Ik zou morgen graag een salade maken met gerookte kip. Op internet kan ik niet echt vinden of dit nu wel mag. Ik bedoel dan geen gerookte kip broodbeleg, van die dunne plakjes. Maar gerookte kip die je zelf in stukjes snijdt. Weet iemand of ik dit mag eten?
Ik eet het niet. Weet het ook niet zeker, maar mijn redenering is: voorverpakte gerookte zalm mag niet omdat het vacuum getrokken is en daar bacteriën in zitten. die gerookte kip zit ook in een vacuum dus het zou me niets verbazen als er dezelfde bacterien in huizen...
het verschil is dat gerookte zalm nog steeds rauw is, en gerookte kip warm en gaar gerookt wordt. het zit bovendien niet vacuumverpakt, juist omdat het gewoon gaar vlees is.
Gerookte zalm is niet rauw, want het is gerookt Je mag het niet eten, omdat vis vacuüm verpakt lang houdbaar is, waardoor Listeria de tijd heeft om zich snel te vermenigvuldigen. In hoeverre dit ook zo is voor kip zou ik echt niet weten. Het wordt door het voedingscentrum in ieder geval niet afgeraden. Ik zou gerookte kip wel eten.
volgens mij is er wel een verschil tussen warm en koud roken, of iets gaar wordt (de temperatuur waarop de eiwitten veranderen) of niet bij het roken http://nl.wikipedia.org/wiki/Roken_(voedsel) Zalm wordt doorgaans koud gerookt, en gaart dus niet maar wordt wel geconserveerd. Makreel en forel wordt warm gerookt en gaart daarbij. Net als kip!
Mij is ooit uitgelegd dat gerookte zalm het roken op lage temperaturen is, waardoor de smaak en textuur veranderd. Het is dan niet meer rauw te noemen, maar de temperaturen zijn zo laag dat het ook niet gekookt is en door en door gaar is. Een soort van tussenvorm. Corrigeer me maar als het niet klopt Jufh, want ik ben ook geen gerookte zalmexpert .
ja, het ligt maar net aan je definitie van gaar en rauw denk ik ik ben al helemaal geen expert want ik lust het niet...