Ik wil gaan overstappen naar andere energieleverancier. Vind het lastig om alle verschillen te zien haha, maar lees vaak dat overstappen meestal een voordeel oplevert. Wij hebben nu een huishouden van 1 persoon ( ik ben zelf de helft van de tijd thuis samen met dochter, wij varen dus vriendlief is weinig thuis) Betalen nu bij de Eneco 60 euro in de maand. (niet veel denk ik, maar als ik kan besparen doe ik dat graag )
Wij hebben een huishouden van twee personen en betalen 96 euro per maand (krijgen wel altijd wat terug aan het einde van het jaar) Maar het is natuurlijk ook wel afhankelijk van hoeveel je thuis bent, wat voor soort woning je woont etc.... Gewoon even vergelijken. Vaak loont het overstappen wel! Succes!
Twee volwassenen en een kind 140 euro per maand bij eneco maar hebben em altijd te hoog staan. Bedragen zeggen weinig. De kosten voor transport, vastrecht en al die dingen variëren bij iedere maatschappij. Om eerlijk te vergelijken kun je het beste die tarieven vergelijken en de prijs voor stroom per kwh en gas per m3. Buiten dat verschilt het ook wat voor huis je hebt, welke apparaten, hoe je kookt, hoeveel je thuis bent etc.
Ben nu inderdaad deze dingen aan het vergelijken. Ook hoor ik wel eens dat je gewoon bij je huidige leverancier kunt vragen om korting.. Iemand dit wel eens gedaan?
Ik kijk altijd op Easyswitch. Daar kun je invoeren wat je gebruikt en dan zie je welke energieleverancier dan het goedkoopste is. Zelf uitrekenen vind ik lastig, omdat je ook vastrecht enzo erbij moet rekenen. Ik kijk meestal op de jaarrekening hoeveel we verbruikt hebben en hoeveel we daar in het hele jaar voor betaald hebben. Meestal stappen wij elk jaar over, omdat je vaak een eenmalige welkomstkorting kan krijgen. Soms van driehonderd euro, moet je alleen even kijken of de tarieven dan niet heel hoog zijn. Dat zou voor jullie al vijf maanden gratis zijn
Wij hebben dit gedaan. Ik heb een aanbod van een andere maatschappij gehad en daarna naar eneco gebeld. Het zou in ons geval om 200 euro per jaar gaan. Maar dan moesten we wel een overstapboete betalen van 125. Van eneco kregen we dat jaar 100 euro korting op de jaarrekening (dus per saldo voordeliger dan overstappen en de boete betalen) en dit jaar in oktober mag ik weer bellen voor een aanbieding/voorstel.
hier een huishouden van 1 volwassene en 2 kids. ik betaal 80 euro in de maand aan eneco. gas en electra maar deze staat hoger dan nodig. ik verbruik 60 euro per maand.
Wij betalen 120 euro per maand voor een gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen. Ik ben dag en nacht thuis en werk als gastouder, dus er zijn altijd meer kinderen in huis dan alleen mijn eigen kinderen. Zit nu bij Nuon. Ik heb ze vorig jaar gebeld en gevraagd of ze wat voor mij als trouwe klant konden doen en toen ging het maandbedrag met 15 euro per maand omlaag naar 145 en dit jaar was het aanbod nog beter en ging ik omlaag naar eigenlijk 110 à 115 euro wel met een contract voor 3 jaar vast. Om zeker te zijn dat ik niet moet bijbetalen heb ik het maandbedrag iets omhoog gezet. Dus misschien loont het voor jou ook om eens contact op te nemen met Eneco.
Wat betalen jullie allemaal weinig! Wat verbruiken jullie dan? Wij verbruiken 2000 m3 gas en 3600 kW stroom. Dat kost ons 260 euro/mnd.
Wij hebben vorig jaar 5300kwh aan stroom verbruikt (koken onder andere electrisch en hebben twee airco's) en 500 kuub gas. (Hebben een houtkachel dus gebruiken alleen gas voor de vloerverwarming af en toe te laten draaien omdat anders de pomp vastloopt en voor douchen/badderen)
Wij betalen 110 euro voor 2 volwassenen en 1 baby. We hebben wel flink wat huisdieren (exotisch) die veel energie verbruiken.
Jee wat weinig gas verbruiken jullie. Wij verbruiken voor ons type huis en gezin ook minder dan het gemiddelde, maar 1800-2000 halen we altijd.
Maar als je maandbedrag omlaag gaat, kom je dan niet over je bedrag heen? Want op zich kon ons maandbedrag ook wel omlaag, maar wil ook weer niet moeten bijbetalen. Of werkt dat altijd op deze manier met een ''korting''?
maar het is maar net hoe je stook en kook gewoonte is toch? hier kook ik op gas maar zodra het kookt dan gaat het gas uit en gaart het zo verder. ( en is net zo snel klaar). hier staat de verwarming alleen aan als we thuis zijn en pas vanaf oktober of zo. 's ochtends en s nachts staat hij helemaal uit en overdag gaat hij pas aan als ik thuis ben. dus niet zoals sommige doen, standaard de hele dag op 18 graden aan laten staan of zo zodat hij niet "op hoeft te warmen). ik houd sowieso niet van verwarmings warmte dus hij staat hier uiterst op 19 graden. het is maar net hoe je leeft. elke dag lang onder de douche of in bad enz.
Heb je zeker gelijk in! Ik ga t bij toch ns even nakijken, ben erg weinig thuis. Verwarming staat nauwelijks aan en koken doe ik misschien 5x in de maand thuis.. We hebben wel een zonneboiler op het (appartement) dak staan, maar dit zou ons juist voordeel moeten opleveren?!
Wij hebben zowel bij onze eigen leverancier als andere leveranciers offertes aangevraagd. We hadden er vier en daar de goedkoopste uitgekozen. Dat was Greenchoice. De verschillen waren trouwens enorm, terwijl ze allemaal claimde de goedkoopste te zijn. Ja ja.... De duurste was 360 euro en de goedkoopste 238 euro per maand. Nogal een verschil. Wij hebben een groot en zeer oud huis. Vandaar dat het belachelijke hoge bedragen zijn. Het is vooral om even duidelijk te maken dat het nogal wat kan uitmaken, waarmee je een contract afsluit.
De gas- en elektriciteitsprijzen zijn gedaald en met de extra korting zijn we minder kwijt, waardoor het maandbedrag omlaag kan. Ik kreeg dit jaar de jaarafrekening en na de korting van vorig jaar kreeg ik nog bijna 120 euro terug, terwijl mijn verbruik nagenoeg hetzelfde was.