Wat doe ik met al die groene paprikas?

Discussie in 'De lounge' gestart door Julia1979, 5 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. seepje

    seepje Fanatiek lid

    23 mrt 2014
    1.559
    1
    38
    visagist
    utrecht
    S avonds op tafel in reepjes gesneden met een lekker dipsausje erbij. Wij doen dan vaak een potje, onderin de saus en dan reepjes erin steken. Samen met reepjes komkommer, en andere groente die je lekker vind.
     
  2. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Leuk onderwerp paprika.s

    Rode gele en oranje beginnen allemaal als groene paprika. Ze worden bijna rijp van de paprika plant gesneden en kleuren bij in een paar dagen.

    Waarom geen paprika.s kopen op de markt kan je ze zelf uit kiezen. En dan geen groene meer kopen.
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.277
    6.191
    113
    Die zijn toch niet pittig?:(

    Als kind vond ik die 'rauw' het lekkerst juist.

    Nu houd ik er helemaal niet meer van, in welke vorm dan ook. Jammer..
     
  4. This is me

    This is me Fanatiek lid

    15 okt 2010
    3.149
    0
    0
    Dit is wat ik meestal met paprika's maak.

    - wokken
    - salade's
    - boeren omelet
    - pasta (macaroni,spaghetti)
     
  5. Dvd87

    Dvd87 Actief lid

    27 jan 2013
    415
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik snij gewoon alle 3 paprika's in stukjes, doe alles bij elkaar en vul er 3 of 4 zakjes mee. Die doe ik in de vriezer en gebruik ik voor macaroni, lasagne, wraps.
    Ze worden misschien iets slapper in de vriezer, maar dat maakt niet zoveel uit als je ze voor warme gerechten gebruikt.

    Omdat je een mengsel hebt van paprika merk ik niet zo heel veel smaakverschil.
     
  6. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Paprika's die ik niet gebruik geef ik aan het konijn, die is er dol op.
     
  7. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    ik vind groen niet pittig maar bitter.. ik gebruik altijd 1 gele 1 rode en een halve groene.. en die eet ik echt niet rauw. blegh..
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik leg groene paprika's gewoon in de zon. Worden ze vanzelf rood/oranje/geel.
     
  9. Gerdatjuh

    Gerdatjuh Bekend lid

    27 feb 2012
    992
    23
    18
    Vrouw
    Fryslân
    Ik geef de groene altijd aan de cavia's :p Vinden ze heerlijk..
    Ook de stelen en de pitjes van de rode en gele gaan naar de cavia's
     
  10. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Wij pakken ook altijd eerst de rode en gele:D

    Groene gaan vaak in wokgerechten. Gooien we een wokgroentenmix doorheen, daar zit vaak al wat rode of gele paprika door en dan een extra groene paprika erbij.
     
  11. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63
    Ik gebruik het altijd rechtstreeks uit de vriezer, (dus niet ontdooien) heb het idee dat ze dan niet slap worden.

    Ik maak indd ook zakjes. Vaak een gemengd en een op kleur. Let met koken op de smaak maar indd ook op hoe de kleur staat. Mmmm :D
     
  12. misa

    misa Niet meer actief

    Om die reden koop ik bijna nooit meer triozakken..!
    Zo wel, dan gaat ie er toch wel bij in de macaroni oid.
     
  13. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hier droppen :D. Hier worden paprika's als zot gegeten, de kleur maakt niet uit.

    Ik stop ze in wraps, in wokschotels, in spaghetti, in gehakt met paprika, in sausjes met room en andere groenten, in ratatouille, in sla, ... en gisteren bijvoorbeeld nog in een groentenmix van groene paprika, gestoofde wortelen en courgette (met vis en ebly).
    Morgen heb ik gevulde pasta, met een sausje van gebakken ui, champignons en paprika's, voldoende kruiden en room.

    Paprika's uit de diepvries heb ik ooit 1 keer geprobeerd toen mijn schoonmoeder 3 kilo mee had van de markt voor ons. Maar dat vond ik maar niks qua smaak.
     
  14. Julia1979

    Julia1979 Fanatiek lid

    1 jun 2014
    1.885
    1
    36
    NULL
    Drenthe
    Wat een leuke reacties allemaal! En grappig dat jullie het herkennen. Misschien is het ook wel meer bitter dan pittig, maar komt erop neer dat ze altijd blijven liggen hihi..

    In de zon leggen ga ik zeker een keer proberen en verder lees ik een aantal heel lekkere recepten die ik zeker ga proberen. Bedankt voor het gezellige meedenken :)
     
  15. KakieLakie

    KakieLakie Bekend lid

    18 feb 2014
    837
    303
    63
    Ik doe ze altijd in de goulash.
     
  16. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    Omdat wij ook niet zo dol zijn op de groene variant, kopen wij vaak (rode) puntpaprika's. Die zijn nog weer wat zoeter.
     
  17. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

  18. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Pittiger? Ik proef geen verschil tussen de drie?
     
  19. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    23 jun 2012
    2.345
    0
    36
    drenthe
    Oh klinkt lekker, wat voor dipsausje neem je dan?
     
  20. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik doe ze gewoon door de macaronisaus heen. Zo pittig vind ik ze namelijk niet.
     

Deel Deze Pagina