bloemkool

Discussie in 'De lounge' gestart door FB1984, 20 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Bloemkool beetgaar koken en dan de stukjes in een ingevette ovenschotel. Komijnekaas erover en even 5 tot 10 minuten in de oven, liefst met grill. Hmmmm

    Toegegeven, vervolgens doe ik daar wel bijna altijd aardappeltjes en vlees bij. :)
     
  2. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Oh en ik maak ook wel eens een hartige taart met bloemkool. Meestal doe ik er dan ook broccoli door. Weer even voorkoken, maar hoeft niet helemaal 20 minuten. Hartige taart bodem bekleden met bladerdeeg/hartige taart deeg. Groente erin. Eimengsel met beetje creme fraishe en geraspte geitenkaas maken en eroverheen gieten. Meestal gooi ik er ook nog wat amandelschaafsel overheen.
     
  3. hankele

    hankele Actief lid

    17 dec 2013
    114
    0
    0
    NULL
    NULL
  4. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    en wat is het geworden? :D
     
  5. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Aardappelen samen koken met de bloemkool. Eens gaar de pureestamper erin.
    Lekker met behoorlijk veel soorten vlees en vis.

    Vanavond is 't hier bloemkool die lichtjes opgestoofd is, met room over (in plaats van witte saus). Samen met aardappelen en schnitzels.
    Ook lekker met zalmfilet.

    Ik kieper meestal - op mijn bord - nog wat ketchup bovenop mijn bloemkool. Heb ik een soort "roze" saus :).
     
  6. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik heb iets anders gevonden van maggi

    Een bloemkool kerrie mix ofzo.
    Doosje al weggegooid.

    Was erg lekker!

    Bloemkool apart even koken.
    kipfilet bakken, en uitje erbij.
    Kruidenmix en water erbij, 3 min koken
    Bloemkool erbij en weer 3 minuten koken
    Mmmm

    Heb er aardappeltoefjes uit de oven bij gedaan

    was lekker hoor
    Ga meerdere van zulke pakjes proberen 😀
     
  7. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    Ja die is idd ook lekker!
     
  8. Nouralayn

    Nouralayn Actief lid

    28 apr 2014
    372
    1
    18
    Noord-Brabant
    Ik maak vaak ovenschotels met bloemkool... en stop het ook vaak in de Tajine of bij de Couscous (op zn Marokkaans)... heerlijk!!
     

Deel Deze Pagina