Hallo allemaal, Binnenkort gaan we voor het eerst op vakantie met een caravan. Er kan in de caravan gekookt worden, maar eigenlijk vind ik dat niet heel fijn. Wat kan ik het best aan etenswaren en kruiden meenemen?
Daar ben ik dan Ikheb vakantiekruidenpotjes...zo'n mini molentje. Afhankelijk van het land waar we heen gaan neem ik voor de eerste dagen wat mee. Wij hebben een tent en koken dus ook op zo'n campingding en ik vind eenpansgerechten het makkelijkst
Vooral eenpansgerechten, soep met broodjes en dingen van de bbq. Wij gaan altijd met een tent en hebben zn bbq/grill/wok in een. Wok als deksel op de plaat dan kun je er ook pizza's en broodjes in bakken.
Wij zijn ook tentkampeerders en ik ga ook vooral voor de een pansgerechten. Macaroni, spagetti, bbq (kopen in Frankrijk een goedkope bbq, mits het mag op de camping), soep met stokbrood, broodje gezond, broodje met hamburger (wel goed stuk vlees in plaats van diepvriesgeval), pannenkoeken, soms ook wel iets van gebakken aardappelen met groente. Een skottelbraai is ook handig, die hebben wij nog niet. Meestal eten we in Frankrijk veel tomaten, komkommers etc. Dus aan groente komen we niks te kort.
Xenos en blokker hebben dat. Ik neem altijd wat potjes mee. Gebruik het meest peper, zout, herbes de Provence (koop ik in Fr), gedroogde knoflook uit molen. De rest gebruik ik niet of kan ik zonder op vakantie. In het molentje zit: peper, zout, paprika, cayenne, kerrie, knoflook.
Vorig jaar spotgoedkoop zo'n elektrisch ding gekocht met 2 pitten. Ik kook meestal met 2 potten op de camping. Eén voor de pasta, en één voor de saus. Of bijvoorbeeld kippeblokjes met ananas, paprika, ajuin en rijst (de rijst apart). Een blik ravioli is ook snel open, snel klaar en kan in 1 pot. Ook ooit zo'n mini-barbecue voor éénmalig gekocht die we elke keer meeslepen, maar tot nu toe nog nooit een camping tegengekomen waar het mocht gebruikt worden. De kruiden neem ik altijd "zo" mee. Wij steken alle gerief in een stel ijzeren kisten en dat gaat er gewoon bij, bij de rest van 't eten. Overigens koken wij de helft van de tijd zelf, maar de andere helft gaan we uit eten. 't Is vakantie voor iets en ik wil daarnaast ook de "lokale" keuken leren kennen.