S avonds op tafel in reepjes gesneden met een lekker dipsausje erbij. Wij doen dan vaak een potje, onderin de saus en dan reepjes erin steken. Samen met reepjes komkommer, en andere groente die je lekker vind.
Leuk onderwerp paprika.s Rode gele en oranje beginnen allemaal als groene paprika. Ze worden bijna rijp van de paprika plant gesneden en kleuren bij in een paar dagen. Waarom geen paprika.s kopen op de markt kan je ze zelf uit kiezen. En dan geen groene meer kopen.
Die zijn toch niet pittig? Als kind vond ik die 'rauw' het lekkerst juist. Nu houd ik er helemaal niet meer van, in welke vorm dan ook. Jammer..
Dit is wat ik meestal met paprika's maak. - wokken - salade's - boeren omelet - pasta (macaroni,spaghetti)
Ik snij gewoon alle 3 paprika's in stukjes, doe alles bij elkaar en vul er 3 of 4 zakjes mee. Die doe ik in de vriezer en gebruik ik voor macaroni, lasagne, wraps. Ze worden misschien iets slapper in de vriezer, maar dat maakt niet zoveel uit als je ze voor warme gerechten gebruikt. Omdat je een mengsel hebt van paprika merk ik niet zo heel veel smaakverschil.
ik vind groen niet pittig maar bitter.. ik gebruik altijd 1 gele 1 rode en een halve groene.. en die eet ik echt niet rauw. blegh..
Ik geef de groene altijd aan de cavia's Vinden ze heerlijk.. Ook de stelen en de pitjes van de rode en gele gaan naar de cavia's
Wij pakken ook altijd eerst de rode en gele Groene gaan vaak in wokgerechten. Gooien we een wokgroentenmix doorheen, daar zit vaak al wat rode of gele paprika door en dan een extra groene paprika erbij.
Ik gebruik het altijd rechtstreeks uit de vriezer, (dus niet ontdooien) heb het idee dat ze dan niet slap worden. Ik maak indd ook zakjes. Vaak een gemengd en een op kleur. Let met koken op de smaak maar indd ook op hoe de kleur staat. Mmmm
Om die reden koop ik bijna nooit meer triozakken..! Zo wel, dan gaat ie er toch wel bij in de macaroni oid.
Hier droppen . Hier worden paprika's als zot gegeten, de kleur maakt niet uit. Ik stop ze in wraps, in wokschotels, in spaghetti, in gehakt met paprika, in sausjes met room en andere groenten, in ratatouille, in sla, ... en gisteren bijvoorbeeld nog in een groentenmix van groene paprika, gestoofde wortelen en courgette (met vis en ebly). Morgen heb ik gevulde pasta, met een sausje van gebakken ui, champignons en paprika's, voldoende kruiden en room. Paprika's uit de diepvries heb ik ooit 1 keer geprobeerd toen mijn schoonmoeder 3 kilo mee had van de markt voor ons. Maar dat vond ik maar niks qua smaak.
Wat een leuke reacties allemaal! En grappig dat jullie het herkennen. Misschien is het ook wel meer bitter dan pittig, maar komt erop neer dat ze altijd blijven liggen hihi.. In de zon leggen ga ik zeker een keer proberen en verder lees ik een aantal heel lekkere recepten die ik zeker ga proberen. Bedankt voor het gezellige meedenken
Omdat wij ook niet zo dol zijn op de groene variant, kopen wij vaak (rode) puntpaprika's. Die zijn nog weer wat zoeter.
Tagliatelle met zalm preisaus - Recept - Allerhande - Albert Heijn Wij gaan dit eten vanavond. Moet ook groene paprika door. Hier eten we ook gewoon alle kleuren paprika's, al vind ik ook de groene de minst lekkere.