoflook en peper.
    -groentepakket erbij
    -gezeefde tomaten erbij met een beetje ketjap, knoflook, peper en oregano en een paar theelepeltjes suiker.
    - pasta erbij

    Yummie :D gebruik dit sausje ook vaak over bruine bonen, ook echt lekker!
     
  11. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    En hoe lang is dat 'even laten meebakken' van de tomatenpuree?
    1 Minuut? of 2 minuten of 5 minuten?
     
  12. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Keej, de saus is gemaakt:
    1. uitje, knoflook, champignons
    2. blikje tomatenpuree 70 gram
    3. pakje gezeefde tomaten 500 ml.
    4. zout, peper en Italiaanse kruiden
    Resultaat: ik vind het een nogal dikke saus en 'k ben een beetje uitgeschoten met de peper...... Plus dat het toch nog aan de zure kant is... :cool:
    Hoe kan ik het lekkerder/beter krijgen...?
     
  13. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Ik doe er altijd nog 1,5 tl suiker door en zout.

    Denk omdat je geen vlees gebruikt heb dat een bouillon blokje er door ook lekker is. Doe ik ook wel eens

    En je kan de saus altijd verdunnen met water of melk voor een wat romerige saus
     
  14. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Ik ga pasta met zalm maken.

    Slagroom in de pan
    Philadelphia erbij
    Roeren, dik worden
    Voeg zalmsnippers toe
    Maak de spaghetti

    Omnomnom

    Zalmpasta <3
     
  15. Robynn

    Robynn Fanatiek lid

    18 mrt 2014
    1.139
    0
    36
    Ik doe het zo:

    ik koop zo'n paprika mix..

    alle 3 de kleuren wassen snijden en in de blender..
    daarbij 2 tomaten
    lekker veel teentjes knoflook..
    zwarte peper
    wat zout..

    daarvoor rul ik dan al gehakt met een uitje..
    gooi daarna deze zelfgemaakte verse saus erover en voilà..
    heerlijk! je kunt dit ook doen met tonijn..
    evt nog wat crème fresh erdoor.. lekker hoor!
     
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik doe het volgende:

    snij een heleboel tomaten in 6 stukken, met vel(dit ligt aan jezelf)
    Dan kruid ik het met basilicum, tijm, organo, knoflook, peper, zout en uipoeder.
    En dan om het dikker te maken blikjes tomaten puree. Dit gewoon tot het de gewenste dikte heeft, ligt namelijk aan de hoeveelheid tomaten ik doe.

    Dit smaakt altijd heerlijk!
    Daarnaast natuurlijk nog groenten en evt gehakt.
     
  17. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik gooi er vaak nog rode pesto door, heel veel knoflook, wat geraspte parmezaanse kaas.
     
  18. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hm... ik heb er nu inmiddels al zoveel aan veranderd en zo vaak geproefd dat ik niet meer weet wat ik proef.....
    - Water erbij gedaan
    - Suiker erbij gedaan
    - Echte tomaten erbij gedaan
    - Weer water erbij gedaan....
    - Verse basilicum erbij gedaan

    Nu maar wachten wat manlief er van zegt... ;)
     
  19. Delta

    Delta Niet meer actief

    Die klinkt lekker! Gooi je de tomaten ook erbij in de blender, bij de paprika?
     
  20. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak hem zo:

    Uitje, wortel, knoflook fruiten
    Dan rundergehakt erbij
    Kruiden met peper, zout en paprikapoeder
    Dan doe ik er een hele rode paprika bij
    En een paar takje thijm en rozemarijn
    Deksel op de pan en laten smoren tot wortel en paprika zacht zijn
    Dan nog een blikje tomatenblokjes en een paar gewone tomaten (smaakt toch wat anders)
    Dan nog snel wat blaadjes verse basilicum erover en klaar!
    En natuurlijk afmaken met geraspte kaas!
     

Deel Deze Pagina